Buna ziua!
Intrebarea mea este catre voi care este salariu de baza al unui functionar public odata cu intrarea in vigoare a noii legi de salarizare:
a. salariu de incadrare
b. salariu de incadrare+vechime in munca
c. salariu de incadrare+vechime in munca+majorari de salariu (majorari de caracter permament, de ex. CFP, sau inspector oficial)
d. salariu de incadrare+vechime in munca+majorari de salariu (majorari de caracter nepermanent)
e. salariu de incadrare+vechime in munca+majorari de salariu+sporuri (majorari si sporuri de conditii de munca de caracter permanent)
f. salariu de incadrare+vechime in munca+majorari de salariu+sporuri (majorari+sporuri de conditii de munca de caracter nepermanent).
ori eventual alta formula miraculoasa, ca m-am cam saturat de salariu de baza, odata e asta, odata e aia.
Buna ziua a-si dorii sa aflu si eu cu noua legislatie 153/2017 la functionari publici de executie, care este de fapt salariu de baza in cazul in care eu inteleg ca baza e baza fara vechime si fara alte majorari.
In prezent am in grila o suma ( salariu de baza) binenteles fara vechime si mai am o majorare conf. legii de 12.5%. si un spor de periclitate de max. 30%.
Deci pana la urma ce intra in salariu de baza, ca am inteles ca sporul nu intra dar restu intra? Unii zic ca salariu de baza este compus din sal. de incadrare+vechime +alte majorari a salariului de baza, dar nu stiu, legea functionarului public discuta si trateaza diferit aceste lucruri -salariu de baza de vechime si alte drrpturi salariale.
Buna Ziua!
Am si eu o intrebare foarte aplicata pe legea 153/2017.
Sunt consilier superior gradatia a 3 si lucrez intr-un domeniu unde datorita atragerii fondurilor europene am un salariu bun consider eu.
Intrebarea este: Spuneti-mi Va rog, deoarece eu pana in momentul de fata nu am reusit sa citesc nici o jumatate de articol sau alineat din noua lege sau alte legi in stricta legatura cu 153/2017, care spune ca prin aplicarea noii legi de salarizare sporul de conditii de munca (max. 30%) se poate da numai salariatilor care au un salariu de baza mai mare ca grila din 2022. Mai pe intelese in luna dec. 2017 aveam un sal. brut de 6767, (suma in era inclus doar vechimea in munca nimic altceva, nici sporuri, nici drepturi nimic deoarece au fost sterse in 2015) odata cu majorarea sal. cu 25% (din cod fiscal si conf. art. 38 din L153/2017) am ajuns la 8459. Aceasta suma majorata conf. noii legi art. 38 a fost comparata cu salariu din grila, care in 2022 ar fi de 6580+gradatia 3 de vechime +majorare de salariu 12.5% cine beneficieaza ca si inspector. Acum in sistemul in care lucrez din 01.01.2018 a primit o majorare de salariu de 12.5 % (ptr. inspectori oficiali, persoane care desfasoara aceasta activitate binenteles) si de spor de periclitate sau de conditii deosebite de munca de pana la 75 %, ceea ce se da max. 30%, binteles de acest spor vor beneficia toti salariatii nu numai o parte din salariatii sistemului, deoarece asa sa primit buletinul din partea autoritatiilor. Concret sal. meu din decembrie 2017 - 6767 cu vechimea inclus+25% comparat cu cel din ianuarie 2018 6580(grila 2022)+vechime gradatie 3 +12.5%, adica 8459 vs. 8774, prin care s-a interpretat ca daca nu depasesc grila din 2022 cu salariu din decembrie 2017 nu am dreptul la spor de conditii deosebite iar cel care depaseste aceasta grila beneficieaza si de 12.5 si 30%. Deci cine a avut sal. mare a primit si mai mare si s-a stabilit sporul de conditii deosebite pe baza de salariu si nu pe baza conditiilor.
Deci VA intreb este corect, legal, moral, egal, transparent asa o interpretare rusinoasa din partea celor, care au calculat salariul meu, si totodata va intreb la functionari publici ce inseamna salariu de baza ptr. ca eu stiam ca salariu de baza este sal. de incadrare pe functie si plus eventual gradatie si nu sunt incluse in salariu de baza alte drepturi sau majorari de salarii.
Mersi.
O zi buna.
Buna Ziua!
Am si eu o intrebare foarte aplicata pe legea 153/2017.
Sunt consilier superior gradatia a 3 si lucrez intr-un domeniu unde datorita atragerii fondurilor europene am un salariu bun consider eu.
Intrebarea este: Spuneti-mi Va rog, deoarece eu pana in momentul de fata nu am reusit sa citesc nici o jumatate de articol sau alineat din noua lege sau alte legi in stricta legatura cu 153/2017, care spune ca prin aplicarea noii legi de salarizare sporul de conditii de munca (max. 30%) se poate da numai salariatilor care au un salariu de baza mai mare ca grila din 2022. Mai pe intelese in luna dec. 2017 aveam un sal. brut de 6767, (suma in era inclus doar vechimea in munca nimic altceva, nici sporuri, nici drepturi nimic deoarece au fost sterse in 2015) odata cu majorarea sal. cu 25% (din cod fiscal si conf. art. 38 din L153/2017) am ajuns la 8459. Aceasta suma majorata conf. noii legi art. 38 a fost comparata cu salariu din grila, care in 2022 ar fi de 6580+gradatia 3 de vechime +majorare de salariu 12.5% cine beneficieaza ca si inspector. Acum in sistemul in care lucrez din 01.01.2018 a primit o majorare de salariu de 12.5 % (ptr. inspectori oficiali, persoane care desfasoara aceasta activitate binenteles) si de spor de periclitate sau de conditii deosebite de munca de pana la 75 %, ceea ce se da max. 30%, binteles de acest spor vor beneficia toti salariatii nu numai o parte din salariatii sistemului, deoarece asa sa primit buletinul din partea autoritatiilor. Concret sal. meu din decembrie 2017 - 6767 cu vechimea inclus+25% comparat cu cel din ianuarie 2018 6580(grila 2022)+vechime gradatie 3 +12.5%, adica 8459 vs. 8774, prin care s-a interpretat ca daca nu depasesc grila din 2022 cu salariu din decembrie 2017 nu am dreptul la spor de conditii deosebite iar cel care depaseste aceasta grila beneficieaza si de 12.5 si 30%. Deci cine a avut sal. mare a primit si mai mare si s-a stabilit sporul de conditii deosebite pe baza de salariu si nu pe baza conditiilor.
Deci VA intreb este corect, legal, moral, egal, transparent asa o interpretare rusinoasa din partea celor, care au calculat salariul meu, si totodata va intreb la functionari publici ce inseamna salariu de baza ptr. ca eu stiam ca salariu de baza este sal. de incadrare pe functie si plus eventual gradatie si nu sunt incluse in salariu de baza alte drepturi sau majorari de salarii.
Mersi.
O zi buna.
cum adica daca nu avem un articol din legislatie care sa ne dea posibilitate pentru a amenda pe cineva este de ajuns sa o descrieim in litere si atat nu trebuie sa o si incadram corect in textul de lege? si daca eu nu inteleg, nu stiu sa citesc ceea ce se scrie atat de urat in proesul verbal si mai mult se mai scrie la rubrica " sanctionata de art." 101/2 OUG/2002 R care ma trimite la art. 108/1/c unde sunt 5 alineate pentru care a-si putea primii amenda. deci in final nu este interesant pentru mine ce scrie, cum este incadrata si pentru ce am primit amenda numai sa platesc suma care este trecuta in pv. mersi
Buna ziua!
Vreau sa Va intreb se poate anula un proces verbal in instanta daca descrierea faptei nu coincide cu incadrarea in textul de lege, adica mai precis asa se scrie ca am depasit viteza in procesul verbal iar la rubrica "fapta savarsita este prevazuta de art. " scrie art. 121/1 din OUG. 195/2002 R si nu cum intradevar ar fi trebuit incadrat cu HG. 1391/2006 art. 121/1
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: Sunt fucntionar public si vreau sa fac un curs de perfectionare intr-o alta localitate intr-un hotel cu cazare si masa inclusa. Pe perioada asta pot primii diurna daca eu primesc si cazare si masa in timpul delegarii?
Buna ziua !
Am o intrebare vizavi de pv de contraventii rutiere (radar).
Am fost oprit de un echipaj rutier la o iesire din localitate cum ca a-si fi depasit viteza in localitate vizavii de politie cu +31km/h exact. Mai este corect/legal ca cineva, cred agentul constatator sau colegul rutier sa comunice prin radio pentru un alt coleg ca eu as-i fi depasit limita de viteza in localitate iare agentul rutier la vreo 500-1000 de metrii sa ma opreasca pentru acest motvi?
Dupa ce mi-au fost cerute actele si am fost informat de catre agent ca am depasit viteza cu +31km/h am inceput sa ma gandesc si eu sa lecer actele lor deaorece exact cu +31km/h???? ceva suna a spaga. Binenteles am fost refuzat, nu mi sa aratat nici fotografie, nici video, nici omologare, nici atestat radar, nici ordin de deplasare in afara de legitimatie. Si cred eu inca o gafa dupa ce constata cineva ca am depasit viteza transmite colegului sa ma opreasca, el ma opreste imi ia actele si vine o doamna ca mi-a completat pv. de contraventie. In concluzie am avut obiectii pe care doamna agent le-a consemnat in pv., eu nu am semnat dar nu a semnat-o nici un martor si am plecat acasa.
Si inca ceva pv. completat a fost pv. vechi de ani de zile nu cel indicat in Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, art. 181, alin. 1, in loc de anexa 1D a completat anexa 1A.
Dupa toate aceste intamplari credeti ca voi primi pv. acasa? si daca da o pot contesta cu castig de cauza?
O zi buna
Multumesc ptr raspuns si ptr restul de ani adica inca 4 pana in 2007, a-si putea avea castig de cauza daca dau exact persoana sau persoanele vinovate
ín judecata?