Bună seara.
Am un autoturism pentru care aștept sa fie chemat în service, a fost avariat în trafic, sa făcut amiabilă, constatare service și asigurator dar și pentru care au trecut cele 30 de zile.
Ce pot face pentru a nu avea probleme ci poliția....masina circula zilnic.
Mi sa transmis de la service ca nu au sosit piesele.
Bună seara
Am o nelămurire, am plătit 3000 de lei pe un act de donație ( casă, teren intravilan și extravilan) în suma de 50000 de lei.
În calculatorul notarial de pe net la suma respectiva îmi arata undeva la 1100 lei?
De unde aceasta diferență?
Mulțumesc.
Bună ziua.
Am un vecin care îmi face probleme în sensul că ori de câte ori parchez mașina lângă gard ocupa 1 metru din spațiul gardului lui îmi face ștergătoarele acordeon.
Ce pot face pentru a-l liniști dar fără a crea un conflict.
Mulțumesc.
Bună seara.
Au trecut 30 de zile de când am depus actele pentru recuperarea sumei plătite la firma de tractare auto, mașina fiind nedeplasabilă.
Am făcut plângere la ASF dar fără rost, Euroins ma tot amână.
Va rog sa ma ajutați cu sfaturi pentru recuperarea banilor!
Mulțumesc.
Bună ziua.
Mașina a fost lovită în trafic, am folosit platforma pentru deplasarea la service.
Am trimis la Euroins dovada plății plus pv de constatare de la poliție iar cei de la asigurări îmi trimit mesaj că voi fi anunțat în termenul legal de decizia lor.
Nu înțeleg ce pot sa analizeze la câteva acte întocmite legal.
Ce este de făcut în acest caz?
Este corect cum procedeaza Mapn in acesta situație , si cine se face vinovat de acordarea concediului ? Militarii din MApN deveniţi părinţi după ianuarie 2016, cărora li s-a acordat concediu paternal (5 zile ) la naşterea copilului şi concediu de puericultură (10 zile) au fost informaţi că trebuie să restituie salariul pentru zilele din concediul specificat (până la o jumătate din salariul lunar = 15 zile). Această măsură trebuie să fie luată din cauză că Ministerul Muncii consideră că militarii-părinţi nu au dreptul la concediu paternal, deoarece aceştia nu sunt asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de stat.
Acordarea concediului paternal este condiţionată de plata contribuţiei asigurărilor sociale de stat, respectiv titularul dreptului la concediu paternal trebuie să fie asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat (art. 2 alin. (1) din Legea nr.210/1999).
Pentru personalul militar în activitate este instituită excepţia de la plata contribuţiilor de asigurări sociale veniturile acordate (art. 141 lit. c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal).
Excepţia se aplică pentru întreg personalul care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională (personal militar, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special, pentru care se datorează contribuţie individuală la bugetul de stat potrivit Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.
Această excepţie de la plata contribuţiei de asigurări sociale exclude personalul militar în activitate şi de la dreptul la concediul paternal, aşa cum este definit pentru ceilalţi salariaţi, nefiind îndeplinită condiţia prevăzută expres la art. 2 alin. (1) din Legea nr.210/1999.
În prezent, în conformitate cu prevederile art. 126, alin. (1) lit. b) din anexă nr. 9 la R.G. – 1, Regulamentul de ordine interioară în unitate, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.38/2016, la naşterea copilului, personalul militar are dreptul la o permisie de 5 zile calendaristice, la care se adaugă timpul pentru deplasarea la şi de la domiciliu.
Din datele obţinute până la acest moment, în această situaţie se află aproximativ 35 de militari, cărora, deşi nu îndeplineau condiţiile, li s-a acordat concediul maternal aferent legislaţiei din sistemul asigurărilor sociale de stat.
Sumele care trebuie recuperate reprezintă contravaloarea corespunzătoare celor 10 zile lucrătoare pentru care s-a acordat concediul, în plus faţă de cele cinci zile de permisie prevăzute de regulament, fiind cuprinse între 500-600 de lei”, se arată în răspunsul primit de la Ministerul Apărării Naționale, conform Digi24.
Buna ziua . Cum se poate ca un militar sa fie nevoit sa restituie banii penteu perioada in care a stat in concediu paternal in anul 2016 pentru care el a inaintat o cerere care la randul ei sa aprobat de Comandant . Nu cumva Mapn era obligat sa anunțe unitatile militare de noua lege intrata in vigoare la 01.01.2016 astfel se putea anulea orice cerere de concediu paternal .In acest caz cine se face vinovat ?
Eu am intrat in concediu paternal la sfarsitul anului 2016 , cum mi sa aprobat daca la 01 ianuarie 2016 se stia de aceasta lege plus ca sa inaintat o cerere pentru acest concediu conform unei legi , unui articol . Cine se face vinovat de incalcarea ei .