avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate tina85

Activitate tina85

Multumesc pentru raspuns.Asa sunt legile din Romania, nu ii apara cum ar trebui pe angajati.Toate institutiile statului recomanda "trebuie data firma in judecata " si in cele din urma fiecare isi ia partea atat avocatii cat si executorii judecatoresti si pagubitul tot cu paguba ramane inca mai mare.La fel si angajatorul sta linistit ca poate sa pagubeasca mai departe atat statul cat si alti oameni pentru ca a scapat basma curata. Si muncitorul de rand, cum sunt eu de altfel, am ramas fara drepturi.Care sunt drepturile muncitorului, dar mai ales a unei gravide sau lauze daca nici alea care cica exista nu se respecta?
Nu are bunuri imobile.
Imi cer scuze ca intru asa sa dau si eu un raspuns doamnei dar am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare,doar ca angajatorul nu a platit 4 salarii si nu a depus la CNAS concediile pre si post natal , eu fiind insarcinata si a refuzat si sa competeze si hartiile pentru indemnizatia de crestere a copilului.Am dat firma in judecata ,am castigat procesul si cand am fost la un executor judecatoresc mi s-a spus in cele din urma ca patronul nu are din ce sa plateasca.Deci eu ii sugerez doamnei sa ramana doar cu paguba de cele 2 salarii si sa nu mai cheltuie pe a da in judecata firma .Sau poate Domnul consilier juridic ma poate indruma si pe mine daca mai pot sa fac ceva in cazul meu.Mentionez ca firma nu isi mai desfasoara activitatea dar nici nu a inchis-o sau sa intre in insolventa ,deci dupa terminarea concediului de maternitate (daca as fi beneficiat pana in octombrie cum ar fi trebuit )as fi beneficiat si de somaj cred eu. Pentru mai multe detaii nu ezitati sa intrebati.
Multumesc pentru raspuns.Dar totusi cum pot eu sa depun dosarul pentru indemnizatia CCC, cand angajatorul nu vrea si in prezent nici nu este de gasit sa completeze cererea cu veniturile din ultimele 12 luni, iar la Finante apare ca eu nu mai am venituri din iulie anul trecut , iar la ITM contractul este activ.In realitate eu am lucrat pana in 9 octombrie ,iar de la acesta data am intrat in concediu pre si post natal, concedii care cum am mai spus nu au fost depuse la CAS. Asa am ajuns eu sa dau firma in judecata. Practic am lucrat, dar teoretic nu am beneficiat de nimic nici macar de salarii. Dar totusi am sperat macar la indemnizatia CCC.
Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in aceasta problema. Am nascut de trei luni si jumatate, si nu am reusit sa intru in Concediu de crestere copil, deoarece firma la care am lucrat nu a platit contributiile la stat din iunie anul trecut, iar concediile pre- si post- natal nu le-a depus la CAS. Sunt in proces cu firma din octombrie anul trecut, dar procesul se tot amana, pentru ca citatia se intoarce cu motivul ca firma nu mai are sediul acolo, chiar daca la Registrul Comertului sediul firmei este la adresa respectiva. S-a trimis citatie si pe numele reprezentantului firmei , dar cu acelasi rezultat. Ce se intampla mai departe daca nu gasesc sediul , si in felul acesta firma nu stie ca este data in judecata? Va fi hotararea judecatoresca in defavoarea mea? Adica voi pierde tot ( 4 salarii, concediu pre- si post- natal si concediu de crestere copil) ? In aceasta situatie ar putea sotu sa isi depuna dosarul pentru stimulentul de insertie? Ne este frica ca vom pierde procesul cu toate ca probele sunt in favoarea mea, iar sotul mai poate depune dosarul pentru stimulentul de insetie luna asta pana la sfarsit. Iar in cazul in care castig procesul voi putea sa intru eu in concediu de crestere copil si daca da de cand? De la data la care imi voi depune dosarul ? Va rog din suflet sa imi raspundeti. Va multumesc anticipat.
Sunt insarcinata in 30 de saptamani si inca nu am intrat in concediu prenatal pentru ca patronul meu refuza sa imi elibereze adeverinta pentru medic.Am facut sesizare la ITM de o luna de zile deja,dar nu am primit nici un raspuns inca.Am fost acolo si mi s-a spus ca inca nu s-a rezolvat sesizarea si ca imi trimit ei raspunsul prin posta. Contractul de inchiriere al cladirii unde lucrez i-a fost reziliat pe motiv de neplata incepand cu 1 octombrie.Deja e alta firma in cladire.Problema mea este mie mi-a spus ca sunt in concediu de odihna pana el reuseste sa-si rezolve actele si sa inchida contabilitatea. El spune ca nu vrea sa inchida firma.Acum de 2 zile nu imi mai raspunde la telefon si nu stiu ce sa fac. Foaie pentru concediu nu am facut pentru ca am vorbit doar la telefon.Mi-e frica sa nu ma dea afara,dar unde sa ma prezint la servici ?Sediul firmei e la el acasa.Va rog din suflet am nevoie de un raspuns cat mai repede.
Buna!V-as ruga din suflet sa aveti rabdarea sa cititi si problema mea si daca puteti sa imi dati si mie un sfat.Sunt insarcinata in 29 de saptamani.Ar trebui sa intru in concediu prenatal, dar sefu meu refuza sa imi dea adeverinta(din iunie ii tot zic ca am nevoie de adeverinta pentru medic).Sunt angajata aici din iunie 2014 si din cauza ca nu am primit salarii de atunci, am mai ramas 2 angajate.Eu am ramas pentru ca nu vreau sa pierd maternitatea,ceea ce e firesc,cred.Am fost sa ma interesez la ITM e tot in regula sunt angajata cu contract, dar la CAS nu a platit din iulie.Ce pot eu sa fac in cazul asta pentru ca el nu prea are de gand sa plateasca pentru ca stie ca atunci plec in prenatal si atunci ramane fara angajate.Merg la servici pana nasc?El asta ar vrea dar eu nu mai pot sa merg si cred ca e ceva normal.Lafel cu salariile ca nu vrea sa ma plateasca ce pot eu sa fac?Mentionez ca o sa am un an lucrat in momentul nasterii deci o sa am dreptul si la indemnizatia pentru crestera copilului,dar daca el nu im da hartiile de care am nevoie ce fac pierd indemnizatia?Scrie si in contract ca e obligat sa imi elibereze toate documentele de care am nevoie care sa ateste calitatea de salariat,dar cine il obliga?