Buna ziua,
cum procedam in situatia in care pe numele unui salariat avem 2 sau mai multe popriri ?!
Stim ca regula este ca totalul popririlor sa nu depaseasca 1/2 din salariu, dar cum se calculeaza sumele: suma ce va fi poprita se va imparti la numarul popririlor sau se va proceda la retinerea acestora in mod procentual ? #-o
Buna ziua,
Un contract inregistrat pe perioada cuprinsa intre 01.01.2016 - 31.01.2016, are ultima zi de activitate 31.01.2016 sau in aceasta data contractul este incetat de drept ?
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se foloseste contractul de imbarcare si cat este de legal.
Avem o salupa de transport dar doar pe teritoriul Romaniei si un salariat cu care vrem sa incheiem si un contract de imbarcare (pe langa cim), si sa-i acordam o diurna de deplasare de 315 lei/zi. Aceasta suma se impoziteaza ca si salariul sau doar cu 16% ?
Multumesc anticipat !
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este termenul de comunicare (catre salariat) a deciziei de incetare a raporturilor de munca (fie ca este vorba de incetare prin acordul partilor sau demisie, pentru ca in cazul concedierii termenul este stipulat foarte clar in Codul muncii).
Va rog sa-mi indicati articolul si legea.
Multumesc anticipat !
Buna dimineata,
am angajat un absolvent de liceu care a implinit 19 ani pe functia de gestionar la un depozit de materiale de constructii.
Ulterior am citit in Legea 22/69 ca tinerii sub 21 ani nu pot fi angajati pe functia de gestionari decat cu anumite exceptii si in anumite domenii.
Imi puteti spune care sunt acele domenii ?
Buna dimineata,
1. In ce masura concediile medicale pe care le-a avut un salariat in decursul activitatii influenteaza vechimea in campul muncii vechimeaa stadiului de cotizatie pentru calcularea pensiei?
2. La calculul pensiei (atat pentru limita de varsta cat si pentru anticipat) concediile medicale avute de salariat se scad din vechimea totala?
3. Stadiul de cotizatie pentru pensie ia in calcul concediile medicale avute de salariat pe toata durata activitatii acestuia?
4. Cum se evidentiaza (insumeaza) concediile medicale avute de salariat pe toata durata activitatii, tinand cont ca inainte de aparitia REVISAL-ului statele de plata ale salariatilor erau predate cu adresa la ITM?
5. Tinand cont ca pe perioada concediilor medicale CIM-ul este suspendat, cum se interpreteaza la final, la calculul indemnizatiei pentru pensionare?
Buna ziua,
in cazul unui contract de munca unde la locul desfasurarii activitatii este trecut " In lipsa unui loc de munca fix va desfasura activitatea in locuri de munca mobile.", se mai acorda diurna?
Mentionez ca este vorba de activitatea de gardarea a trenurilor pe cai ferate, iar locul de munca este intotdeauna mobil, salariatii putand fi plecati prin tara chiar mai multe zile.
Cred ca m-am exprimat gresit..programul permite inregistrarea sumei aferente concediului neefectua, la rubrica "alte venituri", insa D112 da erori.
Am rugamintea sa luati in considerare urmatoarea problema cu care ma confrunt:
-codul muncii ne permite sa platim concediile de odihna neefectuate, insa programul de salarii (saga) nu permite aceasta operatiune decat daca angajatul are timp lucrat in luna respectiva.
Va intreb, cum procedam in aceasta situatie? sunt cazuri cand contractul este suspendat in luna respectiva, sau cand salariatul inceteaza raportul de munca din prima zi a lunii neacumuland ore lucrate.