avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate georgemazilu

Activitate georgemazilu

Buna ziua,
Vreau sa va cer sfatul intr-o problema:
Bunicul meu a avut 2 urmasi. Pe timpil comunistilor a fost deposedat de mai multe proprietati in mod abuziv fara titlu. Mama si unchiul meu au facut toate demersurile pentru a reintra in posesie lor. Au apelat si la legea 10/2001. Acum concret.-
In anul 2010 se incepe un proces pentru contestarea unei decizii de acordare a masurilor reparatorii emis de catre primaria Bucuresti, in detrimentul retrocedarii terenului in natura.Tot in anul 2010 unchiul meu decedeaza, mostenitoare legala- matusa mea. In anul 2011 facem un contract de cesiune drepturi litigioase prin care cumpar de leaa drepturile litigioase si intru parte in acest proces. Procesul se taraganeaza si ajungem in zilele noastre, tot in faza procesuala fond cand primaria imi invoca legea 165/2013, art. 1, alin. 3. Matusa mea traieste, eu sunt cel care o intretin si mostenitor al ei prin testament.
Intrebare:
ce pot face in aceste conditii?? Aceasta exceptie inca nu s-a judecat, instanta nu s-a pronuntat inca.
pot anula contractul de drepturi litigioase si sa reintre matusa mea in proces??
Ma puteti ajuta cu o idee??aveti vreo experieta asemanatoare??
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Bunicii mei au avut o bucata mare de teren care le-a fost retrocedata. La momentul respectiv nu au putut sa o vinda in intregime si au decis sa o parceleze si sa vanda bucatele. Au lasat strada pe mijloc si pe o parte si alta au creat parcele. In momentul vanzarii nu vindeau fiecarui cumparator si cota din strada, ei au instituit servitute pe strada. Asa m-am pricopsit cu strada. Am vrut sa o donez, dar primaria capitalei nici nu a vrut sa auda.
S-a bagat pe strada curent , canalizare si apa. Pentru a da drumul la apa , Apanova are nevoie sa aiba acces la conductete si strada fiind privata ei se simt oarecum ingraditi.Le-am spus ca le dau ce vor ei la mana si acte inclusiv. Nici nu au vrut sa auda.
Singura concesie facuta , anume sa ne ne organizam in asociatie de proprietari(exact ca si in cazul blocurilor) si sa semnam cu Apa nova din acest context.
Ce implica infiinatrea unei asociatii de proprietari?(costuri).
Se ocupa cineva sa infiinteze asa ceva??? contra-cost normal, si care ar fii acesta.
Pe mine ma intereseaza cineva care sa cunoasca in ce consta infiintarea unei astfel de asociatii de proprietari, pana la ultimul act-inclusiv costuri (taxe+comisioane).
Astept cu deosebit interes ajutorul dvs.

Multumesc.
va multumesc mult pentru raspunsurile dvs.
Buna ziua, in anul 2013 mi-a fost propus de catre unii sa joc la bursa. totul a inceput prin noiembrie 2013 si s-a terminat in ianuarie 2014. am investit in jur de 45000ron, tot deschizand si inchizand pozitii pe plus am ajuns la sfarsitul anului sa am in cont aprox. 99500ron.In primele zile din ianuarie am pierdut tot. contul =0 ron.La sfarsitul lunii ianuarie firma a fost inchisa deoarece a fost prinsa cu diverse manarii.Mentionez ca eu nu am scos nici un ban, nu am facut nicio retragere.Ieri am primit prin posta de la anaf decizie de imputare ce ma anunta faptul ca am de platit 5300ron pentru anul 2013. se poate face ceva?? eu nu m-ama ales cu nici un profit ba mai mult am pierdut si suma initiala ce de 45000ron. daca cineva ma poate ajuta, va rog. multumesc.
Răspuns la discuția Vizita ITM
multumesc pentru raspunsul dvs.
in contractele de comodat este scris foarte clar:cu destinatie garaj pentru masina.
nu se va desfasura activitate comerciala.dar stiti cum e, vineun prieten ridica capota la masina personala, altul face un gratar cu berica in mana,unul manaca seminte-asa i-au gasit cei de la itm pe cei de acolo.iar cand cel care umbla la masina a vrut sa-i arate talonul cubuletinul sa vada ca este masina lui, cei de la itm nici nu au vrut sa se uite.
au intrebat si de impamantarile de la prize.nu am asa ceva.trebuie.
toate contractele de comodat sunt intre mine(persoana fizica)si ei(tot persoane fizice).
itm-ul vine si la persoane fizice??
Discuție Vizita ITM
Buna ziua,
Vreau sa relatez un fapt ce mi s-a intamplat ieri si vreau sa va cer parerea.

De pe urma bunicului meu mi-a ramas o curte prin Bucurestii Noi, eu stau prin Militari. Nu am vrut sa o vand pentru ca este mostenire, dar nici asa nu o puteam tine pentru ca ma vizitau tziganii. Acum ce am facut, un vecin a venit la mine si m-a rugat daca poate sa-si tina masina inauntru si am acceptat.Eu ne putand venii mereu i-a spus el ca se mai uita prin curte. Mi-a spus ca mai are un prieten care ar vrea o magazie sa-si depoziteze diverse lucruri ca re le tine pe balcon(cauciucuri, haine vechi, etc).Magazia statea sa se darame si el s-a apucat si areparat-o.Cert este ca am vreo sase din astia iar saptamana trecuta cand au trecut cei de la itm, fiind si vreme frumoasa erau prin curte iar cei de la itm ii tot intrebau de contracte de munca . Eu le-am spus ca am contracte de comodat cu ei si urmeaza sa le duc.ei tot dadeau zor cu SSM si cu protectia muncii.Eu le-am spus ca sunt garaje si nu se desfasoara activitate comerciala.

ce trebuie sa fac??? mi-au dat o invitatie sa merg la ei. sa ma duc.

multumesc mult pentru ajutor,
buna tuturor,
posed un apartament in dr taberei, vecinul meu de deasupra si.a reabilitat singur apartamentul.eu locuiesc la primul etaj iar el la 2-lea etaj chiar deasupra mea.acum totul bun si frumos, am fost putin cam suparat ca nu mi.a spus si mie la modul ca daca tot erau aia acolo poate ne intelegeam la pret si.mi faceau si mie reabilitarea si poate daca erau 2 apartamente faceau un discount.
vecinul nu a intrebat pe nimeni, eu la vremea respectiva aveam niste chiriasi care ba statea ba nu stateau pe acolo, cert este ca nu am fost anuntat de nimeni nici chiar de catre administrator(care are numarul meu de tel).-MA GANDESC NU TREBUIA SA.MI CEARA ACORDUL???
la ultimele ploi am constat cu stupoare ca.mi intra apa in casa pe la tavan, unde se imbina placa mea laterala cu podeau lui exact pana unde a pus polistirenul(specific ca apartamentul este pe colt). eu nefiind de meserie am chemat si eu un nene vrand sa rezolv situatia de unul singur fara sa fac tam- tam(nu sunt genul).m-am gandit ca ii dau ceva si remediaza buba.numai ca stupoare dupa ce se urca astape scara si se uita imi spune ca placa s.a crapat, blocul vechi oricum placile erau firave, iar idiotul asta de deasupra impreuna cu echipa lui a mai dat si 2 gauri in placa de au legat(fixat) schela.
tipul asta care l.am adus eu mi.a explica ca pentru prosti ca in momentul in care s-a pus schela pe bloc mai ales pe placile apartamentului meu s-a exercitat o presiune data si de greutatea iamenilor care au lucrat + operatiunea in sine care a necesitat trafic mare ce a dus la fisurarea placii, uneia dintre placi , nu vreau sa descopar ca sunt mai multe.
m.am dus si am vorbit cu administratorul, l.am intrebat daca stia de ala de deasupra mea ca si.a reabilitat singur apartamentul, mi.a spus ca stia, l.am intrebat daca are autorizatie si administratorul mi.a raspuns senin ca nu are, dar blocul este in programul de reabilitare acceptat si el s.a gandit ca merge asa- abureala. atunci eu zic ca acum vreo trei ani am platit toti acoperisul ii zic administratorului sa procedeze cu placa mea la fel sa cheme niste oameni sa faca la fel ca si cu acoperisul mi s.ar fi parut echitabil-zice ca nu este problema mea.
atunci ii zic sa incerce sa stabileasca o intalnire cand vine proprietarul de deasupra mea de la serviciu ca intelesesem ca lucreaza pana tarziu sa rezolvam toti 3 situatia. asa spasit mi.a spus administratorul ca o sa incerce sa vada ce poate face dar asta este un fel de smecher pe acolo prin drumul taberei si nu este bine sa.l suparam etc,etc,etc. eu mai incerc pe cale amiabila ca asa sunt eu pasnic si cred ca lucrurile se pot rezolva discutand.
concluzie:dupa cum vad eu trebuie sa aprlez pe alte cai si am nevoie de cineva care s.a mai confruntat cu.n adtfel de caz sau similar sa.mi poata da un sfat si cine stie daca este de meserie poate vom merge si mai departe in justitie.
va multumesc si astept sfaturile dvs.
cu deosebit respect.