avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate OvidiuDaren

Activitate OvidiuDaren

Buna ziua,


Cei de la Spatiul Locativ de la Primarie si cei de la intretinere ne tot pun bete in roate pentru ca dorim sa ne bransam individual la apa rece , (ne obliga sa platim penalitatile si apoi putem sa ne bransam).
Chestia e ca cei de la Spatiul Locativ Primarie Galati acum 4 ani ne-au cerut contractul casei (apartamentul nu e al nostru ci i s-a dat tatalui meu cu chirie de catre combinatul siderurgic ex SIDEX Galati iar chiria se oprea din salariul lui dar acum ca a iesit la pensie trebuie sa o platim la Primarie)sub niste pretexte mincinoase iar acum stam dupa ei ca sa ni-l dea inapoi. Membriii din familia mea au nevoie de coontractul casei ca sa-si poata reinnoi buletinul expirat. De cate ori am fost la ei ne-au zis doar verbal iar in scris nu ne-au dat o hartie precum ca refuza sa ne inapoieze contractul. Cei de la intretinere acum 4 ani ne-au zis ca daca platim datoriile de la intretinere cat mai repede atunci or sa ne stearga penalitatile. Am platit toate datoriile cu bani munciti de mine in Spania.
De ce nu putem sa ne punem tevi individuale la Apa Canal? Ce joc mafiot e intre intretinere - Apaterm - Spatiu Locativ Primarie? Ne-am saturat sa isi bata joc de noi romanii niste nesimtiti. Ce tre sa fac ca sa ne facem dreptate? Sa ma duc sa le tai capurile? As face-o si pe asta ca-i prea de tot.

Saludos.


Discuție Divort
Buna ziua,
[Renuntati la introducerea asta la topicurile pe care le deschideti sau va alegeti alt forum unde puneti intrebari. Multumesc]

Sora mea vrea sa divorteze de sotul ei. El facut toate actele pentru divort (fara proces si tribunale). El e plecat in Belgia unde si lucreaza si a autorizat prin notar ca avocata lui sa foloseasca semnatura lui pentru divort. Au impreuna un copil de 6 ani. El poate plati pensia alimentara din Belgia pentru copil?
Sora mea poate pleca cu copilul in Anglia la alta sora de a noastra? E obligatorio ca sotul ei sa dea consimtamantul (semnatura) ca ea sa paraseasca tara impreuna cu copilul? Ce i s-ar putea intammpla ei daca ar incalca o astfel de lege (daca cumva exista) in a parasi tara? Cum ar putea ea sa faca sa lupte impotriva acestui fel de nedreptate care i s-ar face de a fi obligata sa ramana in tara.

Best Regards.
Răspuns la discuția Datorii Intretinere
Art. 2517 Cod Civil
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen. ?????

?????????????????
În Legea 230/2007:
„Art. 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care
se face vinovat de neplata cotelor de contribuŃie la cheltuielile asociaţiei de proprietari
mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxă de timbru.
(3) Sentinţa dată în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de
oricare proprietar, poate fi pusă în aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice
modalitate permisă de Codul de procedură civilă.”
Dacă preşedintele asociaţiei nu respectă acest articol al legii şi îl lasă-n pace pe datornic 3 ani, atunci el se face vinovat şi va suporta plata datoriilor răuplatnicului numai dacă Asociaţia de proprietari îl cheamă în faţa instanţei.

În plus Legea prevede, în articolul 51 privilegiul imobiliar:
„Art. 51
(1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra
apartamentelor si altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu,
precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele
datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după
cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.”
Adică Asociaţia de proprietari va fi prima care-şi va recupera datoriile răuplatnicului la executarea silită a apartamentului lui din condominiu.




??????????????'

Legea 175/2010
Buna ziua,

Locuinta unde stau parintii mei in Galati a inregistrat datorii la intretinere pe care le-am platit, cu greu dar le-am platit pana la zero. Problema este cea a penalitatilor care s-au acumulat pana la 2000 de euro. Stiu ca s-a dat legea sau s-a aprobat si s-a tot vorbit in mass-media ca daca iti achiti datoriile la intretinere penalitatile se vor sterge. Acum 4 ani in urma li s-au cerut parintilor mei de catre Primaria Galati sa mearga la ei pentru reanoirea contractului casei. Tatal meu nu e proprietar al casei (i s-a dat apartamentul acesta pe timpul lui Ceausescu cand tata lucra in Combinatul Siderurgic Galati). Cei de la Primaria Galati refuza sa le dea contractul casei inapoi folosind ca pretext platirea penalitatilor. In primul rand au abuzat de increderea mamei mele careia i-a zis ca vor doar sa reanoiasca contractul casei dar cu scopul parsiv de a pune mana pe el si a ne santaja. Vreau sa stiu sub pretextul carei legi pot sechestra contractul casei? Au dreptul de a face acest lucru? Ce se poate face pentru al recupera? Vreau de altfel sa stiu care e situati privind stergerea penalitatilor (nu a datoriilor care au fost achitate)? Unde trebuie mers si ce trebuie facut? E o mare ameteala si un interes parsiv din partea autoritatilor care se foloseste de "prostimea populatiei" dar si din pierderea oricarei sperante a pupulatiei de a lupta impotriva acestei caracatite corupte care inrobeste pe romani si romance si asa vai de capul lor, in fiecare zi. Mama a fost de multe ori (mai mult de 5 ori) la Primaria Galati si mereu a primit acelasi raspuns: "Plateste si iti vom da contractul inapoi." Buletinele, al meu si a celor doi frati ai mei au expirat si trebuiesc reanoite. Dar ca sa le reanoim de la politie ne-au cerut sa le ducem contractul casei in original. Dar nu se poate. M-am sturat de toata burocratia care e in Romania. Oare cand Romania o sa se alinieze la tarile europene?
Răspuns la discuția DIVORT
Au divortat si cred ca au custodie comuna.

Dar daca el pleaca in strainatate nu mai e vorba de custodie comuna pentru ca el nu mai e in tara ca sa vada baiatul?

Ce i s-ar putea intampla surorii mele daca totusi incalca lucrul asta si vine aici in Spania?
Discuție DIVORT
Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate.
Sora mea imi zice ca daca vrea la randul ei sa plece in strainatate o poate face doar in cazul in care fostul cumnat semneaza ca ea sa poata parasi tara.
E adevarat lucrul acesta, ca fara semnatura lui sora mea nu poate veni la noi in Spania?
Răspuns la discuția Divort sot violent
Doama Silvia Marginescu,

Daca sotul d-voastra var forta sa faceti sex cu el si nu ati dori, situatie care il va face sa devina mai violent si sa va rupa hainele de me d-voastra, sa traga de d-voastra sa va vorbeasca violent etc ...Cum ati numi toate aceste acte de violenta? Eu cred ca ori va inselati ori legea romaneasca impotriva violului matrimonial e aberanta.
Exista in Romania legislatie prin care femeia este protejata sau aparata in cazul in care sufera violenta de tip emotional, fizic, verbal, etc?

Daca barbatul trage de nevasta lui sa ii rupa hainele si bikinii pentru a o forta sa faca sex, cum ar trebui sa procedeze femeia?

Chiar daca nu s-a ajuns la contact sexual, faptul ca a constrans-o sa faxa sex prin amenintare verbala sau fizica este considerata constrangere cu intentie de viol?


Aici in Spania legea e foarte apriga cu barbatii de mentalitate animala "femeia tre sa stea sub papuc si sa faca ce zice barbatul ca si cum ar fi o sclava"?
Sunt bagati la "zdup" intr-un "plis plas".

Sora mea trece printr-o astfel de situatie acolo in Romania - Galati.
Au impreuna un copil. Sora mea are motive de divort pentru ca barbatul ei a inselato. Ce se intampla cu copilul? Cui il va da legea?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.


Interventie moderator: In respectarea regulamentului de forum va rog sa nu scrieti cu majuscule. Multumesc pentru intelegere.