avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate simonacjcr

Activitate simonacjcr

Bună dimineața,
Am și eu o mare rugăminte. Convenția SSM, anexă la un contract de prestări servicii sau comandă (încheiat/ă intre o societate romănă și o societate externă străină) este obligatoriu să fie în limba română? Nu găsesc o cerință în legislație cu privire la acest subiect.
Mulțumesc mult anticipat!
Mulțumesc frumos! Am înțeles.
Bună ziua,
Am nevoie de ajutor! O societate care este plătitoare de TVA și oferă servicii către altă societate emite o factură (chirie) fără TVA si altă factură (alte servicii) cu TVA. Cum se face înregistrarea în declarația 394? Societatea este introdusă la parteneri cu TVA și nu înregistrez factura fără TVA? Înregistrez doar factura de alte servicii? Este corect așa?
Mulțumesc frumos anticipat!
Îmi trebuie doar o bază legală, în special pentru condiții deosebite. Mulțumesc frumos!
Prin transfer de active și activitate - nu fuziune, nu absorție.
Bună ziua,
Vă rog mult să-mi dați un sfat. În cazul în care o societate, care are locuri de muncă în condiții deosebite, este preluată de către o altă societate (cu alte înscrieri fiscale - RO, Nr. RC), cum se procedează pentru preluarea acestor locuri de muncă și care este baza legală?
Mulțumesc foarte mult. M-am uitat pe Lege și nu mi-a sărit în ochi articolul!!! Asta voiam să aflu.
Mulțumesc frumos. Asta știam. Este un caz particular în întrebarea mea. Persoanei respective i s-a încheiat contractul de muncă, la termenul stabilit . Încheierea contractului de muncă s-a făcut în timpul concediului medical pentru accident de muncă. Omul respectiv a prezentat certificat medical și după ce i-a fost încheiat contractul de muncă. Pentru el nu mai plătește niciun angajator contribuție pentru asigurarea obligatorie. În acest caz particular, lui îi mai plătește cineva perioada de concediu medical, ce o are după desfacerea contractului de muncă?
Bună ziua,
Un lucrător, care are Contract de muncă pe perioadă determinată, a suferit un accident de muncă. În perioada de concediu medical, contractul de muncă a expirat și nu i-a mai fost prelungit (pentru perioada cât persoana respectivă se afla în concediu medical pentru accident de muncă) (înregistat la ITM).
Aceasta persoană poate lua contravaloarea concediului medical de la Casa de Sănătate sau de la Casa de Pensii?
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Multumesc pentru raspuns.
Mie mi se pare o imposibilitate asa ceva.
Alte conditii nu exista? Poate conditii de impozitare diferita. Ati avut / ati intalnit un asemenea caz?