avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate petimihail

Activitate petimihail

Buna ziua
Am mostenit de la parinti 1,4ha teren agricol extravilan ,detin titlul de proprietate si certificatul de mostenitor.
Vreau sa vind terenul si intrebarea este daca: trebuie sa fac masuratorile de cadastru si intabularea pe numele meu si dupa contractul de V-C sa se faca intabularea pe numele cumparatorului SAU dupa cadastru se poate face contract v-c si intabulare direct pe numele cumparatorului.
Cu stima Peti M
Buna ziua Tatal meu a avut 3frati si au mostenit 3 ha teren agricol . Numai tatal meu a solicitat retrocedarea si a si primit titlul de proprietate pe numele lui. De 25 de ani el a platit impozit pe teren si nici unul dintre rude nu a cerut partea lui. Acum tata a decedat doresc sa fac succesiunea,intrebarea este :daca mai pot aparea pretentii din partea rudelor .Mentionez ca pe acestia nu pot sa-i contactez .Multumesc
Răspuns la discuția intabulare

ynocentta a scris:

Dezbateti succesiunea si in baza certificatelor de mostenitor ,demarati procedura de intabulare a dreptului de proprietate asupra bunului imobil in registrul national al proprietatilor imobiliare
Notarul poate sa va ajute sa solutionati si cu intabularea-contra cost evident

Va multumesc!
Totusi am o nelamurire .La primarie ni s-a impus sa platim noi impozitul retroactiv cu penalizari pe 5 ani(4500 lei),si s-a calculat impozit marit considerinduse ca aceasta proprietate este a doua casa. Mentionez ca tatal meu a fost veteran de razboi (dupa decesul lui in 2003 mama a devenit vaduva de veteran de razboi)fiind scutit de plata impozitului.
Intrebarea mea este :daca noi suntem deja proprietari este neaparat nevoie de dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei(ea avind numai drept de uzufruct viager} sau se poate face intabulare pe baza de testament.
Va multumesc
Discuție intabulare
Am o sora si parintii nostrii au lasat toata averea pe numele nostru prin testament facut la notar ei raminind numai cu calitate de uzufruct viager . la primarie deja platim impozit pentru acest imobil .Este vorba de un imobil in valoare de aprox 50000euro. Parintii au decedat trebuie sa facem intabularea pe numele nostu .
Cum se procedeaza i acest caz.
Cu stima Peti M.
Va multumesc . In cartea de munca specifica cu inscris ca in perioada 1997.06.01 pina la 2001 a lucrat la locul de munca prevazut la pct .93 anexa I conform ordin 50/1990 grupa I de munca 100% ca subinginer unitate nucleara grupa III de risc radiologic
As vrea sa aflu daca aceasta perioada se asinileaza ca si lucrat in conditii speciale fara sa am 6 ani lucrati in conditii peciale Si daca exista formular tipizat care trebuie eliberat de angajator
data nasterii 1953 septembrie 13
Buna ziua An lucrati 41 ani din care 14 ani si8 luni in grupa II si 3 ani si 9luni in
grupa I de in perioada 1997 -2001 in conditii de zona I-II de radiatii
Am vrut sa depun dosar de pensionare pentru linita de virsta si nu a fost primit pe motivul ca nu am cel putin 7 ani lucrati in conditii speciale