avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate piticu1968

Activitate piticu1968

Laptop-ul este portabil,asa ca poate lucra la clientii,lasand sufrageria doar pentru locinta,nu?
Răspuns la discuția Impozit locuinta
Nu suntem in aceasi situatie
:in sediul social nu se desfasoara activitati economice care se desfasoara la sediul clientilor,nu se inregistreaza cheltuielile cu utilitatile.
Inteleg din lege ca nu depun nici o declaratie speciala !
Avem un apartament cu 3 camere,eu 50 %si sotia50%.La aceasta adresa este inregistrata o firma de contabilitate a sotiei.Nu se desfasoara activitate economica in acest apartament,nu se deduc cheltuielile cu utilitatile de la acest apartament la firma de contabilitate.Trebuie sa declar si sa platesc un impozit mai mare?
Răspuns la discuția Daune-interese
Referitor la intrebarea nr.2 ,am solicitat in scris eliberarea documentelor in data de 28 noi 2014 si nu am primit nimic ,nici macar un raspuns.Daca ma adresez la Inspectia Muncii cum ma ajuta ei?Amendeza angajatorul,dar actele mi le da sau trebuie sa merg tot la tribunal sa le obtin?Este si pentru acte un termen de prescriere?
1.Nu am dataliat cazul,asa ca revin:
Angajatorul a platit o parte din sumele datorate inainte de a initia eu procesul mai exact in septembrie octombie decembrie 2012,si a recunoscut restul datoriei fata de mine in martie 2014 cu o zi inainte de prima infatisare prin niste inscrsuri depuse la tribunal si aflate la dosar.
Nu pot apela deci de art,171 din codul muncii (2) :termenul de prescriptie prevazut la aliniatul (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului?
2.Nu am primit nici un fel de documente la incheierea cim.Pot apela la instanta sa le optin sau este si aici termen de prescriere?
3.Contributiile si impozitele pentru suma platita in noi 2014 stiu ca nu le va platii,nu a platit nici pentru platile din sep oct dec 2012.Ce pot sa fac pentru asta?
Nu am stiut atunci prea multe si am facut cererea asa cum am stiut.
Ce lege ma opreste sa le cer acum?
Discuție Daune-interese
La ce se refera art.166 (4)din Codul muncii:
intarzierea nefustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obigarea angajatorului la plata de daune -interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului?
Concret:am incheiat cim in iunie 2010 si am primit salariile restante in noi 2014 dupa promisiuni,amanari,proces castigat,executare silita(17577 lei noi) fara sa cer la primul proces dobanzi,cheltuieli facute,nimic doar banii datorati.
A cam intarziat cu plata salariilor.
Pot sa cer daune interese?
Cat,ce suma pot sa cer?
Răspuns la discuția Parte civila in proces penal
Multumesc!
Acum nu e in insolventa si face plati inca desi salariile trebuie platite inaintea altor obligatii.
Daca in timpul cat dureaza procedurile legale(adica mult timp) compania intra in insolventa sau o baga el (cum a mai bagat si alte firme ale lui(tot ca sa nu -si plateasca datoriile),eu raman cu paguba salariilor neplatite?
Administratorul scapa?
Nu poate raspunde civil pentru paguba pe care mi-a facut-o?
Răspuns la discuția Parte civila in proces penal
Ce inseamana ca societatea nu e raspunzatoare?Adica e in insolventa?Asta inseamana ca nu e in stare sa -si plateasca datoriile?
Răspuns la discuția raspunderea penala
Am citit pareri care spuneau ca administratorul nu poate raspunde civil pentru salariile neplatite ci doar pentru intarzierea platii, eventuale penalitati?
Ce parere aveti dumneavoastra?