avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Cassy90

Activitate Cassy90

Angajatorul va schimba adresa sediului la care lucram insa cu aceasta ocazie doreste si schimbarea orelor de lucru. Nu stiu cum va arata actul aditional insa nu este un abuz? Suntem obligati sa semnam schimbarea adresei (daca dorim sa lucram la firma in cauza) insa implicit vom fi obligati sa semnam orice alta clauza inclusa in acel act aditional?
Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu este vorba de desfacerea contractului de munca, stiam ca este ilegala compensarea concediului de odihna.

In plus, firma NU ne permite sa ne luam concediu in aproximativ 8 luni din cele 12, iar noua astfel ne ramane sa luam concediu de odihna doar la sfarsitul iernii, sfarsitul primaverii si vara.. Astfel se nasc 2 intrebari: Pana cand am drept anul viitor sa efectuez zilele de CO ramase din anul acesta? Poate angajatorul sa ma oblige sa imi iau CO intr-o perioada pe care eu nu o doresc? (de ex. in februarie?)
va multumesc pentru raspuns. Problema este urmatoarea: de cativa ani lucrez la o anumita firma, fiind angajat cu munca la domiciliu. Recent angajatorul, fara alte explicatii, m-a chemat sa lucrez de la sediu (si pe mine si pe alti colegi...insa nu pe toti). Lucram ba de acasa ba de la sediu, prestand acelasi tip de munca si fara a se modifica ceva in contract. De aceea m-am gandit la delegare, deoarece nu inteleg ce alt motiv ar putea invoca angajatorul pentru a-mi impune schimbarea locatiei in care imi desfasor munca. As dori sa stiu daca este un abuz sau poate doar ni se pare, daca putem sa ne opunem fara sa suferim repercusiuni..si fara sa ne trezim cu un contract nou pe care ori il semnam ori plecam...Angajatorul stie ca nu suntem de acord cu noua situatie insa nimeni nu a indraznit sa il infrunte...in aer se simte doar multa nesiguranta si multa teama. Multumesc inca o data, o seara linistita!
Salut! sunt angajat de cativa ani la o firma, desfasurand doar munca la domiciliu.Recent angajatorul a anuntat ca ne va chema sa muncim de la birou si as dori sa stiu daca o asemenea cerinta poate fi obligatorie, in conditiile in care in contractul de munca se stipuleaza clar ca munca se desfasoara la domiciliu. As dori sa stiu daca eventual se poate impune o modificare de contract. M-am gandit si la posibilitatea ca firma sa ne cheme prin procedura de delegare (chiar daca prin lege doar 60 de zile ar putea) si as dori sa stiu daca in aceasta situatie se impune vreo anexa la contract cu informatii punctuale, sau daca am obligatia de a lucra la sediu de cate ori sunt chemat. Multumesc.