avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate bijou8

Activitate bijou8

Inasprirea legislatiei pentru vecinii zgomotosi si agresivi - dezbatere legislativa

Revin cu o problemă eternă.
Vecinii zgomotoși, care nu te lasă să te odihnești.
Si agresivi. Dacă îndrăznești să vorbești cu ei,sa rezolvi amabil,civilizat îți arată ei "cine e șeful,cine e mai tare" la amenințări și bătaie.
Te prind ei "la înghesuială " pe scară ca doar sunteți vecini dacă îndrăznești să îi reclami la poliție.

Poliția din păcate, în multe cazuri,nu poate face mare lucru.
Legislația în România e deficitară și nu prea se poate aplica.
Legea 61/1991 la art.2/26 precizează contravenția, dar e greu de probat și de constatat de poliție de multe ori.
Așa că mulți stau cu teamă și îndura lipsa de educație și civilizație a semenilor.

Oare nu ar fi nevoie de o înăsprire drastica a legislației pentru vecinii care deranjează în orele legale de liniște și tot ei amenință?!

Legat de amenințări intra totuși sub incidența penalului,dar și aici nu se iau mereu în serios și considerare. Se merge pe ideea: a fost omul intr-o dispoziție proastă, a fost nervos....sa amenințe în continuare și tu sa continui sa stai cu frică. Sa nu deschizi gura.Sa taci.

Si aici ar trebui înăsprită și aplicată legea pentru a descuraja astfel de apucături.

- editat de admin: nu puteți promova petiții pe forum -
Am citit. Probabil dumneavoastră nu ați lecturat cu atenție sau nu ați citit ce am scris și întrebat.
O să mă repet și explic.
Chem patrula. Poate vedea sirena și se oprește din zgomote. Sau poate când vine patrula nu tranteste,bubuie,lovește în perete. Patrula nu cred că stă mai mult de 15 minute.Sau spune: mi-a scăpat pe jos din greșeală.

De asta am întrebat dacă înregistrările audio sunt probe la poliție? Pentru că atunci totul e foarte clar.Nu poți să trântești 2 ore în continuu noaptea din greșeală.

Si iar ma repet: e mai bine să apelez la polițistul de proximitate? Știu că are program până în ora 16,nu cred că vine după 22.


bijou8 a scris:


latka a scris:

Nu ajungeti in instanta, cel mult amenda de la politie. Nu are nici o relevanta inregistrarea. Cititi legea 61/1991. Cazul dvs. se incadreaza la art. 2/26 .
[ link extern ]


Mulțumesc!
Si dacă se produce repetat,în ciuda amenzilor de la poliție, nu se poate ajunge în instanță?
Dacă înregistrarea nu are relevanță atunci cum pot dovedi? Cu martori? Chemând patrula de poliție locala la fața locului? Asta ar însemna să fie el pus în tema...
Ar fi mai indicat sa chem polițistul de proximitate? Nu știu dacă el vine după ora 22.
Sau sa fac sesizare scrisa la poliție?
Înregistrările nu au relevanță nici la poliție sau doar în instanță?


latka a scris:

Nu ajungeti in instanta, cel mult amenda de la politie. Nu are nici o relevanta inregistrarea. Cititi legea 61/1991. Cazul dvs. se incadreaza la art. 2/26 .
[ link extern ]


Mulțumesc!
Si dacă se produce repetat,în ciuda amenzilor de la poliție, nu se poate ajunge în instanță?
Dacă înregistrarea nu are relevanță atunci cum pot dovedi? Cu martori? Chemând patrula de poliție locala la fața locului? Asta ar însemna să fie el pus în tema...
Ar fi mai indicat sa chem polițistul de proximitate? Nu știu dacă el vine după ora 22.
Sau sa fac sesizare scrisa la poliție?
Înregistrările nu au relevanță nici la poliție sau doar în instanță?
Bună ziua

Vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște noaptea și nu ma pot odihni (trântesc,bubuie,lovesc,scârțâie, muta mobilă, tranșează si taie carne).

Le-am atras amiabil atenția, nu s-au potolit,am luat legatura cu administratorul blocului ca să rezolv tot pe cale amiabilă.

Vecinul a devenit agresiv din cauza faptului că am luat legatura cu administratorul blocului.

Mi-a cerut sa îl sun pe el când mai am probleme. Intr-o seara l-am sunat.M-a jignit, insultat la telefon,apoi a coborât la mine și după ce i-am deschis ușa a continuat să mă jignească, sa ma insulte,sa facă aprecieri la adresa persoanei mele și sa ma amenințe cu agresiune fizică. A coborât și soția lui.

Nu am înregistrat discuția. Ulterior am încercat să inregistrez cu camera și reportofonul telefonului zgomotele dar nu se aude decât foșnetul înregistrării.

Apoi tot el m-a acostat în curtea blocului provocandu-ma,dar l-am lăsat în pace.

Nu am întreprins nici un demers la poliție de teamă pentru ca am văzut ca este violent și agresiv. Ca si vecini interactionam frecvent pe scara blocului.

Oricum au trecut mai bine de 3 luni de la incident,dar sunt perioade când tot ma deranjează cu zgomote, iar atitudinea este una ostila.Eu îl ignor.

Voi încerca să inregistrez zgomotele noaptea cât și viitoarele amenințări cu acte de agresiune cu tehnica mai avansata.

Bănuiesc că în instanță probe sunt Procesele Verbale ale poliției că s-au deplasat la fața locului și au constatat zgomote cat și martorii.

Am 2 intrebari:
1.In instanță inregistrarile audio,dacă reușesc să prind,cu zgomote noaptea și amenințări sunt considerate probe?
2.Ce hotărâre judecătorească poate da instanța în legătură cu zgomotele? Lăsând la o parte amenințările că asta este de natura penala. Sa nu mai facă zgomote? Cum poate pune în practica asta?

Va mulțumesc!
Buna ziua,

Am fost in somaj tehnic in perioada 20.03-02.04.2020.
Astazi angajatorul ne-a anuntat (verbal, urmeaza scris) ca se inchide activitatea punctelor de lucru prin restructurare.
A motivat ca desi salariile le plateste statul, din cauza decalajului de incasare si pentru ca reteaua de puncte de lucru nu mai este rentabila, se vede in postura sa ne dea afara.

Ne-a spus ca trebuie sa alegem intre doua variante: fie alegem 2 salarii compensatorii, fie alegem sa intram in somaj (nu somajul tehnic), dar nu cumulativ cele doua variante.

Intrebari:
1) Poate angajatorul sa ne dea afara in timpul starii de urgenta ?
2). Este legal sa ne puna sa alegem intre cele 2 variante : 2 salarii compensatorii (cu semnarea unui act de vointa bilateral) sau somaj (nu somaj tehnic) prin restructurare ?

Multumesc!
Nu are TB. Are bronsectazie. Expectoreaza si scuipa permanent (zi si noapte).
Nu mai locuieste in apartament mama. A ramas un miros mult timp in casa dupa ce a plecat. Te intepa pe limba sau pe gat cand intrai acolo. Mi-a confirmat si sotia acest lucru.

Pe langa candida mi-a iesit si mie Citrobacter care l-am tratat. Ulterior mi-a iesit si Klebsiella dupa tratament dar la a doua analiza nu s-a confirmat.

Nu as mai putea psihic locui acolo cu toate masurile de siguranta. Ba sa mai intru si cu bebe-ul.

Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,

Sunt proprietarul unui apartament cu 2 camere dobandit inainte de casatorie.
Intentionez sa vand aceasta locuinta deoarece a locuit mama o perioada de timp acolo si are o boala de plamani transmisibila.
Sunt casatorit si am un bebelus.

Daca voi achizitiona un alt apartament sotia va avea drept asupra acestuia la un eventual divort/partaj fiind dobandit in cadrul casatoriei? Se poate dovedi ca acest apartament a fost achizitionat cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului detinut inainte de casatorie?

Am mai avut neintelegeri , am avut si o actiune de divort la care am renuntat.

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Nu exista vreo reglementare legala privitoare la vizitarea copilului si dreptul de a sta la tata incepand cu o anumita varsta? Custodia fiind comuna.
Buna ziua,

1.Minorul are 5 luni si este baiat.Suntem in proces de divort la judecatorie. Vreau sa stiu ce sanse am ca minorul sa ramana la mine dupa ce nu va mai fi sugar?Am o proprietate persoanala dobandita inainte de casatorie(apartament) si locuiesc singur. Sotia locuieste cu socrii intr-un apartament de 2 camere,unde locuieste si minorul.
2.In actiunea de divort am cerut dreptul sa imi vad copilul.Trebuie stabilit un anume program de vizita acum sau ulterior?De exemplu:pana la 1an si jumatate cateva minute pe saptamana, dupa aceea cateva ore pe saptamana, iar dupa 3 ani sa stea la mine 2 zile pe saptamana (week-end) si in vacante.
3.Dupa varsta de 3 ani, ca sa stea minorul la mine 2 zile pe saptamana, trebuie sa cer acum acest drept la divort sau trebuie sa astept pana atunci si sa introduc alta actiune in instanta la acel moment?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!