avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate LC Learning & Consulting

Activitate LC Learning & Consulting

Buna ziua. Pentru regiunea de nord-vest stiu o companie (ong) care inca mai organizeaza astfel de cursuri acreditate ANC. Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul lor [ link extern ] /.
Sper sa va fie de folos!
Răspuns la discuția PFA IT: Fonduri nerambursabile
Salut,

Poti sa beneficiezi de mai multe tipuri de fonduri pentru activitatea ta din domeniul IT, incepand cu fondurile guvernamentale (programele SRLD sau STAR) si continuand cu fonduri europene (submasura 2.2.1).

Alegerea finantarii se face in functie de compatibilitatea afacerii (ideii) tale cu conditiile de eligibilitate si obiectivele programelor (ce doresti sa cumperi, cate locuri de munca vei crea etc). De obicei aceste finantari se acorda companiilor comerciale (SRL, SRLD, SA) si mai putin PFA-urilor. Astfel, va trebui sa iei in calcul infiintarea unei societati comerciale pentru cresterea sanselor de succes. Din punct de vedere al costurilor si fiscal cea mai avantajoasa forma de infiintare este un SRLD (costuri 0 la Registrul Comertului si scutire de la plata contributiei angajatorului la CAS timp de 3 ani).

Informatii detaliate despre programele guvernamentale SRLD si START gasesti aici: [ link extern ] .

Informatii detaliate despre programul european 2.2.1 gasesti aici: [ link extern ] .

Mult succes!
Laviniu Chis

Daca ti-a placut calitatea, utilitatea si gradul de detaliere al acestui raspuns si vrei ca si alte persoane sa beneficieze de el click pe butonul "recomanda".
Răspuns la discuția Programul femeia manager
Buna ziua,

Conform ghidului solicitantului art.3.2 (sunt eligibile microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale) si art. 3.3.(1) (lista activitatiilor neeligibile) activitatea de arhitectura este eligibila.

Mult succes!
Răspuns la discuția Programul START
Buna ziua,

Puteti sa aplicati pe programul START cu o firma nou infiintata, important e ca vechime sa nu depaseasca 2 ani. Inscrierea in program poate sa o faca oricine, atata timp cat detine toate informatiile necesare (adresa email si parola cont, plan de afaceri, anexe, oferte etc).

Mult succes!
Laviniu Chis
Răspuns la discuția fonduri nerambursabile
Buna seara,

Avand in vedere profilul afacerii dvs, cele mai mari sanse le-ati avea pe programele "Servicii si comert" sau "Femeia Manager" ale DIMMMAT. Puteti decide programul cel mai potrivit in functie de destinatia fondurilor si punctajul potential a fi obtinut.

Programul comert si servicii il gasiti aici: [ link extern ] /
Programul Femeia manager aici: [ link extern ] /

Daca aveti mai multe intrebari va stau la dispozitie.

Mult succes!
Laviniu Chis
Răspuns la discuția 10.000 EURO / SRL-D
Buna ziua,

Ca sa puteti aplica pe acest program trebuie sa va infiintati un SRL-D (daca nu il aveti deja) cu maxim 5 grupe de activitate CAEN.

Apoi trebuie sa inscrieti in aplicatia DIMMMAT un plan de afaceri, alaturi de o copie CUI si CI. De obicei inscrierile in programul SRL-D se fac in lunile martie-aprilie a fiecarui an.

Activitatea de comert pe care doriti sa o desfasurati este in principiu eligibila. Daca imi spuneti codul CAEN pot sa va spun concret daca sunteti sau nu eligibil.

Avantajele principale in acest moment ale programului SRL-D sunt urmatoarele:
- costuri 0 la infiintarea firmei la Registrul Comertului
- timp de 3 ani pentru 4 angajati sunteti scutit de la plata CAS (20,8%)

Obligatiile principale pe care le aveti sunt:
- notificarea OTIMMC despre infiintarea SRL-D-ului in termen de 10 zile
- crearea si mentinerea a cel putin 2 locuri de munca cu norma intreaga pe o durata de 3 ani (cat pastrati statutul de SRL-D)
- reinvestirea anuala a cel putin 50% din profit
- activele achizitionate sa le mentineti in firma la locatia aleasa cel putin 3 ani de la achizitie
- sa raportati anual catre OTIMMC efectele participarii in cadrul programului timp de 3 ani.

La implinirea a 3 ani calendaristici de la data infiintarii firmei pierdeti statutul de SRL-D(ebutant) si va transformati in SRL. Pierzand statutul de SRL-D pierdeti si singurul avantaj major, scutirea de la plata CAS pentru 4 angajati.

Daca doriti mai multe informatii va recomand:
- pagina oficiala a programului: [ link extern ] /

Mult succes!

Laviniu Chis

[Editat: va rog nu faceti referire la firma dvs. in semnatura si nu mai puneti link spre site-ul propriu, incalcati Regulamentul de postare in forum. Aceste date pot fi gasite de cei interesati in profilul dvs. de consultant. Multumesc.]