avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate taniusa732

Activitate taniusa732

Buna ziua! Daca cei de la biroul de emigrari prima data mi-au dat carte de rezident membru de familie casatorita cu cetatean roman. ( cu domiciliul in Romania ) si cand m-am dus sa-l preungesc mi-au dat permis de sedere temporara. Vreau sa stiu de ce au gresit??????? De ce mi-au incadrat sederea in Romania gresit????? Unde sa ma adresezi? ???????
Răspuns la discuția Care este diferenta?
Multumesc pentru raspuns. Eu am o problema si nu-i gasesc rezolvare. Acum 8 ani mi-am facut carte de rezident membru de familie casatorita cu cetatean roman. era de culoare galbena, cand mi l-au schimbat dupa 5 ani nustiu de ce mi-au dat permis de sedere temporara. Acum la evidenta populatiei pentru ca am nevoie de certificat de nastere ro,manesc imi cer carte de rezident permanent care este tot de culoare galbena. Cei de la politie mi-au zis ca cartea de rezident permanent se da doar cetatenilor UE pentru moldoveni se da doar carte de rezident membru de familie. Intrebarea mea este daca prima oara am avut carte de rezident si dupa 5 ani mi s-a dat permis de sedere temporar unde e gresala? ce sa fac?
Buna seara! Spuneti-mi va rog, care este diferenta dintre carte de rezident si permis de sedere temporara?Multumesc!
Răspuns la discuția Certificat de nastere romanesc!
Acum 8 ani mi-am facut carte de rezident membru de familie casatorita cu cetatean roman. era de culoare galbena, cand mi l-au schimbat dupa 5 ani nustiu de ce mi-au dat permis de sedere temporar. Acum la evidenta populatiei imi cer carte de rezident permanent care este tot de culoare galbena. Cei de la politie mi-au zis ca cartea de rezident permanent se da doar cetatenilor UE pentru moldoveni se da doar carte de rezident membru de familie. Intrebarea mea este daca prima oara am avut carte de rezident si dupa 5 ani mi s-a dat permis de sedere temporar unde e gresala? ce sa fac?
Pe 12 iulie am depus juramantul pentru redobandirea cetateniei romane. Cand am fost la evidenta populatiei pentru ca sa-mi fac certificatul de nastere romanesc. mi-au zis ca permisul de sedere nu este bun. Ce sa inteleg? Cei de la politie ma trimit la evidenta populatiei , cei din urma mi-au zis ca nu au ce sa-mi faca. Precizez ca sunt cu domiciliul in Romania.
Buna ziua! Am depus actele pentru cetatenie romana prin casatorie pe 10 septembrie 2012. Sunt casatorita legal de 6 ani si 4 luni. Am primit o scrisoare de la Bucuresti sa mai prezint un act precum ca am rude pana in gradul 3 care au fost nascute pe teritoriul Romaniei Nu am de unde sa iau un asemenea act pentru ca teritoriul unde sunt nascuta nu a apartinut Romaniei. Mentionez ca actele au fost depuse prin art.8. Baiatul care mi-a verificat actele banuiesc ca a incurcat incadrarea dosarului meu. si l-a pus la art. 11. Am sunat de nenumarate ori si mi-au zis ca actele sunt in regula ca sa am acum aceasta lovitura. Va rog un sfat ce pot sa fac?
Buna ziua! Am depus actele pentru cetatenie romana pe 10 septembrie 2012. Sunt casatorita cu cetatean roman, Ma aflu pe teritoriul Romaniei legal de 6 ani , am trimis 2 scrisori recomandate la ANC dar nu primesc nici un raspuns. Permisul de sedere in realitate nu are nici o valoare, nu pot sa-mi fac nici macar un abonament la biblioteca dar pe nimeni nu intereseaza. Spuneti-mi ce sa mai fac??Multumesc!!