Bună ziua!
Sunt in CCC cu grad de handicap de la 3-7 ani cu indemnizație minima de 1250.Am pe cont 2 popriri.Am primit înștiințare acasă doar de la o singura bancă.Puteti să-mi spuneți va rog,dacă au dreptul să îmi oprească jumătate din indemnizatie pe motiv că sunt mai multe popriri?(așa mi s -a spus de la banca)
În înștiințarea primită este specificat că v-a fi oprit o trăime.
PS:am o cunoștință care are datorii pe la vreo 4 bănci dar poprirea nu depășește o trăime din venit,acesta impartinduse la toate băncile.
Va mulțumesc!
Buna seara! Cata valabilitate are o declaratie de renuntare la mostenire?
Problema se prezinta in felul urmator:
Ambii parinti decedati,5 mostenitori, din care 3 sunt plecati inafara tarii, neavand posibilitatea sa se prezinte toti odata pt declaratie, vine fiecare dupa posibilitati.
Mentionez ca succesiunile nu au fost facute
In cat timp ar trebui facuta succesiunea din momentul in care sunt toate declaratiiile (toti vor sa renunte in fovoarea unui singur mostenitor)
Cata valabilitate are o declaratie?
Va multumesc anicipat si scuzele de rigoare pt faptul ca n am fost foarte explicita...poate
Buna ziua.Sunt intr o mare dilema...desi am sunat peste tot,nimeni nu mi a dat un raspuns concret.Sunt in concediu pt crestere copil de la 2 la 3 ani,avand copil cu dosar de handicap.Copilul in luna mai implineste 3 ani.De pe 21 aprilie pana pe 21 mai va fi luna de concediul al tatalui.Exista posibilitatea sa nu ma intorc la munca in acea luna,fara sa ma afecteze in vreun fel pe viitor,dat fii d ca tatal isi ia concediul si ce e mai important de mentionat ca eu am semnata suspendarea pana in noiembrie cand expira cetificatul de handicap.Ca sa fiu mai explicita...ar trebui sa imi dau demisia pt acea luna in care nu merg?Si daca da..ma va afecta la indemnizatia pt urmatoarele luni?Cum ar trebui sa procedez?
Probabil am fost informata gresit(sau poate nu lucreaza toti notarii la fel)...dar mi s a spus ca declaratiile facute la notar acolo nu sunt valabile aici si ar trebui facute doar la ambasada ceea ce este mult mai greu.Din acest motiv m am gandit ca ar fi mai usor in instanta, ca de altfel as fi continuat demersurile cu un notar.
Va multumesc frumos pentru raspuns :-)
Buna seara.Va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns concret.Situatia se prezinta in felul urmator:casa parinteasca cu tot cu teren.tatal decedat de 5 ani si jumatate, mama decedata de 1 an si jumatate.Succesiunea nu s a facut dupa nici unul.Mostenitori sunt 5, din care 4 casatoriti.3 in Italia,2 in Ro.4 din ei vor sa cedeze in favoarea unui singur mostenitor.Problema este ca Nu toti 3 reusesc sa faca procura la ambasada din It (unul din ei avand actele romanesti expirate).Daca se deschide proces in instantata, in lipsa lor si prin neprezentare (evident cu acordul lor) se poate castiga titlul de mostenire?Cum ar trebui procedat? Aveti ideie cam ce tarife sunt?
Va multumesc anticipat!
Cu stima
va multumesc!m-am interesat la AJPIS si nu ma afecteaza avand in vedere ca hotararea pt indemnizatie a fost pe doi ani :) (chiar si asa banii pe luna respectiva nu ii mai pot recupera).
un sfat pt cei ce se afla in CCC,informati-va din timp,nu va lasati ca mine pe ultima suta de metrii
va multumesc!m-am interesat astazi si in cele din urma sotul ar fi putut beneficia de indemnizatie....din pacate nu se mai poate face nimic...dar ce ma intereseaza cel mai tare acum este daca voi mai beneficia de indemnizatie la urmator copil avand in vedere ca ultima luna a ramas descoperita(am luat eu concediul respectiv).teoretic ar trebuie sa nu am intrerupere,dar am mai auzit ca daca hotararea de indemnizatie e pe 2 ani(nu un an si 11 luni) nu ma va afecta.este adevarat?mentionez ca m-am intors la servici pe 5 ianuarie exact cand a facut copilul 2 ani si tot atunci am semnat si cererea de reantoarcere la lucru.pana la momentul respectiv nu am mai semnat nimic altceva.(la inceputul lunii martie ar trebui sa intru in prenatal)Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns :(
buna seara!am o mare nelamurire si sper sa ma puteti ajuta...tocmai am terminat cei doi ajni de concediu pt crestere copil,de fapt ar fi trebuit sa ma intorc in luna lui decembrie dar si ultima luna mi s-a cuvenit tot mie deorece sotul nu are 12 luni de cand are contract de munca.m-am intors in ianuarie la servici iar acum tocmai ce m-am trezit ca am primit numai banii pe alocatie...fara indemnizatie,am intrebat la contracte la servici nu a stiut ce sa imi spuna,inafara de ce am semnat la servici(cerere de reluarea activitatii si contractul de munca)mai trebuia sa mai fac vreo cerere pe undeva?la inceputul lui martie intru din nou in prenatal,ma va afecta cumva asta?mai am vreo sansa sa imi recuperez banii pe luna respectiva?va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns #-o