In final tot nu m-am lamurit. Am gasit intr-un articol de pe agrointel urmatoarele:
"Toaletarea sau tăierea copacilor fac obiectul unei legi în vigoare ce prevede sancțiuni dacă aceste lucrări sunt executate pe domeniul public sau privat, fără aviz, autorizație din partea autorităților locale, a primăriei, mai exact.
Indiferent că se află pe domeniul public sau privat, toaletarea copacilor se va face doar conform legii și neapărat după ce a fost emis avizul de la Primăria de care solicitantul aparține.
Tăierea neautorizată a arborilor se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice, potrivit legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi. "
Multumesc! nu stiam care era legea. Am gasit si actualizarea din 2023 si am gasit si un articol de ziar care spune ca nu mai este nevoie de autorizatie, ci doar de o notificare catre primarie.
[ link extern ]
Asa ma gandisem si eu initial, pana cand intr-un reportaj s-a spus de catre un reprezentant al primariei generale (Bucuresti) ca, si pentru copacii din curti, este nevoie de aviz de la primaria generala, nu de sector. Nu am gasit dispozitia/ legea si voiam sa ma asigur.
Buna ziua! imi puteti indica va rog, unde pot gasi legea? Am gasit diverse articole, care spun ca din 2023 nu mai este nevoie de autorizatie pt balcoane, garaje, bucatarii de vara, ci doar o notificare de incepere lucrari, pt primarie. De aceea intrebam, as vrea sa fiu sigura.
Buna ziua! Vreau sa inchid un balcon aflat la etajul 4/4 al unui bloc din Campina. Ce trebuie sa fac? Unde ar trebui sa ma informez care sunt ultimele reglementari? Am informatii contradictorii si nu stiu daca mai este nevoie sau nu de autorizare/certificat de urbanism.
Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie: vila cu 6 apartamente, proprietari diferiti. Avem o curte comuna inchisa unde sunt mai multi arbori strambi care vin spre casa. Pentru toaletarea acestora, este nevoie sau nu de aviz/aprobare de la primaria generala? Daca nu se obtine acel aviz, imi puteti spune care sunt consecintele si daca se aplica tuturor locatarilor sau doar celui care face toaletarea? Eu stiam ca trebuie aprobare de la primarie, dar vecinii nu sunt de acord.
Multumesc pentru raspunsuri! Deci trebuie sa faca cerere de incetare a CIC cu 27 septembrie si concediu medical duminica nu se poate elibera, e ok sa il elibereze pe 28?
Cum ramane cu informarea angajatorului, care este regulamentul?
Buna ziua!
O prietena de-a mea trebuie sa revina din CIC-ul de 2 ani si este si insarcinata si are o sarcina cu probleme si ar vrea sa stie cum trebuie procedat pentru ca a primit informatii contradictorii.
1. Cand trebuie sa reia activitatea in campul muncii? (Copilul implineste 2 ani pe 27 octombrie. Trebuie sa depuna la serviciu cererea de reluarea activitatii inainte sa implineasca copilul 11 luni, adica pe 27 septembrie? 27 sept. este duminica, atunci ea trebuie sa reia activitatea pe 28 sept sau pe 25 sept. (vineri).) Si cu cat timp trebuie depusa aceasta hartie?
2. La reluarea activitatii ea o sa fie insarcinata in 16 saptamani. Medicul i-a recomandat deja concediu medical pentru sarcina cu risc, are de facut diverse tratamente. Poate sa intre in concediul acesta imediat, sau trebuie sa aiba si zile de lucru?
3. A informat deja angajatorul ca este insarcinata si ca are iminenta de avort prin telefon si prin e-mail catre managerul direct si a fost rugata sa trimita si prin curier (departamentul HR este in Cluj) o adeverinta medicala si o informare scrisa de mana. A trimis aceste documente dar i s-a spus ca nu sunt valabile pentru ca trecusera mai mult de 5 zile de la eliberarea adeverintei care atesta sarcina si ca trebuie trimise inainte cu 10 zile de expirarea concediului CIC. Deasemenea i s-a spus ca nu era specificat exact in informare ca este vorba de o sarcina cu probleme. Cum trebuie procedat de fapt pentru aceasta informare?
3. I s-a mai spus ca concediul medical eliberat de ginecolog si vizat de medicul de familie nu este valabil daca nu este insotit de un aviz de la medicina muncii, este adevarat? Cu concediul medical trebuie mers la clinica unde are firma medicina muncii?
4. Dupa ce depune cererea pentru reluarea activitatii in firma, i s-a spus ca trebuie si sa mearga la un control de medicina muncii. Mai este nevoie de acest aviz din moment ce este vorba de o conditie medicala mai speciala? Poate medicul de la medicina muncii sa ateste problemele cu sarcina?
Va multumesc!
Si mai exista si plangerile la HR, care in multinationale sunt luate in serios. Dar daca ea doreste sa plece, e foarte bine.
Pisicile sunt cunoscute pentru faptul ca isi ingroapa excrementele. Sigur nu exista alt faptas pentru resturile gasite pe gazon?