avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate tory_bei

Activitate tory_bei

Rudele sotului nu au renuntat dar poate prin descrierea urmatoare intelegeti mai bine - Familie fara copii , el a decedat primul si ea ulterior dupa doi ani , de la el a ramas un bun pt. care nu s-a facut succesiunea niciodata pana acum. Bunul este un teren arabil mostenit de el de la mama lui si ea decedata la momentul improprietaririi-punerii in posesie dupa 1990 si de aceea pe titlu au fost trecuti copii ca mostenitori
El are frati decedati care si ei au mostenit parte din acel teren, dar care au copii.
Ea are frati decedati fara copii. Cine poate face succesiunea acestui teren ?
DESCHIDERE SUCCESIUNE
Familie decedata, fara copii , el a decedat primul si ea ulterior, de la el a ramas un bun pt. care nu s-a facut succesiunea niciodata pana acum. Bunul este un teren mostenit de el de la mama lui si ea decedata la momentul improprietaririi-punerii in posesie dupa 1990,
El are frati decedati care si ei au mostenit parte din acel teren, dar care au copii.
Ea are frati decedati fara copii. Cine poate face succesiunea acestui teren ?
Asa mi se pare corect, dar am fost la un birou notarial si mi s-a spus ca in urma decesului lui dreptul la mostenire revenea sotiei, neavand copii, deci se considera ca bunul a revenit doar sotiei iar dupa decesul ei rudelor din partea ei iar daca rude nu exista va ramane statului. Rudele lui aveau acum dupa decesul lor drepturi doar daca sotia deceda prima.
Soția este decedată și ea și de aceea întreb dacă este adevărat că participă la succesiune doar rude din partea ei?
Succesiune
Este adevărat că rudele din partea decedatului, acesta neavand copii, nu au dreptul la succesiune dacă acesta a decedat înaintea soției, la succesiunea având dreptul doar rudele din partea soției?
Cei de la runos motivează că nu știu care este inflația și dobânda pe perioada respectivă și dacă greșesc unitatea fiind publică la un control al Curții de Conturi ne poate pune să restituim sumele acordate in plus sau să pună unitatea să ne mai dea daca au calculat în minus.
Ținând cont că pârâtul este unitate publică în caz de executare silită mai este valabilă eșalonarea pe cinci ani a sumelor cuvenite?
Și dacă se pune în executare, în cheltuielile de executare care se recuperează de la pârât intră și calculul sumelor?
Cheltuielile de executare nu se recupereaza de la parat?
Plata onorariu
Dacă pentru calculul unor drepturi salariale restante apelez la expert contabil sau executor judecătoresc cine suportă onorariul eu sau pârâtul?