avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate ebogdan2014

Activitate ebogdan2014

Bună seara,
Care este prevederea legală exactă pentru așa ceva? Dar pentru a cere cartea imobilului? Întreb deoarece se pare că va trebui sa incep pe cale oficială demersurile...

ynocentta a scris:

In cazurile in care bunul imobil cu destinatia de locuinta se instraineaza o data cu anexa boxa ,in documentul de transmitere drept de proprietate vanzatorul are obligatia sa predea documentele aferente in care sa fie individualizata inclusiv anexa

mitabiciclista a scris:

Cand ati cumparat apartamentul nu ati intrebat vanzatorul care e boxa?Nu ati vazut-o inainte?

Am cumparat apartamentul de la mostenitorii legali ai proprietarului original, care a decedat de curand. Acei mostenitori nu au stiut si nu stiu pozitia corecta a boxei - ei in sine nu au vazut niciodata boxa si nu au folosit-o vreodata, dar stiu ca ar trebui sa existe din vorbele dansei (si dupa cum am zis, apare si pe acte etc).

ynocentta a scris:

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie cartea tehnica a constructiei

Multumesc pentru raspuns. Tinand cont ca blocul a fost construit in 1980, este obligatorie existenta acelei carti tehnice a constructiei si sa fie identificate si boxele pe ea?
Daca cumva nu exista la asociatie (sau nu vor dori sa o puna la dispozitie), unde ar mai putea fi gasita?
mydream a scris:

Cate boxe sunt la subsuol?. Ati incercat sa discutati cu vecinii , ?poate reusiti sa gasiti boxa prin eliminarea boxelor celorlalti

Imposibil, sunt foarte multe (bloc cu 60 apartamente), și o buna parte nu sunt ocupate. Nu vreau sa ocup abuziv boxa altcuiva, asa ca as prefera s-o identific pe a mea, din motive legale.
Buna ziua,
Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc.
Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o boxa in subsol (boxa XY conform contract vanzare-cumparare). dar am dificultati in a o identifica in subsol. In cadastru nu apare pozitia exacta a boxei, ci doar planul ei teoretic (pereti + usa intrare).
Trebuie sa existe un plan al acelui subsol? Daca da, unde l-as putea gasi?
Mentionez ca am intrebat la Asociatia de Proprietari, dar aparent nici ei nu sunt siguri...
Multumesc!
Răspuns la discuția Moștenire proprietate
Buna ziua.
Multumesc pentru raspunsuri. Sa inteleg ca donatia de la ambii parinti nu este recomandata in acest caz?
Bună ziua.
Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate.
La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut partajul, au rămas în continuare amândoi proprietari.
Tatăl meu s-a recăsătorit după ceva timp, și nu a avut nici un copil cu actuala soție.
Acum nu se mai înțeleg deloc, s-au și despărțit în fapt, iar tatăl meu are și o boală destul de urâtă...

El vrea să se asigure că rămâne apartamentul doar mie, sau mie și fratelui meu (fratele meu ar fi de acord cu ambele variante, și eu la fel).

Acum: 1. dacă tatăl meu pățește ceva, actuala soție poate avea vreo pretenție la imobil, sau la cota parte din acesta de fapt?

2. Care ar fi cea mai bună metodă ca să-mi lase mie partea lui, sau eventual de tot, încât actuala soție să nu poată ataca deloc?

3. Ar fi de preferat să facă donație sau act de vânzare-cumparare sau altceva și mama și tatăl meu? P.s.: mama e de acord cu orice.

Mulțumesc,
Buna ziua.
Am o hotarare definitiva si executorie (etc.) prin care o persoana X este obligata sa-mi plateasca o suma de bani. Astazi X m-a anuntat ca plata a fost efectuata printr-un transfer bancar, insa spre suprinderea mea, de catre alta persoana Y, care mie imi este necunoscuta (X sustine ca ar fi un prieten de-al lui) si care nu are nici o legatura cu respectiva hotarare judecatoreasca. Tot X mi-a zis ca Y a scris la detaliile transferului bancar "Plata sentinta civila 1232456", fara sa mentioneze nimic altceva: pentru cine a fost plata, despre ce sentinta civila a fost vorba (judecatorie, tribunal, din ce judet etc).
Mentionez ca nu exista nici o intelegere intre mine si X in acest sens, scrisa sau verbala.
Oricum, ma gandesc ca respectivul Y ar putea sa ceara in orice moment returnarea sumei de bani, ca fiind plata nedatorata etc...
Banuiesc ca X vrea doar sa "fenteze" o executare silita de fapt...

Ce ma sfatuiti sa fac? Returnez suma lui Y? Daca da, cum? Ma pot adresa direct bancii?

Multumesc,
gerberga a scris:

Taxa de timbru pt ordonanta este una fixa, pentru pretentii este o cota procentuala.Trebuie achitate amandoua, avand in vedere ca sunt doua dosare diferite.


Pai nu, nu era fixa... suma pe care am cerut-o de returnat este de 5404 lei, si pentru acea suma mi s-a calculat taxa judiciara de timbru de 375.2 lei, pe care am platit-o. Vad ca exact asta e valoarea pe care o calculeaza pe site-ul Ministerului Justitiei calculatorul lor online...
Procesul de fond si ordonanta au aproape acelasi continut, eu cerand ordonanta presedintiala mai tarziu deoarece paratul tot amana procesul principal. Singura diferenta (din punct de vedere al cererilor) este ca in procesul de fond inca nu am apucat sa cer returnarea acelei sume de bani.

Sunteti siguri ca trebuie platita taxa de 375.2 lei si pentru procesul de fond?
Buna seara,
Am o intrebare pentru dvs, ca sa stiu la ce sa ma astept: am cerut intr-o ordonanta presedintiala returnarea unor sume de bani, si am platit pentru aceasta cerere o taxa de timbru indicata de judecaorie, in functie de acea suma. Acum, daca cer acest lucru si in procesul de fond principal, mai trebuie platita acea taxa din nou sau nu? E de ajuns sa fac dovada ca a fost platita pentru ordonanta?