avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara trebuie platita separat si pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara trebuie platita separat si pentru procesul de fond si pentru ordonanta?

Buna seara,
Am o intrebare pentru dvs, ca sa stiu la ce sa ma astept: am cerut intr-o ordonanta presedintiala returnarea unor sume de bani, si am platit pentru aceasta cerere o taxa de timbru indicata de judecaorie, in functie de acea suma. Acum, daca cer acest lucru si in procesul de fond principal, mai trebuie platita acea taxa din nou sau nu? E de ajuns sa fac dovada ca a fost platita pentru ordonanta?

Cel mai recent răspuns: ebogdan2014 , utilizator 22:42, 7 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Taxa de timbru pt ordonanta este una fixa, pentru pretentii este o cota procentuala.Trebuie achitate amandoua, avand in vedere ca sunt doua dosare diferite.
gerberga a scris:

Taxa de timbru pt ordonanta este una fixa, pentru pretentii este o cota procentuala.Trebuie achitate amandoua, avand in vedere ca sunt doua dosare diferite.


Pai nu, nu era fixa... suma pe care am cerut-o de returnat este de 5404 lei, si pentru acea suma mi s-a calculat taxa judiciara de timbru de 375.2 lei, pe care am platit-o. Vad ca exact asta e valoarea pe care o calculeaza pe site-ul Ministerului Justitiei calculatorul lor online...
Procesul de fond si ordonanta au aproape acelasi continut, eu cerand ordonanta presedintiala mai tarziu deoarece paratul tot amana procesul principal. Singura diferenta (din punct de vedere al cererilor) este ca in procesul de fond inca nu am apucat sa cer returnarea acelei sume de bani.

Sunteti siguri ca trebuie platita taxa de 375.2 lei si pentru procesul de fond?
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
ebogdan2014, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Cautiune ordonanta presedintiala ciprianiustinian ciprianiustinian BUNA SEARA, AM PIERDUT UN PROCES, PRIN CARE AM FOST OBLIGAT LA PLATA UNEI SUMEI. Hotararile date in prima instanta sunt executorii de drept. Partea adversa ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru horia2010 horia2010 Am facut un recurs (eu sunt recurent parat) si prin citatie mi se cere sa platesc: -taxa judiciara de timbru de X lei -t j de Y lei si se mai specifica: ... (vezi toată discuția)