avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CAUTIUNE ORDONANTA PRESEDINTIALA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CAUTIUNE ORDONANTA PRESEDINTIALA

BUNA SEARA,
AM PIERDUT UN PROCES, PRIN CARE AM FOST OBLIGAT LA PLATA UNEI SUMEI. Hotararile date in prima instanta sunt executorii de drept. Partea adversa m-a notificat sa-i platesc. Eu am facut recurs, dar in cerere nu am solicitat si suspendarea executarii pana la finalizarea recursului, drept pentru care am introdus ordonanta presedintiala prin care am solicitat suspendarea vremelnica a executarii sentintei.
Prin citatie am fost obligat sa platesc taxa de tibbru, timbru judiciar si cautiune in val de X lei. Aceasta cautiune eu am platit-o la aceeasi institutie unde am platit si taxa de timbru. Judecatorul mi-a restituit chitanta pe motiv ca , cautiunea se plateste in contul CEC cu specificatia nr. dosar de instanta.
Intrebarea este mai pot sa recuperez bani de la acea institutie si sa-i virez in cont CEC?
si
pentru recurs voi plati alta taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: ciprianiustinian , utilizator 21:51, 28 Septembrie 2010
Suma o puteti recupera in baza unei adrese a instantei ca suma a fost achitata necuvenit si a originalului chitantei. Dureaza cateva zile de la depunerea cererii de restituire.
In recurs se plateste 1/2 din suma achitata la fond.
daca mi se admite cererea de ordonanta presedintiala, aceasta cautiune mi se restituie, iar in caz contrar nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea sumelor poprite, taxei de timbru si cautiunii; va rog, un sfat! ctm ctm Am castigat - la instanta de fond - un proces civil de contestatie la executare silita. Instanta a hotarat: - anularea actelor de executare ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala suspendare executare silita ancut75 ancut75 Cererile formulate pe cale de ordonanta presedintiala, cand sunt neevaluabile in bani, se taxeaza cu 20 lei. Cand cererea formulata pe cale de ordonanta ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru claudia violeta claudia violeta am formulat o cerere de suspendare a executarii silite( publicatie de vanzare) pe calea ordonantei presedintiale, pina la solutionarea contestatiei. ... (vezi toată discuția)