avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate romio

Activitate romio

La Oficiul stării civile, am fost și eu dar am fost refuzat întrucât era necesară și prezența mamei copilului, știu că legea permite dar ăia mau refuzat. Cu toate că legea este de partea mea!
Și eu sunt în aceeași situație, doar ca la mine mama copilului se opune.
Sigur e necesară: cartea de identitate/ buletin și probabil certificatul de naștere al copilului (nu sunt sigur). Succes!
Buna seara
Va rog sa imi spuneti, care este procedura judecatoreasca in astfel de cazuri. Mai exact unde trebuie sa ma adresez, ce acte imi sunt necesare, este absolut necesar sa fiu reprezentat de un avocat?
Va multumesc din suflet.
Buna seara, vreau sa deschid o actiune judecatoreasca de recunoastere a fiului meu, mama se opune. Am nevoie urgent de un avocat specialist in acest domeniu. Din zona orasului Bacau, va multumesc anticipat.
Nici soluția cu notariatul nu este valabilă.
Am fost la foarte multe notariate, toate pretind certificatul de naștere al copilului.
Singura soluție este justiția!
Multumesc voi incerca saptamana urmatoare la diferite noteriate sa vad ce rezolv.
Bună seara
Am fost la STAREA CIVILĂ, cu toate ca legea 287/2009, Art. 416, dă posibilitatea recunoașterii copilului în fața ofițerului de stare civilă, acesta ma refuzat întrucât este nevoie și de prezența mamei copilului. Dar mia recomandat să mă adresez unui notar și să revin cu o declarație pe proprie răspundere.
Problema este următoarea de unde pot face rost de datele copilului necesare declarației daca mama refuză să îmi dea certificatul de naștere?
Aștept sfaturile dumneavoastră. Vă mulțumesc anticipat
Vă mulțumesc =D>
Din câte am mai citit pe internet este necesară și declarația mamei, certificatul de naștere plus cartea de identitate...
Și eu sper...mulțumesc
Mii de mulțumiri
În caz de nu pot face rost de certificatu de naștere în original și fără el nu se poate realiza recunoașterea, ce trebuie să fac?