avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea filatiei fata de tata fara acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea filatiei fata de tata fara acordul mamei

Buna seara
Va rog sa imi spuneti, care este procedura judecatoreasca in astfel de cazuri. Mai exact unde trebuie sa ma adresez, ce acte imi sunt necesare, este absolut necesar sa fiu reprezentat de un avocat?
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:35, 19 Noiembrie 2014
Daca stiti raspunsurile la intrebarile de mai sus, atunci nu va trebuie avocat; din modul cum le-ati pus insa, cred ca ar cam trebui sa mergeti la unul.
Nu de alta, insa e destul de scump un test ADN si ar fi pacat sa pierdeti banutii aia pentru ca nu ati stiut cum sa argumentati chestiuni legale...

In principiu e nevoie de o actiune, un schimb de documente cu instanta in etapa scrisa a dosarului, infatisari in instanta (depinde, 2-3 probabil), propunere probe, prezentare la IML, sustinere probe si prezumtii in caz ca partea adversa nu se prezinta etc. Cam asta, in mare.
E nevoie nu numai de expertiza, ci si de martori si/sau alte probe din care sa reiasa fie ca ati avut o relatie in perioada cu pricina, fie ca ati locuit impreuna, dupa caz si situatie, calculul perioadei de conceptie daca e nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul de adn are valoare juridica? 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua, Juridic vorbind, testul de ADN paterniate care se efectueaza in strainatate germania, america, anglia, ungaria (din saliva), printr-o firma ... (vezi toată discuția)
Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Paternitate ancaangelescu ancaangelescu Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii? (vezi toată discuția)