avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate toader1954

Activitate toader1954

Buna ziua ma aflu in cresterea copilului cu handicat in concediu pana la 7 ani conform legii mai am 4 luni de indemnizatie pana pe 2 ianuarie . Intrebarea este daca ma pot angaja legal cu contract de 2 ore pe zi fara sa intrerup indemnizatia ? Mentionez ca indemnizatia este in valoare de 1550 lei ?
Buna ziua ,unchiul meu care era fara ocupatie si fara pensie a decedat luna trecuta . Familia mea a suportat toate cheltuielile pentru inmormantare sa ,As dori sa stiu daca mama mea care e sora cu el poate face o cerere la casa de pensii pentru ajutor de inmormantare ? Sau daca este alta varianta pentru a obtine ajutorul de inmormantare ? Decedatul era divortat si are un copil care nu se mai raspunde cu el .
Va multumesc anticipat
Sotia e salariata si acuma e in concediu medical in sarcina cu risc , este insarcinata in 3 luni .
As dori sa stiu dupa cele mai recente reglementari , avand in vedere ca sotia o sa stea in medical pana la 9 luni fiind sarcina cu risc .
Daca sta in medical pana o sa nasca dupa o sa mai aiba cei doi ani de crestere a copilului sau se micsoreaza concediul de crestere a copilului pentru ca a stat prea mult in concediu medical de risc ?

Multumesc Anticipat
Sa inteleg ca pot cere acuma pensia anticipata cu penalizari de 45 % si peste 8 luni pot cere pensia anticipata. Multumesc Anticipat
As dori sa stiu cum pot iesi la pensie Anticipat cu sau fara penalitati
Nascuta in data 17-11-1962 sex- feminin
36 ani vechime in munca
17 ani de grupa a doua
As dori sa stiu cand pot iesi cel mai devreme la pensie chiar si cu penalizare.

Va multumesc anticipat
Cu cat mi se reduce varsta de pensionare dupa noua lege a pensionari 2015 avand 17,5 ani grupa a doua in procent de 100%
43,3 ani lucrati din care 1,5 ani serviciu militar
nascut 17 noiembrie 1954
Multumesc Anticipat
as putea da persoana respectiva in judeca pe baza contractului de vinzare cumparare , la care as avea castig de cauza , si a cere bani pe impozitul platit la masina in perioada respectiva . find parte prejudiciata in acesta situatie. Multumesc anticipat
Salutare . am vindut o dacie 1310 in anu 2008 luna a 7-a la un sucevean eu find din botosani dupa care am fost plecat din tara , platind impozit pentru masina 2009#-o20014 acuma m-am stabilit in tara si as dori sa scot masina de la taxe si impozite pentru motive evidente , mentionez ca am contractu de vinzare , copie fisa de inmatriculare , persoana in cauza nu dau de ia nu mai sta la adresa respectiva , cum as putea proceda in acesta situatie .Multumesc
Răspuns la discuția La ce data pot iesi la pensie
cotizatie este de 41 ani, mai este valabil ce- ati scris mai sus ? totu ramine asa doar cotizatie se schimba in loc de 42 e de 41 greseala mea . Multumesc anticipat .

La ce data pot iesi la pensie in conditiile date
nascut in data de 17-11-1954
cotizatie 42 ani , din care grupa a 2 de munca 17 ani si 5 luni cu procentaj de 100%
plus 1 an si 6 luni serviciu militar

Cand as putea depune actele in conditiile date pentru pensia de drept