Buna ziua, in situatia in care exista un contract de munca pe perioada determinata de un an si managerul astazi comunica faptul ca de la 1 august va inceta contractul, fara nici un fel de avertisment in prealabil, ci spunand ca doreste sa angajeze pe altcineva, nu ar fi corect sa se aplice mai intai preavizul de 20 zile lucratoare, stipulat in contractul de munca? Este corect sa fiu obligat sa semnez demisia, daca nu doresc acest lucru? Ma puteti ajuta cu un raspuns corect legal? Va multumesc.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Am fost sunata de o ruda pe care nu o cunosc fizic, ca urmeaza sa se dezbata in instanta o succesiune, pentru partajarea unui teren mostenit dupa bunica din partea tatalui.
Important este ca a intrat in posesia unei copii a cartii mele de identitate fara consimtamantul meu de la un angajat al primariei.
Doresc sa stiu cum as putea proceda in acest caz, fata de aceasta ruda si fata de angajatul primariei, tinand cont de GDPR- protectia datelor cu caracter personal. Exista sanctiuni pentru astfel de situatii?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa reusim sa rezolvam. Persoana respectiva considera ca i se cuvine parte din casa si se poate muta oricand, avand si o sitiluatie" delicata" la momentul de fata.
Buna ziua. Adresez intrebarea pentru soacra mea, care in urma decesului sotului, imparte casa dobandita in timpul casatoriei cu copiii acestuia din prima casatorie, dansei revenindu i 3/4 din casa, iar celor 3 copii 1/4.
Unul din baieti intentioneaza sa se mute in casa cu batrana, care este in varsta de 82 de ani.
Acest lucru nu il dorim, casa este relativ mica, are 3 camere, iar sanatatea dansei nu permite sa suporte atitudinea domnului care doreste sa se mute, acesta consumand permanent bauturi alcoolice, este recalcitrant, violent.
As dori sa stiu care este procedura legala pentru a evita aceasta neplacuta situatie. Multumesc anticipat.
Buna ziua,
In cazul in care un copil care primeste pensie alimentara, insa este student, ar munci doar pe timpul vacantei, se poate suspenda pensia de intretinere? ce articol de lege prevede acest lucru?
Buna,
As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii:
am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% din veniturile nete si permanente. Adeverinta de venituri a fostului sot este alcatuita astfel: salariu de incadrare + sporuri + bonuri de masa.
Sporurile difera de la o luna la cealalta, insa exista de mai bine de 10 ani, luna de luna.
As vrea sa stiu din ce se retine cuantumul de 25%? din totalul rezultat sau doar din salariul de incadrare?
Fostul insista sa achite doar 25%din salariul de incadrare care este undeva la 1000 ron, desi el castiga lunar aproximativ 3000-3200 ron.
Atata vreme cat aceste sporuri se platesc lunar, nu sunt considerate permanente?
Eu asa consider, dar am nevoie de o certitudine.
Multumesc frumos pentru ajutor.