avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Munca in timpul vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Munca in timpul vacantei

Buna ziua,
In cazul in care un copil care primeste pensie alimentara, insa este student, ar munci doar pe timpul vacantei, se poate suspenda pensia de intretinere? ce articol de lege prevede acest lucru?

multumesc mult!
Art. 531 C.civ. - Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
....

Detalii : [ link extern ]
Multumesc. Chiar daca acest lucru se intampla doar pt o luna ?
chiar daca.
cel ce plateste ar putea cere banii inapoi pe luna aia. Dar pt asta ar trebui sa afle si sa fie genul de om care s-ar bucura la banii copilului sai fara sa aprecieze ca acel copil are bunavointa sa munceasca pt a avea un ban in plus in perioada vacantei.
Depinde care e situatia de fapt si din ce punct de vedere intrebati, al intretinutului sau al intretinatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara doreleugenneacsu doreleugenneacsu buna ziua,platesc pensie alimentara unui copil din prima casatorie,acuma fiind recasatorit mai am un copil. conform legilor,pot cere reducerea pensiei ... (vezi toată discuția)
Incadrare articol noul cod civil stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Doresc sa depun in instanta cerere reducere pensie intretinere minor intrucat am devenit somer (de la 01.10.2013) si nu mai am alte venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In urma unei hotarari trebuie sa platesc pensie alimentara 1/4 din salariul minim fostei sotii cu care am un copil (si pe care nu ma lasa sa-l vad ... (vezi toată discuția)