avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate martin77

Activitate martin77

Daca se constata ca niste drepturi salariale aferente unui functionar public nu au fost calculate corect, poate emite institutia o dispozitie prin care acestea sa i se dea pt perioada anterioara remedierii greselii sau functionarul trebuie sa mearga in instanta pt a-si castiga drepturile?
Da, sunt.Intra pe 71.01.30, la investitii

Maria.popa1 a scris:

Buna ziua,
O companie de stat a prevazut in bugetul anual (la capitolul "investitii") - achizitionarea unor calculatoare. A achizitionat calculatoarele, insa fara licente pentru software.
Ulterior, trebuie sa achizitioneze si aceste licente, altfel calculatoarele nu pot functiona.
Va rog sa imi spuneti daca licentele sunt considerate tot investitii (caz in care se va depasi bugetul pentru investitii, fiindca nu au fost prevazute si licentele de la inceput) sau pot fi considerate achizitii diverse (caz in care afecteaza bugetul la alte capitole si nu la capitolul investitii).
Va multumesc!


Răspuns la discuția Plafonare cf oug 1/2020
Imi citati legea.Cfp e majorare 10% salariu de baza, nu spor

Cornel Vasile a scris:

Începând cu luna ianuarie 2020, cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Se plafoneaza sau nu la decembrie 2029, cfp-ul?
Discuție cfp primarie
Buna ziua. Avand in vedere ca se majoreaza incepand cu aceasta luna salariile de baza, as vrea sa stiu cum este corecta incadrarea, aplicand 10% CFP la noul salariu de baza sau plafonandu-l la nivelul lunii decembrie 2018?Din clarificarile ministerului muncii, se intelege ca pentru cei din primarii se aplica majorarea.
La primarii, fiind vorba de bugete locale, se aplica prevederile OUG 90/2017,care interzic achizitia de mobilier si autoturisme?
Contractele care se termina la 31 decembrie(program informatic contabilitate, telefonie, posta), se pot prelungi?sau trebuie incheiate la inceputul anului?pe ce perioada, avand in vedere ca bugetul se aproba prin februarie?
Discuție Voucher vacanta
Lucrez intr-o primarie si am fost in concediu crestere copil in perioada februarie 2017-1 octombrie 2018(cand mi-am reluat activitatea).Pot beneficia sau nu de voucher de vacanta?In luna mai restul colegilor au luat.In cazul unui raspuns pozitiv, va rog precizati baza legala
Daca inchiriez un imobil in baza unui contract, afecteaza indemnizatia de crestere copil pe care o am acum?La ce tip de venituri se refera limita de 3000 lei pe an?
Banii câștigați din participarea în calitate de președinte secție de votare la alegerile electorale stau la baza calculului indemnizației pentru creșterea copilului?