Se poate amana data intrarii in vigoare? pentru mine e f important pt ca exact cu data de 1 iulie trebuie sa ma intorc la serviciu, daca nu pot beneficia de noile prevederi.
Buna ziua,
La art. 35 alin. 2 din "celebra" lege a mamelor se specifica :
(2) În aplicarea alin.(1), se emit instrucţiuni care se aprobă prin ordin al ministrului muncii, familiei,protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.”
Care e termenul legal pentru a se emite acest ordin? Poate guvernul sa amane la nesfarsit aplicarea lui avand in vedere ca nu e de acord cu modificarile?
da, asa am facut si eu cererea, dar mi-au zis ca trebuia sa o fac inainte de a reveni in activitate pt a fi prelungire, iar eu am lucrat 2 zile si vreau si co 19 zile.
si-n art 25 din lege scrie ca sunt obligati sa-mi aprobe, nu?
de fapt, am scris ca vreau cic cf art 6, poate e doar o chestiune de nuanta si vor sa specific concediu fara plata cf art 6. La noi se cam pierde informatia pe drum pt ca vb cei de la centru regional direct la bucuresti si fiecare intelege ce vrea
M-am intors in activitate dupa concediu pt cresterea si ingrijirea copilului pana la 1 an si doresc sa reintru in cic dupa implinirea varstei de 1 an conform art 6 din oug 111/2010,
Intre timp vreau sa-mi iau si zilele de CO restante din anul 2014, si dupa terminarea lor, sa reintru in cic, dar angajatorul imi spune ceva ca puteam doar sa-mi prelugesc cic-ul, inainte de expirare, nu sa reintru.
Se poate asa?
Buna ziua,
In luna noiembrie voi reveni din concediu pt cresterea si ingrijirea copilului pana la 1 an. Doresc sa-mi efectuez cele 14 zile concediu odihna restante de anul trecut. In institutia publica unde lucrez e o adresa interna prin care nu se acorda mai mult de 3 zile concediu odihna pana in 31.12. 2015, datorita volumului mare de munca.
As dori sa stiu la ce articol e precizat in legea privind protectia maternitatii obligativitatea acordarii concediului restant si daca are dreptul sa-mi acorde doar 3 zile, avand in vedere faptul ca nu am lucrari de terminat,ci revin din cresterea copilului.
Multumesc
Buna ziua,
Voi naste in luna decembrie 2014.
Din 24.10.2014 tatal copilului nu mai este angajat, dar are contract de colaborare intre PFA-ul lui, infiintat in mai 2014, si o societate. Mentionez ca nu va incasa niciun venit pe PFA in anul 2014 deoarece plata se face la sfarsitul lucrarii (februarie 2015) si la regularizare in 2015 va avea de recuperat impozitul platit pe 2014.
Mai indeplineste conditiile de acordare a lunii de concediu obligatorie sau pot sa beneficiez eu de indemnizatie pe toate cele 12 luni tinand cont ca nu a incasat deloc venituri pe PFA?
Multumesc,
Cristina Manoila