avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate dianamonica

Activitate dianamonica

Răspuns la discuția Izolare perete casa scarii
Multumesc pentru raspuns. Vrem sa fim in legalitate deplina. Cum suntem mutati abia de 3 ani aici, nu am reusit sa cunoastem prea bine toti vecinii. In plus, unii dintre ei dau senzatia ca abia asteapta sa te prinda cu ceva in neregula pentru a te reclama. Ultimul lucru care ne lipseste acum e o amenda de la primarie..
Buna seara!
Ne gandim sa izolam un perete de pe casa scarii, comun cu o camera a apartamentului. In conditiile in care locuim la parterul blocului, iar usa de la intrare este metalica (modelul vechi, de cand e blocul - 1983, fara sa se inchida prea bine si cu un interfon care se blocheaza destul de mult), iarna e foarte rece in aceasta camera.
Nu ne intereseaza ca ceilalti locatari sa contribuie la aceasta izolatie (desi, daca ma gandesc bine, face parte din partile comune si cum noi am achitat pentru renovarea acoperisului, poate ar face parte din acelasi registru..).

Intrebarea mea are legatura cu legalitatea acestei actiuni a noastre (izolarea peretelui de pe casa scarii) si daca e nevoie de alte aprobari si avize (eventual de la primarie) in afara de acordul locatarilor de pe scara.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru raspunsuri! Asa vom face.
Buna seara,

In urma cu doi ani am achizitionat un apartament la parterul unui imobil, apartament fara balcon. Ne gandim sa construim unul, in mod legal, insa inainte de a incepe demersurile as avea o intrebare legata de acest aspect:in situatia noastra este posibil acest lucru? Mentionez urmatoarele aspecte:

1.In contractul incheiat cu banca era stipulata o clauza prin care ne era interzis sa instrainam imobilul minimum 5 ani de la achizitie.
2.De asemenea, in calitate de proprietari, trebuia sa fim de acord ca in CF sa fie stipulat faptul ca apartamentul este proprietatea bancii si a Fondului de Garantare (50%-50%), pana la stingerea obligatiilor noastre banesti (peste 240 luni la momentul incheierii contractului).
(Ma gandesc ca aceste conditii sunt impuse de toate bancile)
In situatia de fata, cu un CF de asemenea natura, avem posibilitatea sa facem modificari, in speta sa marim suprafata apartamentului prin atasarea unui balcon?
Oricat am intors pe toate partile contractul de creditare, nu apare nimic clar legat de acest subiect.

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Subsol tehnic plin de gandaci...
Daca nu se va putea prin cooperare, voi trece la aceasta etapa si se va isca scandal...
Va multumesc pentru detalii. Sunt hotarata sa gasesc solutia, pe cale pasnica si, bineinteles, cu ajutorul administratorului. Avand si exemplul dvs., pe care pot efectiv sa il prezint ca fiind real, nu idei de-ale mele, sper sa reusesc.
Anunt in legatura cu dezinsectia a fost afisat atat de catre presedinta de bloc (era formulat de catre mine, doar semnat de catre dansa), cat si de catre firma de dezinsectie. Blocul acesta este problematic pt ca fiecare locatar crede ca are drepturi mai multe pt ca el e aici de cand e blocul...Domnul care avea cheia de la subsol s-a lovit cu capul de usa cand m-a privit pe vizor si a refuzat sa deschida...credeti ca e simplu? Nici vb...de la scara 2 am aflat ca s-a facut curatenie in subsol prin vointa unui singur locatar care a angajat niste sarmani sa care tot si vecinii stateau in geam si priveau, fara sa se implice(asta am aflat-o de la vecinul in cauza, care a actionat pe banii lui).
Blocul nu e prevazut cu boxe, unii si-au incropit un spatiu propriu, altii au pus doar la intamplare lucrurile. Cand am venit aici, un domn din bloc ne-a spus ca nu mai sunt nici locuri in subsol si nici de larcare, in caz ca avem masina...nu stiau nimic despre noi si din start ne-au inchis orice cale de comunicare/colaborare.
Voi astepta sa vina ziua in care se achita cheltuielile si sa incep iarasi sa fac presiuni asupra .or, numai ca eu pana atunci trebuie sa stiu cum actionez mai departe, nu mai pot pierde timpul...situatia ma streseaza groaznic :(
Buna seara,
Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in iulie, am avut surpriza de a vedea pe casa scarii niste gandaci mari, negri si maronii. Am aflat ca si ecinii de la etajul 3 au in apartament, dar se pare ca nu prea ii deranjeaza. Eu am gasit in apartament goange de gaz, le-am exterminat cu o substanta, mai gasesc rar cate una moarta. Am reusit sa conving administratorul, persoana externa, sa apelam la o firma pentru dezinsectie...Pe langa faptul ca la scara 1 NIMENI nu a deschis usa de la subsol pentru dezinsectie, au existat si unii vecini nemultumiti.Problema e ca acum, dupa ce s-a incalzit, gandacii cei mari sunt tootmai numerosi, in ultimele 3 zile am gasit si in apartament!
Mi-e teama de ei, sunt scarbosi si nu pot accepta existenta lor in apartament, chiar daca se pare ca ceilalti vecini, care locuiesc aici de cand e blocul, n-au probleme cu aceste...vietati.
In subsol e plin de ei, si pe scari, la fel..In seara asta am incercat sa deschid usa de la subsol, dar cineva a schimbat lacatul..Cum nu ne-am mutat de nici un an, nu am solicitat loc in subsol, apoi cand am vazut ca sunt pb cu gandacii, nici atat..
Ce pot sa fac?

Intrebarea mea este urmatoarea:exista cumva vreo posibilitate sa ii constrang sa stranga din subsol toate lucrurile inutile depozitate acolo? Ma ajuta vreo lege? Pot sa sun la DSP in cazul in care nu voi ajunge la o intelegere cu ei? (desi sunt sigura ca toti vor comenta ca iarasi vecina noua are pretentii si nu vor colabora. Pt dezinsectie m-am tinut efectiv de presedinta de bloc, am batut-o la cap zi de zi cu telefoane si discutii, pana la urma m-a sustinut ca sa scape de gura mea...)
Multumesc pentru raspunsuri!
Ok, fondul de rulment, sa zicem ca e ok, pentru ca e vorba de cheltuielile noastre actuale, de rularea unor bani. Dar fondul de reparatii, care a inceput sa fie strans din septembrie anul trecut, perioada in care apartamentul nu era al nostru? Acum noi cotizam pentru fondul de reparatii, fara discutii suplimentare, pentru ca suntem proprietari. Ramane descoperita perioada septembrie 2013-martie 2014. Banii se strang inca de atunci, pentru repararea acoperisului, dar inca nu s-au demarat lucrarile. Deci, insist:nu era de datoria vechiului proprietar sa achite acea suma lunara? Am fi discutat noi cu el daca am fi stiut ca se poate intampla asa ceva. Pot sa il oblig prin lege sa achite acele sume? Mi se pare ca ni s-a ascuns acest lucru de catre fostul proprietar, de catre fostul administrator si nu imi place ideea ca am putea fi trasi pe sfoara!