As dori sa stiu care este termenul in care pot sa dau in judecata pe cineva pentru a cere despagubiri de la data la care sa produs prejudiciul rezultat prin nerespectarea unui contract incheiat intre cele doua parti.
Aceste conturi contin in cea mai mare parte actiuni dar si bani si pot fi atat ale clientilor, cat si ale societatilor de brokeraj. O informatie de genul asta aveam si eu, dar nu eram sigur, asa ca am zis ca e mai bine sa intreb. Va multumesc pentru raspuns.
Esunt investitor pe piata de capital, iar alte venituri nu am. In 2011 am fost la casa si am intrebat daca sunt obligat sa ma asigur si mi sa raspuns ca, daca nu sunt firma sau persoana fizica, nu. Intre timp am aflat ca lucrurile stau altfel, ceea ce ma pune intr-o situatie foarte dificila, bursa nu este tocmai "roz" si ma descurc foarte greu.
Daca in ultimi 3 ani nu am mai contribuit la fondul de pensii si doresc sa contribui din nou, sunt obligat sa platesc din urma cotizatiile, si daca da, se platesc si penalitati/dobanzi?
Buna ziua
Am rugamintea de a ma ajuta sa inteleg cum se calculeaza penalitatile/dobanzile de intarziere asupra obligatiilor de plata catre cass. Spre exemplu, pentru o restanta la plata de 2729 lei pentru anul fiscal 2011 pana in prezent? La o penalitate de 0.04%/zi sau 14,6%/an, o socoteala aproximativa ar fi 2729x3ani(adica 1095zile)x14,6%( sau 0.04%)=1195 lei . Este corect? Ceva imi spune ca nu si ca nu inteleg bine acest mecanism.