Din cele aratate de dvs., reiesea faptul ca instanta a diminuat cheltuielile de executare si nu ca s-ar retras din contul debitorului mai mult decat ceea ce datora si v-am raspuns pe baza acestor date. Numai bine!
Faptul ca tatal dvs. nu va va mai permite pe viitor sa locuiti in casa pe care o are in proprietate nu echivaleaza cu dezmostenirea dvs, aceasta presupunand inlaturarea de la mostenire.
Tatal dvs. va poate solicita oricand sa parasiti locuinta proprietatea sa. Intre rudele de gradul I exista obligatia de intretinere, parintii fiind obligati sa asigure copiilor cele necesare traiului si asigurarea unei locuinte, insa presupun ca dvs. nu mai aveti varsta pana la care parintii dvs aveau obligatia sa va intretina.
Nimeni nu va va restitui acele cheltuieli daca au fost cenzurate de instanta. Cheltuielile cu executarea trebuie avansate de creditor, urmand sa si le recupereze ulterior de la debitor, insa instanta poate cenzura cuantumul acestor cheltuieli.
Dvs. va veti recupera debitul principal, insa cheltuielile de executare (onorariu executor, avocat, expert, etc) le veti recupera in limita redusa de instanta de judecata.
Este ca si cand partea care castiga procesul solicita restituirea cheltuielilor de judecata (taxa timbru, onorariu avocat, etc), insa instanta cenzureaza onorariul avocatului pe care il apreciaza disproportionat fata de complexitatea cauzei. Aceasta nu are efecte insa asupra intelegerii dintre client si avocat, onorariul fiind deja platit, ci doar ca partea isi va recupera numai o parte din acesta.
Incalcarea de catre angajator a obligatiei de a nu va inmana un exemplar al contractului de munca inainte de inceperea activitatii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1500 si 2000 lei.
Puteti afla daca vi s-au platit contributiile in perioada acesta solicitand aceste informatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Casei Nationale de Pensii Publice si Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de munca.
Spuneti ca nici nu va intelegeti, dar nici nu vreti sa divortati. Va dati seama ca daca ii faceti plangere penala, relatiile de familie vor fi si mai grav vatamate. Solutia este numai la dvs, presupun ca va dati seama ca o astfel de situatie nu poate dura la nesfarsit, si in orice caz nu este in interesul familiei si nici al minorului. Eventual ati putea incerca terapia de cuplu sau sa mergeti la mediator daca doriti sa va salvati casnicia.
Infractiunea de abandon de familie consta in savarsirea de catre cel care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere a urmatoarelor fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea, cu rea credinta, a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite prin hotarare judecatoreasca.
Obligatia de intretinere exista atat intre soti, cat si intre parinti si copii, astfel ca v-ati putea incadra pe litere a) sau b) in functie de situatia dvs. concreta.
Ar mai fi variante precum, sesizarea baroului din care face parte avocatul cu privire la atitudinea necorespunzatoare a acestuia din instanta de judecata, invitatia la o sedinta de mediere...
In virtutea rolului activ, presedintele de sedinta ar trebui cel putin sa atraga atentia persoanei in cauza, ba chiar ar putea aplica o amenda judiciara pentru nerespectarea solemnitatii sedintei de judecata.
Ma mir sincer daca judecatorul asista pasiv la "confruntarea" dvs...
Nu ne-ati dat mai multe detalii, dar daca considerati ca imaginea si reputatia dvs au fost prejudiciate, nu aveti nimic de pierdut actionandu-l in judecata pe respectivul avocat, ba s-ar putea sa fie si un bun exemplu pentru viitor.
Trebuie cunoscute si celelalte clauze din contract, daca spuneti ca promitentul locuieste deja in imobil desi nu si-a indeplinit inca obligatiile referitoare la pret si autentificarea contractului.
Daca nu se va prezenta pentru incheierea contractului, in baza art. 1544 alin 2 noul Cod civil, declarati rezolutiunea unilaterala a contractului, iar una dintre consecinte va fi repunerea partilor in situatia anterioara incheierii contractului.
Daca nu va dori sa paraseasca imobilul de buna voie, solicitati evacuarea in instanta. Avand in vedere faptul ca i-ati permis locuirea in imobil inainte de incheierea contractului, din punctul meu de vedere puteti solicita si despagubiri pentru folosinta pe care i-ati asigurat-o in aceasta perioada.
(scuze pentru mesajul de mai jos, din greseala am citat. Eventual poate reuseste un moderator sa remedieze acest lucru.)
Va adresati cu Stimate Domnule/Doamna catre medicul de medicina muncii si cu Domnule Director catre conducerea Sanepid.