avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaDiaconu07

Activitate AlinaDiaconu07

Problema :
pensionar in Romania, iesit anticipat la pensie, pe ceea ce stiu eu ca se numeste "grupa", munca in conditii periculoase in combinat.
Acest om, a muncit, inainte sa iasa la pensie in Romania, a muncit spuneam, si in Italia pe o perioada de 9 ani. Crede ca trebuie sa beneficieze si de o pensie de acolo, dar cand s-a interesat, i s-a spus ca nu are dreptul pana nu implineste varsta de pensionare ceruta de statul Italian.
Exista, undeva, vreo reglementare care ne-ar putea ajuta sa rezolvam acest caz?
Aveti cazuri asemanatoare ?
Ce trebuie facut pentru solutionare?
Multumesc!
Sunteti amabili sa imi spuneti cum pot intra din stimuent inapoi in indemnizatia? ce acte sunt necesare si din ce data fata de incetarea contractului de munca trebuie sa depun dosarul? Va multumesc!
Buna ziua,
spuneti-mi, va rog, daca ma puteti ajuta, in cazul in care un contravenient care are un mandat de executare a unei munci in folosul comunitatii nu isi exercita munca in folosul comunitatii, dar achita doar o parte din amenda, ce se poate face? isi exercita partea ramasa din suma in munca in folosul comunitatii sau trebuie sa achite toata suma?
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Multumesc mult!
Buna ziua, am o nelamurire de ma poate ajuta cineva... Ce se intampla daca, fac dosarul de stimulent de insertie, imtorcandu-ma din concediu de crestere copil luat initial pe 2 ani, ma angajez la un alt angajator, dar nu ma acomodez la locul de munca si vreau sa renunt la serviciu? Pierd si stimulentul si indemnizatia sau ma pot intoarce la indemnizatie? sau trebuie sa ma angajez imediat in alta parte? Va rog sa ma ajutati , sunt foarte nelamurita...
Răspuns la discuția Munca in folosul comunitatii
Multumesc!
Niste nedumeriri in legatura cu aceste mandate de munca in folosul comunitatii, daca ma puteti ajuta... Ce trebuie sa contina un dosar, Cum curg documentele in dosar, se realizeaza un pontaj? Cum se face programul de lucru?
Am o nelamurire si as doi sa stiu daca ma puteti ajuta:
Lucrez in cadrul unei primarii, intrebare este daca dorim sa facem un ...act, o adresa, prin care sa solicitam politiei sa ne ajute cu ceva, cum ar fi de exemplu sa mearga la anumite adrese unde locuiesc contravenientii care sunt obligati sa faca munca in folosul comunitatii si care nu ne raspund noua direct. Exista un cadru legal prin care putem cere unui politist sa il aduca pe contravenient la sediul primariei? Va multumesc!
X-(