avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate Petro24

Activitate Petro24

Răspuns la discuția demisie
Stati ca nu am inteles nimic,fara suparare :(
in contract la sectiunea "alte clauze"scrie urmat:
"1.perioada de proba este de 90 de zile calendaristice;
2.perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare;
3.perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucrztoare;"
Asta stiu ca scrie in toate contractele chiar daca sunt pe perioada determinata sau nedeterminata.Mie mi au spus ca perioada de 3 luni a expirat si i-am intrebat cum adica?,daca contractul este pe perioada nedeterminata?E legal cum au facut ei?Adica s-au folosit de perioada aia de 90 zile sa ma dea afara,fara nimic in scris?fara sa ma anunte,in scris sau chiar verbal ca dupa 90 zile ma dau afara?
ce trebuie sa fac in cazul asta?
Cum trebuie sa actionez?Ei au respectat contractul?mi au spus ca nu am dreptul la preaviz.cum asa?
Discuție demisie
Nu,nu am primit nimc in scris.asta am incercat sa primesc,azi de la ei,ceva scris.ei au sediul mama in Bucuresti,am sunat la ei,dar nu am avut cu cine sa vb de la resurse umane,pana luni.In contract,la sectiunea"Alte clauze"este trecut ceva cu 90,dar nu mi mai amintesc exact cum e scris,acolo e specificat si zilele de preaviz in care sunt de 20 de zile chiar daca isi da el demisia sau daca ei il concediaza,tot de 20 de zile.
Nu am nimic,scris la mana in care ei ma anunta de concediere
Discuție demisie
Buna ziua.Sunt angajat la firma Sodexo din data de 13.10.2015,pe perioada nedeterminata ca sofer,nimic rau pana aici.Ieri ma duc la munca si pe la jumatatea zilei sunt anuntat ca e ultima zi de lucru,am ramas stupefiat,am intrebat"de ce"pt ca nu am nici o abatere,nu am intarziat niciodata,nu am folosit masina in interes personal(am refuzat sa o iau acasa dupa terminarea programului),nu am adus nici un prejudiciu firmei.Au incercat sa ma convinga/forteze sa mi scriu singur demisia,am refuzat acest lucru.Mentionez ca pana ieri ju am primit contractul de muna,l am tot cerut dar imi spuneau ca inca nu o ajuns;culmea ieri mi l au oferit ca a ajuns,cum?in aceeasi zi cand voi ma anuntati,verbal ca nu mai aveti nevoie de mine?Le am cerut sa mi dea in scris motivul concedierii si dreptul la preaviz,au refuzat.am fost la ITM,azi si mi au spus ca-s niste nesimtiti si da merg in instanta daca am nervi
Ce-i de facut,in cazul meu mai exact,ca nu vreau sa ramana asa,mai ales ca in firma e plin de veri,cuscri,frati si alte neamuri
Multumesc!
Discuție Revenire ccc
buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati,iar va deranjez.
trebuie sa ma intorc la lucru in data de 18.11,din ccc,seful mi-a spus ca nu ma mai vrea in echipa.le-am trimis prin posta cererea de revenire cu confirmare,le-am trimis mail uri,ei refuza orice comunicare.nu stiu ce sa fac pe data de 18 ma duc la lucru sau nu?le-am spus ca nu sunt de acord cu demisia,macar sa beneficiez de somaj pana imi gasesc de lucru.
multumesc!
Răspuns la discuția revenire din cci
va multumesc!
i am spus ori sa ma dea in somaj ori sa-mi dea salarii compensatorii.eu in data de 18.11 2014 trebuie sa ma intorcla lucru,teoretic,dl m-a anuntat sapt asta ca nu ma mai primeste.
buna,ce trebuie sa fac,daca seful refuza sa ma primeasca inapoi din cci?refuza orice dialog.i-am trimis un e-mail la care mi-a raspuns sec ca nu ma mai vrea in echipa si ma sfatuieste sa-mi caut un alt loc de munca si sa incheiem amiabil colaborarea.cererea de revenire i-am trimis o prin posta cu confirmare de primire.atunci cand am fost la birou nu a avut cine sa mi-o inregistreze si semneze.
va multumesc!