avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate radinschipaul

Activitate radinschipaul


Am obținut anularea în instanță a amenzii respective!Trebuie precizat că l-am rugat insistent să nu o facă, că încalcă legea,dar tot a făcut-o,cu costurile inerente pentru subsemnatul.
ynocentta a scris:

Teoretic la esalaonale superioare
Va ramane obligatia legala sa demonstrati netemeinicia si nelegalitatea aspectelor constatate de catre agent

Știa!

trandafir2 a scris:

Sesizarea politiei este o obligatie civica, mai ales cand exista banuiala ca s-ar putea savarsi sau s-a savarsit ceva.
Conteaza daca persoana stia clar ca persoana nu a savarsit fapta. Stia?

Prin ce acțiune te poți îndrepta împotriva unei persoane care a sesizat Poliția,pentru o faptă pe care nu ai săvirsit-o?
Unde se poate reclama un polițist de la rutieră,pentru amendare abuzivă?
Reiterez: Cînd o persoană te acuză în scris în fața unei autorități că ai săvârșit o faptă,care ulterior se constată că n-ai avut nici o legătură cu acea faptă,prin ce acțiune te poți îndrepta împotriva ei?
Raportul Poliției rutiere,care a constatat că nu mașina subsemnatului a lovit mașina reclamantului.Reclamatia nu s-a bazat pe o probă concretă,ci pe o presupunere a reclamantului.
La biroul rutier al unei poliții municipale,s-a făcut o plîngere mincinoasă împotriva mea.Cum pot să mă îndrept împotriva acelei persoane care a făcut această plîngere?
Bun,sa zicem ca e in regula,dar pe numele cui va veni procesul verbal de contraventie?Eu suntdoar proprietarul.Se poate emite un proces verbal pe baza de deductie logica,pe baza de intuitie? Pt. ca trebuie sa spun ca m-am prezentat lasediul politiei locale sa ridic procesul verbal de contraventie,si mi s-a spus ca-l voi primi prin posta la domiciliu.
Problema este că mi-a fost ridicata mașina.Intrebarea este:in ce situație poate fi ridicata o mașină,admitind că ar fi parcata neregulamentar? Daca nu reprezintă un obstacol în buna desfășurare a traficului,poate fi ridicata imediat?Cum,
toate mașinile parcate neregulamentar,sunt ridicate automat?

latka a scris:

Instiintarea lasata in parbriz nu este un act juridic si nu duce la amenda. E doar o atentionare. Singurul document valabil este procesul verbal de contraventie. Pentru intocmirea (si comunicarea ) acestui act sunt reguli stricte ce le puteti citi in OG2/2001 varianta actualizata.
[ link extern ]


Am parcat un autoturism ,dupa semnul de pe asfalt care delimita o statie de autobus,pe un loc de unde incepea o parcare dispusa pe un rind,cu pozitionare oblica fata de carosabil si trotuar.Am lipsit o ora si cind am venit nu mi-am mai gasit masina. Echipajul de politie era acolo si mi-a explicat ca si acel loc pe care am parcat ar face parte din statia de autobus.Sa admitem ca asa ar fi fost,dar subsemnatul:Nu am blocat banda de circulatie,Nu am stinjenit circulatia,Nu am blocat accesul pietonilor,Nu am obstructionat oprirea autobuzelor in statia respectia,etc.etc.Cu toate acestea mi s-a ridicat masina pt. a carei recuperare au fost costuri de 3(trei) ori mai mari decit amenda insasi! Cine plateste pt trauma,pentru emotiile pe care le-am trait(fusesem tocmai la un cabinet medical pt.o consultatie),ca sa nu mai pun la socoteala si destul de marea suma de bani care a trebuit s-o scot din buzunar? Si totul pentru ce? Sa admitem ca am gresit, nu era suficienta instiintarea cu amenda lasata pe parbriz,cum practica Politia rutiera?