avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate alipantazi

Activitate alipantazi

Răspuns la discuția CIM partial
In momentul incheierii CIM-ului cu timp partial trebuie specificat cum se face repartizarea programului de lucru.
Registrul primeste un cod tocmai pentru a putea fi verificat repede de inspectorul ITM. Verificand codul se va putea vedea ce s-a raportat in registrul respectiv.
S-au depus in paralel registrele conf.Hg161/2006 si Hg 500/2011 pana in luna august 2011(inclusiv). Din septembrie 2011 nu s-au mai primit la ITM decat registrele depuse conf.Hg 500/2011. Dar intr-un interval scurt de timp au avut loc modificari ale programului, fiecare utilizator de Revisal fiind nevoit sa preia modificarile pentru ca registrul sa fie corect si sa fie preluat de ITM. Daca societatea a depus un registru corect, acesta a primit un cod. Orice inspector ITM poate sa verifice codul respectiv.
Altfel spus societatea a intocmit Revisal, adica a incetat cim-ul conf legii, dar poate nu a avut programul actualizat si registrul nu a fost preluat de ITM.
In data de 01.10.2011 cand cim-ul dvs a incetat, societatea a fost obligata sa intocmeasca Revisal si sa-l transmita catre ITM. Daca Revisal-ul a fost transmis corect, firma a primit un cod de incarcare. Rugati sa va dea codul si sa-l verificati la ITM.
Răspuns la discuția Poprire
Da, va gasesc imediat ce se inregistreaza contractul in Revisal.
Răspuns la discuția Concediu fara salariu
Nu se platesc contributii, deci nu reprezinta vechime in munca. In monemtul in care raportul de munca cu societatea inceteaza, veti primi o adeverinta din care va rezulta perioada lucrata, precum si zilele de cfs.
Răspuns la discuția Concediu fara salariu
Conform art 153 C.M., cfs-ul se acorda pt. rezolvarea unor situatii personale. In aceasta perioada contibutiile sunt zero, iar perioada pt. care se acorda este stabilita in regulamentul intern al societatii.