avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salariu

Buna ziua,

In timpul concediului fara salariu sunt platite contributiile la stat? Concediul fara salariu poate fi solicitat numai de angajat (conf 153 CM) sau si de angajator? E vorba de o societate pe actiuni, nu de sistemul bugetar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 10 Noiembrie 2014
Conform art 153 C.M., cfs-ul se acorda pt. rezolvarea unor situatii personale. In aceasta perioada contibutiile sunt zero, iar perioada pt. care se acorda este stabilita in regulamentul intern al societatii.
Si vechimea in munca?
Nu se platesc contributii, deci nu reprezinta vechime in munca. In monemtul in care raportul de munca cu societatea inceteaza, veti primi o adeverinta din care va rezulta perioada lucrata, precum si zilele de cfs.
Perioada de CFP nu constituie stagiu de cotizare la pensie, somaj, sanatate si nici vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata... bogatasu79 bogatasu79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi si locuiesc in Bucuresti. Am o nelamurire drept urmare am decis sa cer sfatul unor profesionisti asa ca am apelat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daniel112211 daniel112211 -as dori sa ma interesezi ca si salariat cu carte de munca inrt-o luna de cate zile libere fara plata am dreptul fara a mi se afecta (intrerupere,continuitate ... (vezi toată discuția)
Cfs impus de societate adinozaur1 adinozaur1 Spuneti-mi va rog, daca societatea este cea initiatoare a CFS-ului ce se intampla cu asigurarea de sanatate pentru acea perioada? Angajatul benefciaza de ... (vezi toată discuția)