avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate Zara_Sabrina

Activitate Zara_Sabrina

Multumesc frumos!
Buna ziua.
Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie.
Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de crestere al copilului de 1 an. Va rog sa ma lamuriti cu unele aspecte. Trebuie sa ma intorc la munca inainte cu cateva zile ca, copilul sa indeplineasca varsta de 1 an ca sa primesc stimulentul de 500 ron pana cand cOpilul implineste 2 ani sau se mai cumuleaza si concediul postnatal ramas dupa ce se scad zilele de prenatal din cele 126 zile si ma pot intoarce dupa ce face acesta 1 an astfel incat sa primesc stimulent? Am citit pe internet ca si mamele care opteaza pentru 1 an de CCI pot beneficia se stimulent daca se intorc mai repede.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna martie. Problema este ca la actualul loc de munca nu am inca un an si voi avea 12 luni de munca deabea dupa data de 7 aprilie (copilul meu va fi nascut deja din martie aproximativ 15). Inainte sa ma angajez la actualul loc de munca am avut 9 zile intrerupere in care nu am fost angajata nicaieri. Pot face ceva ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului adica 85% din salariul net?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Radiere PFA
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. M-am asigurat ca acele datorii acumulate la Pensii sunt dupa data radierii PFA-ului la ORC. In mod normal ar trebui sa se recalculeze nu?
In loc de Somanj ma refeream la CAS.
Discuție Radiere PFA
Buna ziua,
Am o situatie dificila cu un PFA care a fost radiat de la Registrul Comertului in anul 2012. La finante am depus actele de radiere de la Registru. Am fost plecata din tara si am revenit acum. La Pensii si Somaj nu am depus nici un dosar si s-a cumlat o suma eneorma de plata? Ce se poate face?
Buna ziua,
Exista un cadru legal care favorizeaza mama care se intoarce la munca dupa doar 1 an de concediu de crestere al copilului. Este obligata sa lucreze programul de lucru normal pana cand copilul are 2 ani sau poate sa mearga la program redus (conform legii)?
Multumesc
Buna ziua,
Exista un cadru legal care favorizeaza mama care se intoarce la munca dupa doar 1 an de concediu de crestere al copilului. Este obligata sa lucreze programul de lucru normal pana cand copilul are 2 ani sau poate sa mearga la program redus (conform legii)?
Multumesc
Buna. In cazul unei casatorii civile cu o vchime doar de 1 luna, in ce conditii se divorteaza? Mentionez ca urmeaza sa se nasca un copil in aproximativ 4 luni. Totodata, daca femeia casatorita si insarcinata (in acest caz) se muta in alta locuinta...acest lucru se pedepseste sau poate influenta la custodia copilului?
Multumesc!