avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Activitate nykol2575

Activitate nykol2575

Buna ziua!
Va rog, ma puteti lamurii in urmatoare situatie: sunt intr-0 misiune de audit la un muzeu de arta, iar in listele de inventar sunt sute de bunuri cu val contabila zero, ca de exemplu: fotografie artizanat, farfurie ceramica, sort, etc...
NU trebuie facuta o reevaluare, la o anumita perioada de timp?
Multumesc, anticipat.
Răspuns la discuția Asociatie non profit
oki, va multumesc. O sa transmit mai departe. Este pt prietena mea.
O zi excelenta!
Buna ziua! pentru un copil cu adhd si sindrom down, care sunt pasii de a infiinta o asociatie non profit, pt a colecta banutii care sa sustina tratamentele/recuperarea micutului? redirectionarea impozitului pe venit, donatii, etc..
Multumesc!
Discuție Sechestru ANAF
Buna seara!
Ma puteti ajuta cu o opinie in urmatoarea speta: o persoana juridica are sechestru pus de Anaf pt neplata datorii BS. O banca a aprobat o facilitate de credit pt finantarea acestor datorii, iar printr-o adresa s-a solicitat o ridicare provizorie a sechestrului pt a se putea pune ipoteca valabila. Anaf-ul a fost ft categoric si a respins orice colaborare in acest sens. Op conditionat nu se poate face, iar ca sa se puna o ipoteca valabila peste sechestru anaf, ipoteca rang 2 ne izbim de legistatia de mai jos:

Codul de procedura fiscala

Art.213

Art 10 si art 11
(10) în cazul înființării sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile, un exemplar al procesului-verbal întocmit de organul de executare silită se comunică pentru notare Biroului de carte funciară.

(11) Notarea potrivit alin. (10) face opozabil sechestrul tuturor acelora care, după notare, vor dobândi vreun drept asupra imobilului respectiv. Actele de dispoziție ce ar interveni ulterior notării prevăzute la alin. (10) sunt lovite de nulitate absolută.

Cum poate sa obtina banca siguranta din partea clientului de la ipoteca , plata pana la ridicarea sechestrului? Sunt cateva zile in care ipoteca se poate declara nula si clientul poate vinde imobilul...

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie: anul acesta scara de bloc in care locuiesc s-a racordat la gaze. Doar eu m-am debransat de la incalzirea centrala. In acest caz care este cota pe care ar trebui sa o platesc, fiind debransata? Mentionez ca nimeni din scara nu are repartitoare de caldura, scara are 8 etaje, 3 apartamente pe etaj cu 2, 3 si 4 camere, eu locuind in apartament cu 4 camere.
Administratorul de la asociatie a raspuns direct 30% din cat revine unui apartament de 4 camere, ceea ce mi se pare enorm, deoarece m-am interesat si la alti administratori de asociatii si mi s-a raspuns ca mai mult de 15%, in cel mai rau caz, nu am cum sa platesc.

Si inca o intrebare: avem un proprietar de apartament cu 2 camere, care nu locuieste aici, iar pe lista de intretinere are ZERO RON, de 4 ani de cand locuiesc in aceasta scara. E posibil asa ceva, e legal ?

Multumesc !
Buna seara ! Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns pentru urmatoarea intrebare: este posibila achizitionarea unui teren, in rate, in leasing, de la o firma de leasing proprietara a unui teren reposedat de la o terta persoana fizica ?
Răspuns la discuția Succesiune
Dar, intre timp, tata poate vinde ceea ce este doar pe numele lui ? de ex spatiu comercial ?
Pt ca la notara cand am fost am semnat doar o hartie ca suntem de acord cu deschiderea de succesiune . Nu scria nicaieri vreo insiruire de bunuri.Cand am vrut sa continuam tata ne-a spus ca e doar casa, masina si locul de veci de dezbatut la succesiune. Nu am comentat nimic. In schimb am observat ca a inceput sa bata in retragere. Gaseste tot felul de motive sa amane aceasta succesiune.
Discuție Succesiune
Buna seara,
Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns la urmatoarea situatie:
- in martie 2012 mama mea a decedat ; familia ramasa este compusa din 2 copii si tata
- bunurile ramase dupa deces sunt urmatoarele :
* apartament cu 4 camere - pe numele tatalui si al mamei;
* masina achizitionata in 2008 in leasing si achitata in 2011 - pe numele tatalui;
* loc de veci - pe numele mamei;
* spatiu comercial - 110 mp - initial a fost cumparat in 1996 pe firma unde actionari erau ambii parinti, apoi in 2001 cand s-a inchis firma a fost trecut pe numele tatalui meu; din 2001 si pana in prezent spatiul comercial este inchiriat, declarat la fisc, totul in regula;
* conturi bancare - depozite - la 2 banci pe numele tatalui

In 2013 , august am deschis procedura de succesiune si atat. doar am deschis-o. Ne-am inregistrat. Din acel moment tata a hotarat sa facem succesiunea dupa decesul lui.

Intrebare : daca s-ar dori, totusi, continuarea procedurii de succesiune, ce bunuri din cele enumarate mai sus , sunt supuse succesiunii ?

Multumesc anticipat !
Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns in urmatoarea problema:
- in luna octombrie 2014, pe coloana comuna de apa rece, apartinand unui imobil format din 3 scari de bloc, s-a produs o avarie. Au existat pierderi insemnate de apa rece, pierderi care s-au regasit pe factura emisa catre asociatia de proprietari. Dl administrator a repartizat plata facturii astfel : a impartit valoarea totala a facturii la nr total de mc de apa,( avaria + consumul raportat de locatari ) rezultand un cost de 14,68 ron/mc apa rece. Astfel ca fiecare apartament a platit contravaloarea consumului de apa provenit din avarie, in functie de consumul de apa dat in luna respectiva. Daca un apartament nu este locuit, nu are consum de apa, nu plateste nimic pt avarie. Locatarii care in luna respectiva au avut un consum de apa mai mare, platesc mult mai mult pt avarie, decat cei care au declarat un consum mai mic.
Avaria nu trebuia evidentiata ca o cheltuiala comuna pt toti proprietarii de apartamente ( 2cam, 3 cam, 4 cam ) + soc comerciale care functioneaza la parterul imobilului, , indiferent de numarul de mc de apa declarati ?