Sotia este in concediu de crestere a copilului si primeste indemnizatie, fiind angajata la un SRL (termina in decembrie).
Nu doreste sa se intoarca la lucru la firma dupa terminarea CCC, ci sa profeseze ca si psiholog (cabinet individual de psihologie).
Acum isi pregateste declaratia 070 pentru inregistrarea fiscala si la punctul "3. Impozit pe venitul din salarii si pe venituri asimilate ..." apar mai multe variante.
Cum se completeaza corect punctul E.3. in acest caz? Se bifeaza 3.8. Contributia pentru concedii si indemnizatii?
Ce date ar trebui scrise la "Luare in evidenta"/"Scoatere din evidenta"?
De asemenea: poate sa inceapa sa exercite o profesie liberala si sa primeasca indemnizatie pentru cresterea copilului in acelasi timp?
Multumesc
@Ionut.ion a optat pentru 2 ani
@Cornel Vasile multumesc pentru informatie.
Soția este în concediu de creștere a copilului de aprox. 1 an. Acum vrem sa ne dam fetita la creșă de stat și soția sa se întoarcă la muncă.
Pentru că soția se întoarce la muncă, vom primi punctaj in plus la dosar și șanse mai mari sa prindem loc la creșă (soția fiind și masteranda, locul e aproape asigurat).
Dar, recent am aflat ca soția este însărcinata din nou și va naște la sfârșitul lui decembrie.
Deci teoretic va reveni la muncă 3-4 luni, după care din nou va intra in CCC. Angajatorul nu pare foarte incantat de acesta idee și chiar ne-a spus ca dpdv legal nu prea e posibil.
Înțelegem și noi ca e ciudat sa te întorci la munca 3 luni după 1 an pauza, după care din nou 1-2 ani pauza, dar e singura varianta sa ne asiguram loc la creșă de stat.
Așadar, întrebarea este: e posibil dpdv legal ca angajatorul sa împiedice întreruperea CCC în acest caz?
Multumesc pentru raspuns. Ce inseamna sa "merg la instanta"? Unde mai exact trebuie sa merg? Ma scuzati, dar nu am mai avut astfel de dosare.
Buna ziua,
Am avut un accident auto cu victime (o persoana ranita) in 2016. Accidentul s-a intamplat din cauza mea (neacordare de prioritate).
S-a intocmit un dosar penal, victima nu a depus plangere impotriva mea, si de atunci timp de aproape 2 ani am fost lunar la Parchet si Politie pentru prelungirea dovezii de circulatie.
De data asta cand am fost la Parchet, mi s-a spus ca dosarul s-a solutionat (sau ceva asemanator) si sa merg la registratura pentru a afla cum pot sa-mi prelungesc dreptul de a conduce pana cand primesc prin posta o decizie, prin care pot sa-mi recuperez permisul.
Am primit un nou numar de dosar cu care m-am dus la registratura, unde am aflat urmatoarele:
- s-a deschis un dosar nou, la Curtea de Apel Cluj (in Cluj-Napoca a fost accidentul);
- termenul dosarului este in mai 2019;
- pot sa depun o cerere de prelungire a dovezii la registratura (ceea ce am facut), dar nu se stie cand va fi aprobata, fiind la latitudinea judecatorului.
Am primit si o parola cu care pot sa vad statusul dosarului pe www.curteadeapelcluj.ro.
Acolo vad urmatoarele date in acest moment:
Obiectul cauzei: confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)
Stadiu procesual: Fond
Termene de judecată: 08/05/2019 Nejudecat
Pe 30 iulie planuiesc sa plec in concediu si mi-ar fi imposibil fara dreptul de a conduce (dovada mi-a expirat de 4 zile).
Intrebarile mele:
- pot afla cu siguranta daca mi se va prelungi dovada in urmatoarele 20 de zile?
- exista niste masuri pe care le pot lua (cereri la procuror/judecator?) pentru a grabi prelungirea dovezii sau finalizarea intregii situatii?
- imi voi recupera permisul pana in mai 2019 la termenul de judecata?
Personal mi se pare o situatie jenanta (nu mi-am vazut permisul de 2 ani si aparent o sa se ajunga la 3 ani).
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Sunt actionar unic si administrator la un SRL cu activitate principala (cod CAEN) 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
De asemenea am un PFA cu cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei.
Este legal sa inchei un contract de consultanta IT intre PFA-ul meu si SRL-ul meu, in urma caruia practic sa scot bani din SRL?
Multumesc
Buna ziua,
Am avut un accident in iulie din cauza ca nu am acordat prioritate.
In urma accidentului un scuterist a fost ranit.
A avut nevoie de ingrijiri medicale 5 zile.
M-am inteles cu scuteristul si nu a depus plangere in cele 90 zile in care putea sa o faca.
Asadar conform legii nu se va incepe urmarire penala impotriva mea.
Dosarul va fi clasat.
Am o neclaritate legata de permisul meu de conducere.
In ziua accidentului mi-a fost retinut de politie.
Am o dovada inlocuitoare pe care o prelungesc in fiecare luna prin cerere la parchetul de pe langa judecatorie.
Dupa clasare o sa-mi suspende permisul pentru neacordare de prioritate?
Pentru ca au fost victime mi-l suspenda mai mult?
Mentionez ca scuteristul nu avea permis (obligatoriu de cativa ani pt categoria A1).
Ar putea schimba asta situatia, adica sa nu-mi suspende permisul deloc?
Ar avea sens sa depun o cerere prin care sa solicit sa nu-mi suspende permisul?
Multumesc,
Sergiu
Multumesc pentru raspuns.
Cred ca s-a produs o neintelegere:
Eu am permis si toate actele in regula.
Scuteristul nu are permis.
Am auzit ca firma de asigurari nu il va despagubi din aceasta cauza, este adevarat?