avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate salex10

Activitate salex10

Discuție Deducere TVA
Buna ziua,

Daca se inchide sau se suspenda activitatea unei PFA (platitoare de TVA), insa are de recuperat TVA de la stat, cum o poate face? Exista vreo modalitate de recuperare?
Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua,
Imi puteti spune deca activitatea de call center poate fi scutit de impozit sau are ceva reduceri la impozitare?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa am ajutati cu legislatia privind serviciul de call center. Exista reglementari in acest sens? Sunt scutiti de impozit sau beneficiaza de anumite reduceri la impozit?
Multumesc!
Buna ziua,
Copilul are 16 ani, acum 3 ani mama copilului a decedat. Tatal copilului este si el intr-o situatie disperata.
Nu-si gaseste loc de munca pentru ca si-a pierdut auzul pe o singura parte. Pana acum a incercat sa se angajeze in mai multe parti (fabrici) ca magazioner in depozite sau ca manipulator marfa. Firma degeaba si-ar da acordul pentru ca nu primeste acordul de la medicina muncii. A fost trimis de catre medicina muncii la specialisti insa handicapul lui nu-i permite sa primeasca o pensie de handicap.

Intrebarea ar fi daca copilul are dreptul la o pensie de urmas si daca da ce are de facut parintele supravietuitor? Eu din cate stiu are dreptul, dar nu stiu daca o poate cere retroactiv.
Tatal copilului ce poate face din moment ce nu primeste acordul medical sa lucreze, totusi nu are dreptul nici la o pensie de handicapat.

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Am schimbat un imobil, am toate actele, CF pe numele meu.
Dupa ce ne-am mutat la noua casa am auzit ca un vecin a dat in judecata pe celalalt vecin pentru ca o parte din terenul primului este folosit de catre al doilea. Nu de mult insa am primit si eu o citatie in calitate de parat. Am inteles vecinul meu care la randul sau a fost dat in judecata (cazul amintit mai sus) m-a dat in judecata pe mine sa ma mut si eu mai incolo. Se zice ca sunt niste probleme la CF si vreo 4 familii din strada de fapt folosim terenul vecinului urmator.
Ce sa fac acum? Eu nu am stiut in momentul schimbului de aceasta problema. Problema cea mai mare e ca casa mea e pe acel teren revendicat de vecin. Avocatul vecinului a venit la mine si m-a amenintat ca oricum voi pierde procesul si atunci vor veni cu buldozerul sa-mi darame casa.
Ce sa fac? Ajutati-ma. Bani nu prea am pentru avocati.
Răspuns la discuția cooperativizare teren
Multumesc.
Deci, daca scriu o cerere instantei ce sa apara in el?
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu o problema.
In baza legii 58-59/1974 CAP-ul in anii 70 a preluat cota de 3/8 din terenul intravilan de langa casa, deci o parte din gradina noastra.
M-am adresat Primariei pentru Ordinul Prefectului insa am primit raspunsul ca nu sunt indeplinite prevederile art. 36, alin. 1 si 2 din legea 18/1991 intrucat terenul solicitat nu se afla in proprietatea statului roman ci in proprietatea CAP. M-au indrumat sa ma adresez instantelor.
Problema e ca un avocat mi-a zis ca nu e de competenta instantei si m-a indrumat sa ma adresez din nou Primariei pentru reconstituirea dreptului de proprietate.
Ma puteti ajuta in acest sens, cum sa fac, ce sa fac? In baza carei legi ar trebui sa ma adresez Primariei, eu cred ca cei de la Primariei nu prea cunosc legile sau nu vor sa-si asume raspunderea.
Multumesc pentru ajutor.