avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate XmasterX

Activitate XmasterX

lukacs a scris:

[ link extern ] /



"Reamintim şi faptul că “o clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respective” (art. 4 alin. 2 din Legea nr. 193/2000)."


Ce se inetelege prin "nefiind negociata direct" ?
Daca e scrisa in contract si in cererea de reziliere si mama a si semnat contractul si respectiv cererea de reziliere, cum se considera ? Se considera negociata direct sau nu ?

Deşi art. 84 din Codul consumului mai sus menţionat blochează eventualele tentative ale operatorului de telefonie mobilă de a limita dreptul consumatorului de a denunţa unilateral un contract, acelaşi articol lasă operatorului de telefonie mobilă dreptul la “justă despăgubire”.

Aceasta înseamnă că consumatorul, persoană fizică, care a cumpărat un telefon mobil la preţ redus va trebui să plătească despăgubiri operatorului de telefonie mobilă. Astfel, operatorul de telefonie mobilă va avea posibilitatea de a cere consumatorului, persoană fizică, care denunţă unilateral contractul de telefonie mobilă înainte de termenul limită al contractului respectiv contravaloarea eventualelor reduceri aplicate la preţul unui telefon mobil sau contravaloarea instalării unui alt serviciu.


Pai ei pe chestia asta se bazeaza cu "costul instalarii unui nou serviciu". E normal sa platesti o anume suma doar fiindca ti-au dat cartele de telefon mobil si ti le-au activat ? Si nu zice nimeni cat costa activarea asta, nu e un pret standard ca vad ca la Orange cer plata lunilor ramse si 2500 de euro per sim, pe luna iar la RDS nu zice nimic, dar am citit pe net ca unii au fost obligati sa le plateasca 100 de euro pentru ca le-au activat cartela aia de telefonie, cartele pe care oricum le-am predat deja.

Trebuie sa platesc ceva ? Va rog ajutor.

Ce anume vrea sa zica punctul 5 din cerera de reziliere pentru care am pus link cu imaginile in primul post ?

Multumesc mult de tot !
Buna ziua !
In data de 11.12.2016 (adica duminica, pe la pranz) s-au prezentat la usa mea doi tipi de la RDS care faceau oferte promotionale la telefonia mobila Digi.
Mama mea e titularul, eu am stat doar sa asist. La inceput ne-au prezentat oferta ca fiind "nelimitat peste tot, nelimitat in orice retea etc." numai lucrurile bune. Am fost incantati, mama s-a grabit sa semneze, afaland apoi ca de fapt SMS-urile costa, nu sunt gratuite in alte retele. Cum din cei cu care vorbesc eu nu e nimeni in aceasta retea am zis sa ma duc sa anulez contractul.
Am fost ieri, pe 12.12.2016, deci practic nici 24 de ore nu trecuse, ca sa-mi anulez contractul. Dupa cateva refuzuri, intr-un final ni s-a acceptat sa reziliem contractul si ca cerere de reziliere i s-a dat mamei mele urmatoarea cerere:
[IMG][ link extern ] ]
[ link extern ]

Va rog mult de tot sa-mi spuneti si mie la ce anume ma obliga articolul 5 din aceasta cerere:
[IMG][ link extern ] ]
[ link extern ]

Tine sa mentionez ca ni s-au dat doua telefoane gratuit pe care le-am inapoiat in perfecta stare de functionare si pentru care ni s-a dat hartii la mana prin care se adevereste ce le-am predat lor in perfecta stare de functionare.
Ni s-au mai dat si doua cartele una pentru telefonul pe care urma sa-l foloseasca mama si una care urma sa devina cu numarul meu la un moment dat fiindca au facut poza la buletinul mamei pentru portarea numarului meu in reteaua Digi.
Am predat si acele cartele.

Am vrut sa anulez si portarea numarului dar dna respectiva mi-a zis ca la ei nu figurez cu nici o portare si ca poate inca nu-i depusa cererea. Am intrebat-o daca poate sa o anuleze cand vine sau cum stiu eu si ce pot sa faca atunci cand portarea devine activa si a ridicat din umeri.

Pentru a evita sa raman cu numarul dezactivat, eu fiind pe cartela Orange, am fost la cei de la Orange chiar azi si le-am explicat situatia si m-au sfatuit sa ma trec de pe cartela pe un contract Orange 9Me pentru care va trebui sa platesc lunar cate 40 de ron (mi-a si scris si stampilat pe hartie ca va fi 40 de roni si nu mai mult), pentru 6 luni.

Am de gand sa ma tin de acest contract de doar 6 luni dar am vazut ca si aici la incetarea contractului ma oblig ca si client daca il reziliez inainte de a trece cele 6 luni sa le platesc lor taxa de "justa despagubire" conform art. 1.16. Articol care, bineinteles, nu exista in contract, dar am cautat pe internet si ia uitati ce scrie:
Pe langa toate cele care ar trebui platite ca cica le-as fi facut mare paguba, mai scrie si ca cica trebuie sa le platesti, tu ca si client, contravaloarea in lei a lunilor ramase in contract, adica daca eu stau o luna si pe urma vreau sa anulez contractul, imi spune ca cica sa le platesc restul lunilor ramase in contract, adica cele 5 luni ramase si de care nici nu am beneficiat.
In plus cica sa le mai platesti si 2500 de euroa pe luna pentru fiecare SIM: " Clientul datoreaz` Orange România desp`gubiri n valoare de 2.500 euro/lun`/SIM pentru perioada cuprins` ntre Activare [i data rezilierii."
[ link extern ]

As dori sa stiu urmatoarele:
1. In cazul celor de la Digi, ce vrea sa spuna articolul 5 din cererea de reziliere de mai sus si la ce anume ma obliga ? Dna respectiva a zis ca nu trebuie sa le platim nimic, dar va dati seama ca asta e din gura, de scris nu scrie nicaeri.
Va rog mult, ce trebuie sa platesc si ce anume ar trebui sa fac ca sa evit sa le platesc lor aceste chestii din moment ce nu am beneficiat de absolut nimic. Nu sunt clauze abuzive astea ? Ce ar trebui sa fac ca sa nu ma scoata dator, va rog mult de tot ?

2. In cazul celor de la Orange, ce s-ar putea face ca ma gandesc ca poate 9 Euro la ei nu este egal cu 40 de ron din moment ce 5 euro e 30 de ron la Orange. I-am zis asta respectivului si mi-a zis ca sa stau linistit ca nu e nici o problema ca e 40 de ron si mi-a scris el cu pixul pe copia mea de contract "40 ron" si a pus stampila lor de acolo si a semnat. In fine, sa zicem ca as renunta, au dreptul si e legal sa-mi faca asa ceva cum scrie acolo conform art. 1.16 ? Cum ma pot proteja de asa ceva ? Eu am de gand sa stau la ei 6 luni cu 40 de ron/luna, daca e asa, nu mai mult, dar in caz ca nu e asa, as vrea sa stiu ce e de facut ca nu mi se pare normal sa le dau 2500 de euro pe luna si nici sa le platesc lunile ramase din perioada contractuala. Ce e de facut ?

Va rog mult ajutor !

Va multumesc mult pentru ajutor !

P.S. Va rog mult de tot sa ma ajutati, nici nu mai pot sa dorm noptile si nici sa fac altceva ca ma gandesc numai la prostiile astea de clauze.
Răspuns la discuția Inselaciune pe un site ?
Nimeni ?
Răspuns la discuția Inselaciune pe un site ?
Ce ma sfatuiti sa fac pana la urma cu aceasta situatie ?
PS: Apropo, a mai aparut si chestia asta.
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna seara !

Legat de acest topic de aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Eu am cerut parerile pe niste forumuri pe internet. Am postat initial (ulterior au fost sterse datele personale de catre moderatoriii forumurilor) datele respectivului numele si numerele de telefon plus link catre contul de facebook si am descris tot ce s-a intamplat.
Dupa cateva ore ma suna respectivul sa-mi vorbeasca amenintator si sa ma intrebe de ce am dat sub un cont fals de facebook mesaje private tuturor celor din lista lui. Cineva i-a contactat pe toti cei din lista lui si le-a dat mesaj privat descriindu-le situatia care s-a intamplat.
El la inceput cand ma sunase imi spunea de forum si de facebook si eu nu am fost atent si am zis ca se refera la forum si am crezut ca poate vrea sa ne impacam si sa-mi dea banii inapoi de frica sa nu ma duc la politie, si practic am zis ca am facut toate astea la nervi etc. si el la final imi spune ca cica mi-a inregistrat convorbirea telefonica avuta cu el in care recunosc ca sub un cont fals i-am contactat pe cei din lista lui si le-am dat mesaj privat la fiecare cu situatia avuta cu el si ca in acest fel in discreditez si il fac de ras si nu stiu ce.
Si imi zice ca ma da in judecata pentru calomnie si are ca dovada discutia telefonica inregistrata.
Este posibil asa ceva ?
Ce e de facut ?
Ce ar trebui sa fac pana la urma cu toata situatia asta (aveti linkul mai sus) ?
Multumesc !
Răspuns la discuția Inselaciune pe un site ?
CristinaPaisa a scris:

Si sa demonstrati cu probe in cadrul actiunii civile ca era nefunctional din momentul predarii.


Si daca nu am cum sa dovedesc ca era nefunctional atunci cand l-am luat ?
Spuneti si dvs. cum as putea sa dovedesc ?
Ce ar trebui totusi sa fac ca sa-mi recuperez banii ?
Răspuns la discuția Inselaciune pe un site ?
CristinaPaisa a scris:

Ar trebui sa demonstrati ca in momentul in care l-ati luat nu functiona. Poate spune ca l-ati fisurat dvs.
In orice caz, nu pare caz penal, ci mai degraba civil.


Pai el asa spunea initial dupa care imi rade in fata pe un alt forum (pe chat) si face glume pe seama mea.
Cardul era nefunctional de la bun inceput dar cum nu l-am testat am zis ca e bun si l-am luat si am plecat.

Ce e de facut din punct de vedere legal ?
Buna ziua !

Am cumparat un card de memorie de la cineva (la mana a doua, nu nou) de pe un site, unde avea pus anunt.
Cand am ajuns acasa ca sa-l testez, vad ca nu merge, ba chiar e si fisurat.
Am aflat cum il cheama pe respectivul.
Ce as putea sa fac din punct de vedere legal ?
Este vorba de 150 de lei ca si paguba, dar nu cred ca ii convine nimanui sa arunce cu bani si apoi respectivul sa-i mai rada si in nas.
Răspuns la discuția Ajutor: Contract abuziv ?
Multumesc mult !
Bună ziua !

Azi, pe la 10:00 a.m. am fost sunat de un număr necunoscut. Crezând că poate e cineva pe care-l cunosc si care poate si-a schimbat numărul, îi răspund.
"- Alo?
- Alo, buna ziua! Sunt X (nici nu mai stiu cum a zis ca o cheamă fiindcă vorbea foarte repede, era o femeie) de la Banca Transilvania si as dori sa va pun câteva întrebări.
- Buna ziua ! Am zis asa, pe fundal ca nici nu mi-a dat măcar dreptul la replică.
- dl. Xulescu ?
- Da.
- Iarasi foarte grăbită. Dupa cum v-am zis, sunt de la Banca Transilvania si ati fost ales sa faceti parte din noul program de asigurări de sănătate. As dori sa va spun ca discutia aceasta, dl. Xulescu, este înregistrată, pentru binele dvs. dle. Xulescu, sunteti de acord ?
- Da, sigur.
- Multumesc, dle. Xulescu. Cum spuneam, este vorba despre un program de sănătate la care ati fost ales.
Pentru moment vreau sa va pun trei întrebări, dle. Xulescu, sunteti de acord ?
- Da, sigur.
- Bine dle. Xulescu.
1. Ati urmat tratament cronic in ultimii trei ani ?
2. Va stiti bolnav de HIV, cancer etc. ?
3. Va stiti cu nu stii ce boala ?
Care este răspunsul la aceste întrebări, fle. Xulescu ? Daca fie si la una singura răspunsul este da, atunci, îmi pare rau, nu va puteti încadra.
Ati inteles dle. Xulescu ?
- Da... dar... Si nici nu mai apuc sa zic ca îmi zice.
- Foarte bine, dle. Xulescu.
- Nu, nu am nici o boala nimic.
Dar părea ca nu a interesat-o rasunsul si mi-a zis scurt:
- Multa sănătate in continuare dle. Xulescu.
- Mulțumesc!
- Programul la care va ziceam ca ati fost selectat se numeste (ceva cu Med ceva, nu am retinut)... Si este un program privat de asigurări de sănătate la care ati fost ales sa participati, cu numai 25 de lei pe luna veti beneficia de servicii medicale in caz ca bla, bla, bla.
Va mulțumesc !
O zi bună !
Si, după ce mi-a zis toate astea in doar câteva secunde, da sa închidă si eu o întrerup:
- Auziti ? Mă scuzati, da' eu nu vreau sa fac parte din nici un program privat de sănătate.
Si îmi zice, vadit mulțumită si nederanjata de replica:
- Am inteles dle. Xulescu, multumesc, o zi bună!
Si a închis."


Data fiind duscutia de mai sus. Se poate sa mă oblige sa plătesc cei 25 sau 35 de lei pe luna desi eu nu sunt de acord cu asta ?
Adica, mă gândesc, dacă eu mă trezesc cu plata lunara la asa ceva si ma duc la OPC sau la politie, nu are cum sa folosească aceasta convorbire înregistrată si bineinteles modificata ca si cum eu as fi fost de acord cu ce zice ea ?
Din ce se observa îmi repeta numele cu fiecare fraza ca sa se vadă pe inregistrare ca vorbeste cu mine, si practic nu trebuie decât sa taie partea de la final de dupa bună ziua, acolo unde ii spun eu ca nu vreau programul respectiv de care spune ea.
Mai rau, sa mă trezesc dupa cativa ani ca sunt dator cu nu stii cati bani pentru programul asta privat si sa îmi arate ca dovada înregistrarea, cu partea de dupa ce zice ea buna ziua, tăiată, bineînțeles.
Ce credeti ? E posibil ?

Unii zic ca e posibil:
danutzu22

Sfat,
Deplasare de urgenta la banca, daca nu esti bun de plata.
"Totusi, operatoarea Raiffeisen i-a spus lui Marius ca va trebui sa rezilieze contractul pentru a nu mai plati rata lunara. Dupa ce a sunat si la furnizorul serviciilor de asigurare, Alico, acolo i s-a spus ca acest contract se deruleaza in baza acordului sau telefonic si ca drept dovada exista discutia inregistrata. "Dar eu nici nu am semnat contractul si nici nu l-am trimis", explica Marius, care adauga ca, in calitate de client Raiffeisen, nu se mai simte protejat. "
sursa,
[ link extern ]
Practica nu este una noua,
[ link extern ]
Societatile de asigurari viseaza de ani bani sa-si vanda produsele la pachet cu servicii bancare - "bancassurance".
Bancile chiar vor promova pe orice cale asigurarile de orice fel pentru simplu motiv ca viitorul se anunta cam "negru" si vor obtina venituri din cat mai multe surse.

Sursa: [ link extern ] /
In acelasi fel procedeaza si cei de la Vodafone. In baza unei discutii telefonice, pe parcursul careia, inevitabil, la un moment dat spui "da" pe care ei il interpreteaza ca fiind un acord dat si pe care il folosesc in loc de semnatura, iti fac abonamente pe care nu le-ai solicitat niciodata sau iti adauga optiuni la abonament. Noi ne-a chinuit mai bine de un an si jumatate sa scapam de un abonament pe care nimeni nu-l solicitase, pentru care nu exista contract si pentru care Vodafone nici macar nu livrase o cartela SIM. Interesant este ca, desi nu exista un contract semnat de catre ambele parti, Vodafone factura in fiecare luna abonamentul respectiv. Problema nu s-a rezolvat decat prin rezilierea abonamentului vechi, la care ei adaugasera si acest abonament nesolicitat facturau pe aceeasi factura doua numere. Prin urmare, dupa lungi insistente si discutii cu Vodafone, care nu au dus la niciun rezultat, am reziliat contractul initial cu Vodafone, vechi de vreo 14 ani si am trecut la cartela reincarcabila. Insa aceasta reziliere nu s-a putut face cand am vrut noi, ci la un anumit termen, caci contractele se prelungesc automat, fara ca nimeni sa te intrebe daca mai doresti sa beneficiezi de serviciile lor in continuare, dupa ce perioada de valabilitate initiala a contractului a expirat.
Iris 2011-02-14 13:22:55
Sursa: [ link extern ]

1. Ce parere aveti ?
2. Ce ar trebui sa fac ?
3. Cum ma pot apara ?

Multumesc mult !