Prejudiciul a fost subevaluat. Depasea 2 miliarde. Probabil ceilalti inculpati au mai acoperit prejudiciul. Eu am aratat si alte firme care au fost inselate, insa acestea nu au depus plangere sau nu au fost anuntate de catre organul de urmarire penala pentru a depune plangere.
Salut. La inceputul anului 2013 m-am alaturat unui amic care organiza inselaciuni pe BursaTransport. Acesta isi insusea calitatea de transportator, cat si de propietar al marfii prin societatea creata de el, trecuta pe numele unui amarat. In urma curselor onorate de transportatori, acesta incasa in numele societatii detinuta de el, de la proprietarii marfii diferite sume de bani, astfel prejudiciand transportatorii. Ramas fara societati comerciale, acesta mi-a propus sa ii falsific certificatul de inregistrare si/sau licenta CMR a firmelor pe care mi le dadea,(firma B,C) dar si sa ii procur conturi bancare pentru a indruma proprietarii marfii sa depuna banii in conturile bancare procurate de mine. Zis si facut.Totul a durat aproximativ 5 luni de zile. In data de 07.08.2013 am fost audiat la secita de politie unde s-a deschis dosar penal pentru firma folosita de el in perioada 2012, firma A, unde am recunoscut detalii despre ce-mi spusese el despre firma A, dar si despre firmele B,C, la care am participat.
Mentionez ca acesta savarsea infractiuni inca din 2012 impreuna cu alte persoane, dar pe alte societati la care eu NU am participat, informatie adeverita de organul de urmarire penala. In decursul anchetei, am fost citat de mai multe ori, la care am raspuns prompt si sincer ori de cate ori am fost chemat, insa fara avocat. Precizez ca doar la prima declaratie, cea de la data de 07.08.2013 am fost insotit de avocat.
Astazi politia m-a sunat sa ma prezint sa semnez actele precum ca sunt suspect in dosar, si ca luni vor trimite dosarul la procuror, unde va fi nevoie sa vin cu avocat, la solicitarea mea, unde presupun ca se va dispune ordonanta de retinere, si ulterior mandat de arestare pentru 29 de zile. Tin sa precizez ca in dosarul in care am semnat,unde apare firma A,B, si firma C, NU am participat la aceste infractiuni. Am recunoscut ca acesta mi-a spus ca a inselat mai multe firme prin firma A (infiintata in 2012), exemplificandu-mi toata "reteua" cu care acesta opera,dar si modul de operare in firmele B si C. Tot ogranul de urmarire penala mi-a precizat ca mai exista plangeri pe firmele(B si C) pe care am lucrat eu impreuna cu acesta la IPJ. Tinand cont de fapte si de ordinea cronologica a faptelor, dosarului deschis in 2012 pentru firma A la sectia de politie i-au mai fost alaturate 3 plangeri pentru firma B, astfel ne-conexand dosarele. Cum e posibil sa fie deschise mai multe dosare penale, pentru aceeasi infractiune, si sa fi judecat separat pentru aceeasi infractiune?
Este posibil sa fiu condamnat si judecat pentru aceeasi fapta de doua ori? Ce incadrare mi se va face? Ce risc, tinand cont ca mi-am recunoscut savarsirea faptelor inca de la inceputul urmaririi penale? Nu era normal sa se conexeze dosarele, datorita faptei in forma continuata?
Salut. Si eu sunt parte in acest dosar si nu stiu prea multe. presupun ca esti ZMS. Mi-a venit de la DIICOT Pitesti precum ca dosarul s-a clasat si ca am termen de 20 de zile sa contest ordonanta procurorului.
Daca se constata ca dvs ca persoana majora, ati avut autoritate sau influenta, de fapt sau de drept asupra minorei si ati abuzat de acest ascendent pe care l-ati avut asupra ei sau ati abuzat de increderea pe care v-a acordat-o minora, sunt incidente prevederile art. 220 alin. 3 C.P.
NU am fost autoritar cu fata, nici macar nu am influentat-o. A fost alegerea ei. Nu am corupt-o, nu i-am promis nimic in schimb, nu am abuzat de increderea ei. Pus si simplu ea a fost de acord sa facem sex la propunerea mea.
Daca trece o saptamana fara ca sa se recolteze probe biologice, pot sustine ca NU am facut sex cu ea? Precizez ca NU exista nici o proba care sa ma incrime ca am intretinut relatii sexuale cu ea, in momentul de fata.
Ce se intelege prin "a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei"?
Ce sfat imi puteti da, daca au fost prelevate probe din vaginul ei? Dupa cat timp dispar urmele?
Ma pot abtine de la declaratii? Care sunt drepturile mele?
Salut. Acum o saptamana am intretinut relatii sexuale cu o minora, care in urma cu o luna a implinit varsta de 15 ani. Actul sexual s-a consumat cu consimtamantul ambelor parti.
Ieri seara m-am vazut cu ea, si am facut sex. Tatal ei a aflat ca fiica lui nu ma este virgina, in urma unei vizite la ginecolog facuta chiar astazi. Lafel de repede a aflat si de mine. A depus plangere la politie, si urmeaza sa fiu citat. Precizez ca am varsta de 20 de ani, si ca fata era virgina in faza primului act sexual.
Constituie infractiune ceea ce am comis?
Bună ziua. La începutul anului acesta, aflându-mă în incinta liceului în care învățam, eu împreună cu un coleg am primit câte un proces verbal de contravenție de la Inspectoratul de Jandarmi, în care eram acuzat că am scuipat o colega de clasă. Eu am primit "nota de plată" cu suma de 2.500 lei, conform procesului verbal de contravenție(3 acticole, 61/91), amicul meu primind 1.000 lei, recunoscând faptele. Precizez că nu am scuipat pe nimeni și m-am recomandat cu buletinul.
Am contestat PV la termenul prevăzut, fixându-mi termenul. M-am prezentat la judecatorie, însă avocatul IJJ-ului nu a fost, amânând cauza la alta dată. Am fost a doua oară însoțit de martorul pe care îl solicitam în contestație, însă mi-a fost respinsă plângerea, cu drept de apel în termen de 30 de zile.
Văzând că pierd timpul cu instanțele, alte termene, acte, drumuri, dar si bani pierduți, vin cu urmatoarea întrebare.
Pot cumva să prestez muncă în folosul comunității, sau să "șterg" amenda legal? Dacă da, care ar fi opțiunile? Precizez că nu am sursă de venit și NU doresc să o plătesc, deoarece nu o meritam.
Astept un răspuns.