Salut. La inceputul anului 2013 m-am alaturat unui amic care organiza inselaciuni pe BursaTransport. Acesta isi insusea calitatea de transportator, cat si de propietar al marfii prin societatea creata de el, trecuta pe numele unui amarat. In urma curselor onorate de transportatori, acesta incasa in numele societatii detinuta de el, de la proprietarii marfii diferite sume de bani, astfel prejudiciand transportatorii. Ramas fara societati comerciale, acesta mi-a propus sa ii falsific certificatul de inregistrare si/sau licenta CMR a firmelor pe care mi le dadea,(firma B,C) dar si sa ii procur conturi bancare pentru a indruma proprietarii marfii sa depuna banii in conturile bancare procurate de mine. Zis si facut.Totul a durat aproximativ 5 luni de zile. In data de 07.08.2013 am fost audiat la secita de politie unde s-a deschis dosar penal pentru firma folosita de el in perioada 2012, firma A, unde am recunoscut detalii despre ce-mi spusese el despre firma A, dar si despre firmele B,C, la care am participat.
Mentionez ca acesta savarsea infractiuni inca din 2012 impreuna cu alte persoane, dar pe alte societati la care eu NU am participat, informatie adeverita de organul de urmarire penala. In decursul anchetei, am fost citat de mai multe ori, la care am raspuns prompt si sincer ori de cate ori am fost chemat, insa fara avocat. Precizez ca doar la prima declaratie, cea de la data de 07.08.2013 am fost insotit de avocat.
Astazi politia m-a sunat sa ma prezint sa semnez actele precum ca sunt suspect in dosar, si ca luni vor trimite dosarul la procuror, unde va fi nevoie sa vin cu avocat, la solicitarea mea, unde presupun ca se va dispune ordonanta de retinere, si ulterior mandat de arestare pentru 29 de zile. Tin sa precizez ca in dosarul in care am semnat,unde apare firma A,B, si firma C, NU am participat la aceste infractiuni. Am recunoscut ca acesta mi-a spus ca a inselat mai multe firme prin firma A (infiintata in 2012), exemplificandu-mi toata "reteua" cu care acesta opera,dar si modul de operare in firmele B si C. Tot ogranul de urmarire penala mi-a precizat ca mai exista plangeri pe firmele(B si C) pe care am lucrat eu impreuna cu acesta la IPJ. Tinand cont de fapte si de ordinea cronologica a faptelor, dosarului deschis in 2012 pentru firma A la sectia de politie i-au mai fost alaturate 3 plangeri pentru firma B, astfel ne-conexand dosarele. Cum e posibil sa fie deschise mai multe dosare penale, pentru aceeasi infractiune, si sa fi judecat separat pentru aceeasi infractiune?
Este posibil sa fiu condamnat si judecat pentru aceeasi fapta de doua ori? Ce incadrare mi se va face? Ce risc, tinand cont ca mi-am recunoscut savarsirea faptelor inca de la inceputul urmaririi penale? Nu era normal sa se conexeze dosarele, datorita faptei in forma continuata?