avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arestarea preventiva - luarea masurii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arestarea preventiva - luarea masurii

daca in cursul urmaririi penale parchetul ia masura de a aresta faptuitorul cum se procedeaza? trimit o citatie si ma prezint si voi fi arestat sau vin la domiciliu cu mandat de aducere sau...???
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 10:46, 15 August 2013
Dacă aţi fost ascultat şi vi s-a înmânat un exemplar al mandatului de arestare, vă prezentaţi singur la data înscrisă pe mandat. .Dacă doar organele de poliţie deţin mandatul, vor veni să vă ia de acasă.
si voi fi dus in fata judecatorului care poate sa admita si poate sa respinge propunerea?
daca dvs ati stat acasa si nu ati fost ascuns inseamna ca nu s-a dispus inca arestarea preventiva.

practica generala este : intai sunteti retinut pt 24 de ore apoi urmeaza sa fiti propus pt arestare preventiva. practica difera de la institutie la institutie si de la fapta la fapta.

sfatul meu este sa contactati un avocat pt intrebarile astea cat mai aveti timp, daca va temeti de retinere. acum este momentul cand sunteti deja retinut poate fi deja prea tarziu
Păi dacă există deja un mandat de arestare emis, acesta va fi pus în executare. Dacă încă nu a fost emis, da, veţi fi dus în faţa judecătorului care poate admite propunerea dacă există dovezi care să ateste necesitatea arestării preventive, ori poate să o respingă în lipsa temeiurilor .
am inselat cateva persoane cu 450 lei/pers (de o luna) si inca nimic....o singura data am fost citat la politie (comisie arogatorie),am recunoscut si am zis ca repar prejudiciul si atat.....atat,poate ca ceilalti nu au depus plangere.....sau poate ca din cauza prejudiciului mic nu grabesc,cred ca daca ar fi foarte grav fapta deja eram arestat (usor de a ma prinde dupa contul bancar si mandatul postal)...si sunt in termen de incercare de aceea ma tem...ma tem de arestare preventiva ca daca nu ma aresteaza nu i nici o problema ca ma impac pana judecarea definitiva si conform noului cod penal impacarea inlatura rasp penala

Alte discuții în legătură

Nici o pretentie = impacare puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune partile vatamate anul trecut au fost prezent ia proces si au declarat ca au fost despagubiti integral si nu au nici o ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva - impacare oltul oltul sa presupunem ca a intrat invigoare noul cod penal...(la inselaciune impacarea inlatura raspunderea penala)..daca sa zic in data de 10 febr judecatorul emite ... (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)