avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nici o pretentie = impacare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nici o pretentie = impacare

intr un dosar de inselaciune partile vatamate anul trecut au fost prezent ia proces si au declarat ca au fost despagubiti integral si nu au nici o pretentie....in ultimul termen judecatorul nu a gasit declaratia si au citat pe partilke vatamate pentru impacare....intrebarea mea este daca nu vin cei doi (probabil sunt in strainatate) ce se intampla? nu pot sa beneficiez de beneficiile impacarii? declaratia data anterior in fata instantei nu e de ajuns? trebuie sa aude judecatorul neaparat cuvantul IMPACARE?
Nicio pretentie inseamna pe cale civila. Impacarea trebuie sa fie totala, adica si pe cale penala. Nu trebuie neaparat sa se prezinte, dar trebuie sa dea o declaratie notariala ca e de acord sa se impace.
Buna ziua,

In declaratia (autentica) data de partea vatamata trebuia sa se precizeze ca partile se impaca, ca a fost achitat prejudiciul adus si ca partea vatamata isi retragere plangerea.
si daca nu vin la proces (sunt sigur ca nu vin acasa din germania)? va fi o amanare sau condamnare fara impacare?
pot sa cer instanta sa emite mandate de aducere?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
puncuskaa, utilizator
Din punctul meu de vedere ar cam trebui sa se considere impacare dar se poate considera si altfel.
Ar cam trebui ca instanta sa ia act de impacarea partilor.
Asa cam era pe vechea lege...
Deci, depinde ce va face instanta.
Vorbiti si cu avocatul ce faceti in N variante.
Adica sa le gandeasca dinainte si nu sa va uitati unii la altii muti...
Impacarea partilor trebuie sa fie expresa, totala si neconditionata.
Faptul ca exista o declaratie prin care persoanele vatamate nu au pretentii financiare nu conduce la retinerea impacarii partilor, ca si cauza care inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpacare - dosarul ajunge la instanta? puncuskaa puncuskaa daca persoana vatamata da o declaratie la politie si declara ca am impacat (inselaciune) e de ajuns sau trebuie sa dea in fata notarului? avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Daune dupa renuntarea la pretentii pentru pasagerii accidentati Georgecorneliu Georgecorneliu Fiul meu a fost pasagerul accidentat dintr-o mașină, dintr-un accident rutier cauzat de șoferul mașinii în care se afla. Care sunt daunele pe care le pot ... (vezi toată discuția)