avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune dupa renuntarea la pretentii pentru pasagerii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune dupa renuntarea la pretentii pentru pasagerii accidentati

Fiul meu a fost pasagerul accidentat dintr-o mașină, dintr-un accident rutier cauzat de șoferul mașinii în care se afla. Care sunt daunele pe care le pot solicita asiguratorilor? Există vreo limită? A fost internat cu fractură triplă de bazin si fractură apofize coloană si leziuni la cap. Precizez că am fost la notar și ne-am împăcat cu șoferul fără nicio pretenție.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 22:34, 19 Aprilie 2016
Daca v-ati impacat nu mai exista nicio cale de obtinere de despagubiri, nici de la vinovat si nici de la societatea de asigurari.

Cine v-a sfatuit sa va impacati v-a dat cel mai prost sfat in situatia prezentata.

Trebuia sa apelati la ajutor specializat din partea unui avocat.

Art. 132-NCP

Împăcarea părţilor

Împăcarea părţilor în cazurile prevăzute de lege înlătură răspunderea penală şi stinge şi acţiunea civilă.
Împăcarea este personală şi produce efecte numai dacă intervine până la rămânerea definitivă a hotărârii.
Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali. Cei cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege. Împăcarea produce efecte şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.

"Prin Decizia nr. XXVII din 18.09.2006 pronunţată de I.C.C.J. – Secţiile Unite în soluţionarea recursului în interesul legii s-a stabilit că încetarea procesului penal în cazul infracţiunilor pentru care împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală poate fi dispusă de instanţă numai atunci când aceasta constată nemijlocit acordul de voinţă al inculpatului şi al persoanei vătămate de a se împăca total, necondiţionat şi definitiv, exprimat în şedinţa de judecată de ambele părţi, personal sau prin persoane cu mandat special ori prin înscrisuri autentice."
[ link extern ] /

Daca acordul de vointa a fost obtinut prin inselaciune/ inducere in eroare/promisiuni (nu aveti cunostinte juridice, etc.) ar putea fi posibila revocarea impacarii partilor.

Contactati un avocat care sa va sprijine in instanta pentru anularea acordului semnat la notariat.

Despagubirile vor fi platite de catre asigurator daca se reuseste revocarea impacarii iar plata avocatului o veti putea face solicitand cheltuieli de judecata.
Poate gasiti un avocat care sa accepte plata in rate sau dupa finalizarea procesului (dar nu prea cred).
Din pacate, daca ati declarat ca nu mai aveti nici o pretentie nu mai aveti dreptul la nici o despagubire din partea ni,anui. Cine v-a sfatuit ar trebui sa nu se amestece in situatii pe care nu le cunoaste .Toate lumea se pricepe la de toate
. Din pacate in situatia aceasta , va trebui sa suportati si cheltuielile cu spitalizarea tot dv, CASS nu acopera cheltuielile de acest tip/
Antevorbitorii au dreptate, dar depinde cum este formulata declaratia. In lege conteaza fiecare virgula, din acest motiv este posibil ca victima sa mai aiba sansa minima. V-am trimis un mesaj privat.

Cu stima,
Laszlo Bicsak

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari corporale accident auto DanyD DanyD Se pot cere daune materiale si morale unei firme de asigurari pentru vatamarile corporale suferite urmare a unui accident auto, pe calea unei actiuni civile, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune art 215 Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in cazul in care in anul 2009 sa deschis urmarirea penala pentru inselaciune art 215 alin 123, pentru fapte din 2007-2009, rechizitoriul pentru ... (vezi toată discuția)
Deces accident rutier mai2017 mai2017 In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din ... (vezi toată discuția)