avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce fac cu amenzile?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce fac cu amenzile?

Bună ziua. La începutul anului acesta, aflându-mă în incinta liceului în care învățam, eu împreună cu un coleg am primit câte un proces verbal de contravenție de la Inspectoratul de Jandarmi, în care eram acuzat că am scuipat o colega de clasă. Eu am primit "nota de plată" cu suma de 2.500 lei, conform procesului verbal de contravenție(3 acticole, 61/91), amicul meu primind 1.000 lei, recunoscând faptele. Precizez că nu am scuipat pe nimeni și m-am recomandat cu buletinul.
Am contestat PV la termenul prevăzut, fixându-mi termenul. M-am prezentat la judecatorie, însă avocatul IJJ-ului nu a fost, amânând cauza la alta dată. Am fost a doua oară însoțit de martorul pe care îl solicitam în contestație, însă mi-a fost respinsă plângerea, cu drept de apel în termen de 30 de zile.
Văzând că pierd timpul cu instanțele, alte termene, acte, drumuri, dar si bani pierduți, vin cu urmatoarea întrebare.
Pot cumva să prestez muncă în folosul comunității, sau să "șterg" amenda legal? Dacă da, care ar fi opțiunile? Precizez că nu am sursă de venit și NU doresc să o plătesc, deoarece nu o meritam.
Astept un răspuns.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
remuszica, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:53, 25 Noiembrie 2014
In situatia in care instanta de judecata ,in final va dispune hotarare prin care va respinge contestatia dvs si va mentine obligatiile dispuse de autoritate in PV va revine obligatia achitarii sumelor dispuse in hotarare care pot fi majorate fata de amenda initial aplicata
Daca nu achitati in termen obligatiile dispuse de instanta,aceasta va declina responsabilitatea recuperarii sumelor in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului dvs,care pentru recuperare poate dispune inclusiv procedura de executare silita
Cum dvs nu sunteti in evidenta cu bunuri pe rol,autoritatea fiscala poate solicita instantei de judecata transformarea amenzii in zile lucratoare in folosul comunitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal pentru semne obscene Andrei0821 Andrei0821 Astazi mi sa intocmit un proces verbal de domnii de la jandarmerie , pe motivul \\"semne obscene in public\\", amenda a fost de 700 lei. Am semnato si mi sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună de zile, am adresat ... visancatalin visancatalin Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună de zile am adresat o petiție Inspectoratului Județean de Jandarmi din localitatea unde locuiesc. În urmă cu ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)