avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Traian22

Activitate Traian22



raluk0207 a scris:

Soția unchiului nu are nicio treaba, cota unchiului de 1/2 fiind bun propriu al acestuia.
Dezbateti succesiunea după fratele bunicului, iar dacă acesta nu a lăsat testament altcuiva, moștenitor va fi fratele sau.


Va multumesc pentru clarificare.


raluk0207 a scris:

Înțeleg ca bunicul și fratele bunicului sunt amandoi titulari pe un titlu de proprietate, emis în calitate de moștenitori ai strabunicului.
Dacă am înțeles bine, fratele bunicului nu poate renunta la moștenire și nici nu mai poate fi pusa aceasta problema. El este deja moștenitor al strabunicului și este deja titular și coproprietar conform titlului.
Deci are în proprietate cota indiviza de 1/2 din terenurile de pe titlu.
La care succesiune a renunțat? La cea a strabunicului? Nici nu contează acea renunțare, fiindcă deja le-a fost eliberat acel titlu și nu mai trebuie dezbătută succesiunea după strabunic.
Soluția e (dacă fratele bunicului nu stăpânește niciun teren de pe titlu și nu îl interesează nicio parcela) încheierea unui contract de vânzare sau de donație, prin care el sa vândă/doneze cota sa indiviza de 1/2.


Totodata doresc sa mai mentionez faptul ca decesul sotiei din partea unchiului tatalui a survenit inaintea unchiului, iar unchiul tatalui a decedat ulterior dupa intocmirea declaratiei notariale aferente, ei neavand alti mostenitori directi.
Actul este un titlu de proprietate, constituit in baza legii nr. 18/1991 a Fondului Funciar.
Buna seara,

Intampin urmatoarea situatie: tatăl meu deține un teren primit prin moștenire de la bunicul său, în care sunt trecute două persoane: tatăl său și unchiul său.

Recent, unchiul tatălui meu a renunțat oficial la partea sa de moștenire prin intermediul unei declarații notariale. În acest context, înainte de a proceda la deschiderea unei succesiuni, aș dori să înțeleg dacă mai este necesară deschiderea unei alte succesiuni în acest sens, dat fiind faptul că unchiul tatălui meu s-a dezis de drepturile sale asupra acestui teren prin declarația notarială.

Care ar fi procedurile legale pe care trebuie să le urmez pentru a clarifica acest aspect și pentru a stabili drepturile de moștenire asupra terenului în această situație particulară?

Multumesc anticipat !
Buna seara !

In urma cu 14 ani mama mea mi-a vandut un imobil si a pus clauza sa locuiasca in timpul vietii in acel imobil. Imobilul se afla in alt oras, iar mama a venit sa locuiasca la mine pentru ca are o varsta inaintata si are nevoie de ajutorul meu. Doresc sa vand casa in care a locuit ea, dar nu pot sa fac acest lucru pentru ca ma incurca acea clauza. Mama vrea sa renunte la aceasta clauza, ea fiind in deplinatatea facultatilor mintale, avand si document de la medic in acest sens. Notarul insa sustine ca trebuie sa ii constituim habitatul, dar persoana de la "Imobiliare" care s-a interesat in acest sens, sustine ca poate sa dea o declaratie la notar prin care sa renunte la acest habitat, dansa locuind impreuna cu noi. De ce se interzice mamei acest lucru cand ea doreste renuntarea la acesta ? Cu multumiri anticipate, astept un raspuns.
Care este indicele de corectie pentru calcularea pensiei incepand cu 1 Iulie 2017 ?
Buna seara, as avea si eu nevoie de niste informatii. De cine sunt numiti sustinatorii legali si in baza caror documente ? Daca legea reglementeaza o varsta pana la care sustinatorii legali pot fi numiti ? Multumesc anticipat ! Rog sa se mute subiectul intr-o alta categorie daca s-a pus gresit.
Discuție Greva foamei
Buna ziua , as dori daca se poate sa-mi fie data o explicatie cu privire la un lucru si anume in cazul in care angajatii unei firme de transport in comun local intra in greva foamei , ce demersuri ar trebui sa faca sindicatul in acest caz ? Multumesc anticipat si o zi placuta in continuare ! P.S : Mentionez ca amandoi sunt tata si fiu , iar fiul a solicitat sa-i fie oprite 2 h pentru a se duce sa faca niste meditatii , insa i-a fost incalcat dreptul la studiu , acesta considerandu-se un drept fundamental.
Nu , nu a fost prevazuta nicio crestere , nu este niciun act aditional ce sa indice majorari de salariu fata de procesul verbal al vechiului contract . Multumesc anticipat !
In cazul prelungirii prevederilor unui contract colectiv de munca din 2014 in 2015 fara alte acte aditionale , la o parte din personal au aparut salarii de la 1640 RON la 1680 . Doresc sa aflu daca aceasta crestere de salariu este legala . Multumesc anticipat !