avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate HQM

Activitate HQM

Avand in vedere ca art. 297 alin 1 CP a fost declarat neconstitutional, si OUG. 13 a fost si ea anulata/abrogata de Parlament, nu este un vid legislativ in CP la art. 297 in acest moment ?
Deci daca merg la Primarie si cer o hartie/aviz/autorizatie in scris, iar bugetarul refuza sa mi-o elibereze , eu nu pot sa-l actionez in instanta pentru abuz in servciu . Deci ma obliga sa-i dau spaga , sa-mi dea hartia !
Ma pot folosi de alta lege din CP, ori alt, cod al statului, sa-l pot trage la raspundere si pedepsi ?
Merci frumos de raspuns. M-am luminat/clarificat acum. Asta e posibil de realizat .
Cum sa aibe o luna , doua, cand procurorul trimite dosarul la grefa judecator , sa zicem pe 1 august , si eu primesc citatie in max doua saptamani, pe 15 august, iar procesul in 10 zile ? Plus ca el judeca in fiecare zi cate 20-25 de dosare, nu are pauza intre sedinte, chiar daca citeste in weekend , e imposibil. Nu mai vorbesc de scrierea motivarilor , la decizile date. Chiar daca are 5 secretare, sa dictezi la fiecare decizie motivari pe 10 pagini, e nebunie curata . E practic imposibil.
Eu cred ca procurorul, spune judecatorului ce decizie sa dea, la X ori Y dosar. Alta explicatie eu nu vad. Nici daca citesti printre randuri, si tot nu acoperi intreaga poveste la fiecare dosar ce trebuie judecat.
Explicatile dvs. nu stau in picioare, iar fisele, cred ca sunt facute de procurori, unde scrie deja ce pedeapsa sa dea la X ori Y, ori sa fie achitat . Nici daca esti superman, si ai patru ochi, nu ai cum sa citesti atat, El sa uita decat in hartiile scrise, si ce cere procurorul in rechizitoriu.
Sunt de accord ca nu mai putea ataca nimic. Dar intrebarea mea era alta: a fost sau nu o musamalizare facuta de avocatul partii vatamate ?
Cat creier trebuie sa aibe , macar 5 grame , sa nu vada , sa nu realizeze, ca plangerea se trimite la procurorul Ierarhic ? In cazul de fata , era vorba de Procuratura Curtii de apel Bucuresti. Deci avocatul partii vatamate, a ingropat dosarul, la inchis din proceduri . Si-a prostit clientul pe fata . El a fost mana in mana cu acel procuror, si avocatul partii adverse. asta ca sa vedeti cum se musamalizeaza dosarele in Ro. Era vorba de omor din culpa. Asta e prosteala pe fata.
Cine ma poate lamuri va rog, cum face un judecator sa citeasca si sa inteleaga probele la un dosar, in contextul in care el , intra in sedinta cu cel putin 20 de dosare, si care nu putine dintre ele, contin chiar si 2-3 sute de pagini ? Nici daca citeste ziua si noaptea 24/24 h, si tot nu le poate citi pe toate. Sau nu citeste nimic si da o decizie dupa cum vrea procurorul.
Ma refer la tribunale de prima instanta, si la Curtii de apel in special.
Sintetizez cat mai pe scurt cazul, care cred eu este o musamalizare de cea mai joasa speta:
accident cu victima pe autoruta in zona Lehliu Gara, jud Calarasi. Procuratura clasaseaza dosarul, vinovat fiind mortul. Avocatul partii vatamate , mortului, face plangere impotriva clasarii facuta de procuror, pe care o trimite la Procuratura Tribunalului orasului Calarasi , la procurorul sef ( asa sfatuia procuror sef din Lehliu gara, in clasare ).
Deci in loc sa trimita plangerea, impotriva clasari procurorului din orasul Lehliu gara, jud Calarasi , la Procuratura Curtii de Apel Bucuresti , o trimite unde spune procurorul in clasare , in orasul Calarasi. Procurorul din Procuratura Tribunalului orasului Calarasi trimite hartia avocatului, unde credeti ? Inapoi la Lehliu gara , dar la judecatorie .
Aici se judeca in doua sedinte publice, si se decide de judecator de prima instanta mentinerea clasarii. Avocatul partii vatamate nu face apel mai departe , in CA la Bucuresti, si arata familiei victimei ca pe decizie scrie definitiva, deoarece decizile definitive de tribunale de prima instanta nu se poate ataca in ICCJ, daca nu trec prin CA.
Si astfel vinovatul ramane nepedepsit.
Dupa cultura mea generala, toate plangerile impotriva actelor, si sau contestatii, ce vin de la procuraturi ca Lehliu gara , Urziceni, Oltenita, Alexandria , si alte cateva orase din jurul Bucurestiului, se trimit numai la Procuratura CA Bucuresti. Deoarece Procuratura Tribunalului orasului Calarasi , nu este ierarhic superioara celei din Lehliu Gara , jud. Calarasi.
Familiei victimei i s-a spus de avocat , ca a pierdut pt. martorii la eveniment si-au schimbat declaratile.
Eu cred ca avocatul victimei, a fost cumparat de cel ce a produs accidentul. Deci partea vatamata, a pierdut practic din proceduri nu din schimbari, marturi mincinoase. A schimbat 3 avocati care i-au mancat bani degeaba , si proces pierdut, si 0 bani, 0 lei de la compania de asigurari RCA a celui care a produs accidentul , conform raportului de Politie.
Intrebare: este sau nu musamalizare, la care a participat si acest avocat, care a jucat la doua capete ?
Nu mai stau sa-mi pierd timpul, ma gandeam ca a mai primit careva hartii de genul acesta. Hartia e de circa un an jumate, 2015. Am rezolvat in parte cu ei , procuratura. a clasat /ingropat/musamalizat dosarele si mi-au dat drepturile confiscate. Va dati seama, plicuri din Europa de vest, de la institutii publice guvernamentale , care nu au stampila de Posta Romana !
Toate hartiile ce vin de la Bruselles , trebuie sa contina elemente de securitate, cea primita de mine nu are nimic, o poate face oricine cu un calculator si o imprimanta in culori. La cate hartii /documente oficiale falsificate am vazut in Ro , nu mai ma mira nimic. Este tara tuturor posibilitatilor.

Va doresc o zi placuta.
D-na. avocat, posta belgiana nu are stampila, plicurile vin gata tiparite cu antetul/stampila postei din Imprimeria nationala. Cumperi plicul pt ce destinatie doresti. Nu exista nume prenume , si nici ce functie ocupa acea persoana. Stampila este cu tus mov inchis la culoare, si o semnatura peste stampila cu pix albastru.
Eu cred ca este un fals, pt. ca eu am scris cu confirmare de primire Consiliului UE, si-mi raspunde Comisia UE.
Am reclamat, m-am plans, de refuzul Procuraturi CA Buc. de a ancheta, un sef IPJ. Deci de nerespectare a CPP, in ceea ce priveste atributii si obligati ale procurorului de caz, in ancheta penala. Am scris inclusiv la Ministrul de justitie, care are in subordine toti procurorii din Ro, conf. Constitutiei , si mi-a raspuns pe langa subiect: nici un cuvant despre Ministerul public/Procuratura si/sau procuror.
Pe hartie sunt niste nr. de tel. /fax/E-mail. din Bruselles. Am sunat mi-a raspuns un domn, si in timp ce vorbea cu mine, m-a intrebat daca vreau sa vorbesc romana. A fost foarte suparat pt. ca am spus nu. In timp ce-i explicam speza in cateva cuvinte, m-a intrerupt si a spus ca numai pt. cazuri/dosare/spete politice se ocupa Comisia UE.

Va dati seama ce prostii spunea aceasta persoana . Eu cred ca apelul a fost deviat si a raspuns oameni din cadrul Procuraturii. La a doua tentativa de tel , nu a mai raspuns decat robotul , care cerea sa las mesaj. Am inchis si am sunat in Buc . la o agentie guvernamentala, ce reprezenta Comisia UE, si a spus ca toate documentele ce vin din Bruselles , trebuie sa aibe numele celui care a scris-o, semnatura lui, functia ocupata in cadrul departamentului, respectiv relatii cu publicul, si nu exista stampila.
A zis ca nu nu ma poate ajuta , decat sa sun eu la Bruselles. ori sa iau avionul si sa merg personal acolo , sa verific autenticitatea scrisorii.
Eu cred ca este un fals grosolan, fabricat de Procuratura .

Va doresc o zi placuta .
Am primit cu ceva timp in urma o scrisoare , de la Comisia Europeeana . Vreau sa stiu, ce caractere obligatorii trebuie sa contina, pt. a fi recunoscuta, ca nefiind falsificata ?
Sunt doua pagini tiparite pe imprimanta in culori, are nr. de iesire de inregistrare, dar pe ultima pagina, nu are numele si prenumele celui care a semnat-o, si ce functie are in cadrul acestei institutii. Decat o stampila dreptunghiulara , o semnatura langa ea indescifrabila, unde scrie departamentul de relatii cu publicul.
Pe prima pagina unde este emblema UE, dreptughi albastru cu stelute galbene, dar care nu reflecta lumina UV, similara la euro , biletele de banca. Plicul este autentic , cumparat din Belgia , pe care este tiparit deja emblema Postei Belgiene , dar nu exista stampila Postei Romane. Cat despre continut, este mai mult pe langa subiectul cerut de mine . Pana si cea mai prapadita primarie, pune nume prenume, pozitia ocupata si in cadrul carui departament lucreaza, fuctionarul care a scris-o.
Cum pot verifica in Ro , autenticitatea ei ?. Este venita fara confirmare de primire, m-am trezit cu ea in cutie, de parca a venit postasul din Belgia, si mi-a pus-o in cutie ! A mai avut cineva situati similare ?
Nu stiu nr. de dosar. Totusi, eu nu cred ca pe portalul instantei de apel, este trecuta motivarea. Ea este trimisa numai la partile din litigiu, CSM si acest judecator care sa transferat. Asta daca exista asa ceva , pt. ca e posibil sa nu exite motivare deloc. Deobicei , cand nu poate justifica/motiva decizia, judecatorul pur si simplu n-o mai scrie . Pt. ca n-are ce sa scrie. Nu poate inventa lucruri fapte care nu au existat vreodata .