avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Activitate popcrys77

Activitate popcrys77

Răspuns la discuția Supliment certificat moștenitor
Mulțumesc pentru răspuns, am fost la notar și acesta refuza să-mi elibereze un supliment la certificatul de moștenitor pe motiv ca autorizația de construire a casei este emisa după decesul mamei, neînțelegând faptul ca proiectul pentru autorizare a fost făcut în timpul vieții mamei, autorizația eliberând-se ulterior decesului mamei. Ce as putea sa fac pentru clarificarea situației, mulțumesc frumos.

Bună ziua, în data de 02.08.2001 am dezbătut succesiunea cu sora mea care a renunțat la succesiune pentru masa succesorală de la acel moment, după mama decedată în 02.2001.
În 15.08.2001 am obținut o autorizație de construire pe numele mamei și al meu, casă fiind recepționată și declarată la primărie în 04.2002.
În momentul de față vreau să intabulez casa pentru vânzare, dar la primărie rolul este pe numele mamei si al meu.
Întrebarea mea este următoarea, în condițiile în care sora mea nu are nici-o pretenție la casă dar nu este în țară să poată merge cu mine la un notar, ce documente poate să-mi trimită ca să pot intabula casa numai pe numele meu și să pot face vânzarea acesteia.
Mulțumesc frumos.
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost la cadastru sa incerc sa fac cartea funciara la casa pe care o am construita de mine pe o suprafata de teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune, la cadastru spunandu-mi ca nu se poate face cartea funciara decat pe tot pamantul si pe casa, cartea funciara eliberandu-se pe mostenitorii lui X.
Situatia se prezinta astfel: dupa decesul bunicului au ramas 6 mostenitori care au dezbatut succesiunea dupa acesta pentru o suprafat de 1100 mp. dintre mostenitori a facut parte si mama mea care a decedat si in baza certificatului de mostenitor unic dupa aceasta si cu declaratii notariale de la ceilalti mostenitori am construit o casa.
Avand in vedere ca, in momentul de fata, nu ma inteleg cu ceilalti mostenitori vreau sa ies din indiviziune, dar aici intervine problema - pe certificatul de mostenitor incheiat in 1976 sunt 1100 mp care rezulta dintr-un act de vanzare cumparare din 1935, in realitate curtea are peste 2000 mp, iar din investigatii .... am reusit sa intru in posesia a inca doua contracte de vanzare cumparare din 43 si 44 autentificate de tribunal din care rezulta clar diferenta de suprafata.
Pana in momentul de fata nu a cerut nimeni clarificarea situatiei de fapt.
Intrebarea mea este urmatoarea pentru a iesi cumva fortat din indiviziune ce trabuie sa fac, sa solicit iesirea in baza certificatului din 1976 sau sa solicit instantei clarificarea situatiei avand in vedere ca terenul se afla in posesia familiei de peste 30 de ani ( uzucapiune ) si pentru care desi nu s-a facut dezbaterea succesiunii in 1976 exista acte de vanzare cumparare pentru diferenta de teren care nu a fost declarata pe nicaieri, probabil ca pe vremea comunismului nu era voie sa detii atat pamant.
Va multumesc anticipat!

Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu s-a facut iesirea din indiviziune a mostenitorilor.
Detin urmatoarele documente
- certificat mostenitor dupa bunic ( 6 mostenitori )
- certificat mostenitor unic dupa mama ( dupa moartea bunicului a decedat si mama)
- autorizatie construire pe numele meu.
- declaratii notariale mostenitori dupa bunic cum ca in limita cotei care mi se cuvine pot construi o locuinta
Mentionez faptul ca sunt cu plata impozitelor la zi, casa fiind construita in anul 2001, iar la primarie unde platesc impozitul casa si tot terenul figureaza pe rolul mostenitorii lui X( bunicul).
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vânzare drept moștenire
raluk0207 a scris:

"Cu acordul notarial al celorlalți moștenitori , în limita cotei care mi se cuvine am construit o casă de locuit cu autorizație și toate actele legale, casa fiind poziționată în colțul curții"

In conditiile in care nu ati facut partajul, este interesant cum de ati stiut ca acea cota a dvs e in coltul curtii :)
Si mai interesant este cum v-a fost eliberata autorizatia de construire, cand pe teren exista mai multi proprietari, in indiviziune.
Ca sa va raspund la intebare..daca autorizatia de construire e pe numele dvs, locuinta o puteti vinde, dar terenul aferent nu. Cel putin nu singur.
Deci ori ii convingeti sa incheiati un act de dezmembrare a terenului intreg (unde delimitati suprafata aferenta casei) si ulterior, un act de partaj in urma caruia dvs va luati lotul si dansii ce mai ramane. Iar in baza acelui act de partaj instrainati intregul imobil (casa+teren)
Ori daca nu ii intereseaza absolut nimic, mergeti impreuna la un notariat pentru o procura de vazare, prin care va imputernicesc pe dvs sa le vindeti cotele din teren.



Problema este ca sunt mostenitori care efectiv nu mai vor sa auda de mostenire, nici nu vor sa mearga la notariat sa renunte sau sa imputerniceasca pe altcineva sa actioneze in numele lor.
Mentionezfaptul ca locuiesc la adresa respectiva de 14 ani.
Multumesc!
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema, si va rog sa-mi raspundeți dacă se poate să fac următorul lucru:
După decesul bunicului s-a dezbatut succesiunea, iar conform certificatului de moștenitor au ramas mostenitori bunica și 6 copii fiecare cu câte o cotă parte indiviză din teren și casă.
In urmă cu ceva ani a murit mama mea după care, împreună cu sora mea am dezbătut succesiunea rămănând singura moștenitoare, sora renunțând la drepturi.
Cu acordul notarial al celorlalți moștenitori , în limita cotei care mi se cuvine am construit o casă de locuit cu autorizație și toate actele legale, casa fiind poziționată în colțul curții, nederanjând la un moment dat pe ceilalți moștenitori.
Acum câțiva ani a murit și bunica.
Întrebarea mea este următoarea, în calitate de unic moștenitor după mamă, există vre-o formă legală prin care să pot vinde către o terță persoană casa construită de mine și binențeles dreptul de moștenire, în condițiile în care nu am facut ieșirea din indiviziune deoarece la momentul actual o parte din moștenitori nu mai vor efectiv să audă de proprietate?
Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dumneavoastră.
Administratorul public din cadrul unei primării în calitate de ordonator principal de credite poate avea calitatea de manager de proiect în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, acesta fiind și împuternicit să semneze în numele UAT contractul de finantare?
Va rog sa-mi spuneți daca apare o situație de incompatibilitate în situația expusa mai sus?
Buna ziua, vreau sa va supun atentiei urmatorul subiect:
Un functionar public angajat in cadrul unui UAT este pontat 8 ore pe zi conform contractului individual de munca si inca 8 ore in aceasi zi pentru activitatea desfasurata in cadrul unui proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile.
Pentru orele lucrate in cadrul proiectului, conform legislatiei in vigoare acesta beneficieaza de clase de salarizare suplimentare care se adauga la retributia lunara.
Intrebarea care se pune, cele 8 ore lucrate in cadrul proiectului se includ in pontajul normal de lucru sau sunt considerate ore suplimentare.
Precizez faptul ca pentru orele lucrate in cadrul proiectului se intocmeste pontaj separat.
In conditiile in care sunt doua pontaje, unul cu 8 ore in cadrul unitatii si altul tot cu 8 ore pe proiect in aceasi zi se incalca prevederile codului muncii?
De asemenea, daca cele 8 ore pe proiect se considera efectuate in timpul normal de lucru cum se mai justifica retributia celor 8 ore normale de lucru, functionarul lucrand efectiv 8 ore pe proiect.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Ma intereseaza care este perioada pentru care se poate face un control financiar contabil in cadrul asociatiilor de proprietari, legislatia aplicabila si care este termenul de prescriptie pentru debitele neachitate de proprietari.
De asemenea ma intereseaza cine face controlul in cadrul asociatiilor de proprietari - reprezentantii consiliului local ( angajatii de la primarie ) sau acestia cu sprijinul consiliilor judete?
Va multumesc.
Revin cu o intrebare - ce intelegeti prin sintagma " asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari " din Legea 230/2007, Art. 23 (5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.