avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate romeo_m

Activitate romeo_m

Extras din HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale

Art. 31
(1) Pe timpul desfasurarii activitatilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraselor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucuresti, personalul politiei locale poate folosi autovehicule cu insemnul distinctiv "POLITIA LOCALA", urmat de denumirea unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscriptia trebuie sa fie de culoare neagra, pe fond alb, si sa aiba aceleasi dimensiuni.
(2) Insemnele nu trebuie sa creeze confuzii cu denumirea altor institutii sau autoritati publice si sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj si capota, pentru a fi vizibile din orice pozitie.
(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, in mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasa, de culoare albastra si cu mijloace speciale de avertizare sonora.

Ma uit in Bucuresti si doar cei de la Politia Locala sector 1 respecta legea.

In rest toti de la toate sectoarele precum si cei de la Politia Locala a Municipiului Bucuresti nu avand masinile inscriptionate neconform cu legea, pe langa intrebarea ce e de facut, vin si cu o alta problema dusa la extrem.

Nenea politistul Local imi face semne sa opresc el fiind intr-o masina neinscriptionata conform legii, sunt sau nu obligat sa opresc?

Cel mai plauzibil mi s-ar parea sa nu opresc si sa apelez 112 sa solicit sprijun din partea Politiei Romane deoarece cineva care incearca sa isi aroge calitati oficiale incearca sa ma opreasca in trafic.

Pentru cine nu stie cele mai multe masini ale diverselor politii locale sunt inscriptionate cu Albastru si de multe ori scrie POLITIA cu font mult mai mare decat LOCALA adica neconform cu legea


Gresesc sau nu.
Din cate stiu comertul cu textile intra la categoria spatii comerciale, pe cand macelaria intra la categoria alimentatie publica, deci oricum ar trebuii modificari constructive ale spatiului, deci proiect si iarasi acordul vecinilor directi.

Cum spatiul nu a fost niciodata destinat din constructie alimentatiei publice cam cred ca este necesar acordul vecinilor directi. Nu mai vorbesc ca la macelarie trebuie instalatii de frig si de aerisire.
Am o problema locuiesc la etajul 1 si la parterul blocului sunt spatii comerciale din constructie.

Initial a avut destinatia de magazin textile (inainte de 1989)
Intre timp au fost acolo Birouri un magazin de haine second hand si o papetarie

Acum vad ca se apuca iar de amenajari pentru a deschide o macelarie. Legal parca stiam ca este nevoie de acordul notarial al propietarilor cu care ai un perete tavan podea comuna.

M-am dus la cel care a inchiriat spatiul de la Romarta si ca un om de buna credinta l-am informat ca nu va avea acordul meu pentru schimbarea destinatiei spatiului respectiv. Mi-a replicat ca nu il intereseaza ca el a inchiriat spatiul si face ce vrea in el.

Acum din punct de vedere legal ce pot face, banuiesc ca pana la data deschiderii nimic, dar avand in vedere nesimtirea respectivului, parca i-as face o bucata in ziua inaugurarii.

Motivele pentru care nu doresc deschiderea unei macelarii in spatiul de sub mine (care nu a avut niciodata aceasta destinatie) sunt zgomotul de la transare, zgomotul de la instalatiile de frig ( am vazut cand a adus frigiderele de magazie, ruginite in interior si vechi) mirosul, si prezenta sobolanilor, lucru stiut datorita faptului ca in urma cu cativa ani la alta scara din bloc a mai existat o macelarie si stiu ce invazie era la acea scara.
Intrebare. Mi s-a pus pata la 33 de ani sa mai fac o facultate, cum deja sunt angajat, caut sa ma orientez catre o facultate cu frecventa redusa, am gasit si dreptul printre multe altele. In afara faptului ca o pot face pentru cultura mea generala vreau sa intreb ce anume as putea sa profesez la terminarea acestei facultati, in afara meseriei de avocat (pentru care stiu ca se mai da un examen de intrare in barou).

Deocamdata sunt absolvent al UTCB Facultatea de Utilaj Tehnologic pentru Constructii si activez in televiziune ca inginer de sunet, deci domenii total paralele cu dreptul.

Răspuns la discuția Creanta prescrisa sau nu
Nu exista nici un fel de actiune legala. Am verificat si pe portal.just.ro si in arhiva de garantii mobiliare si nici nu am primit ceva acasa
Astazi am fost contactat de o firma de recuperari a doua oara luna aceasta. Prima data le-am cerut sa imi valideze creanta, si au spus ca o sa revina cu un raspuns. Raspunsul lor e unul singur ca trebuie sa le dau bani si ca nu imi pot pune la dispozitie nici un act, cand am luat-o la bani marunti pe domnisoara de la telefon mi-a spus ca ultima plata a vreunei rate s-a efectuat pe data de 11 iulie 2011. Si ca as avea doar vreo 990 de zile de intarziere. Din ce vad eu in contractul de credit spune clar ca neplata a trei rate succesive (90 de zile de intarziere) duce la scadenta anticipata a creditului. Intrebarea mea este nu cumva aceste sume s-au prescris la data de 11 noiembrie 2014 si de aceea nu vor sa imi puna la dispozitie toate actele cerute de mine?

Conform celor citite de mine pe vechiul cod civil creeanta este prescrisa, la fel si pe noul cod civil.

Cand i-am transmis acest lucru ca suma este prescrisa doamna de la telefon a luat foc si m-a trimis la origini.