avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate Didina0

Activitate Didina0

Buna ziua, am o nelamurire ...noile modificari in codul muncii la concediile de odihna s-a scos la art.145 pct.2)ca , concediile si citez se acordă proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Intrebarea mea este: daca unui salariat i s-a aprobat sa efectueze de la inceputul anului toate zilele de concediu pe anul in curs iar acum se afla in concediu fara plata, cum se procedeaza ....va trebui sa plateasca pentru zilele de concediu care le-a efectuat daca nu mai exista acea proportionalitate ? sau se platesc sau nu zilele de concediu in aceasta situatie?
Da , dar riscam sa ne dea in judecata.Poate sa fie dat afara cand e in CFP?
Si cum ramane cu decizia si actul aditional care nu l-a semnat? Pot sa transmit in Revisal modificarea fara semnatura salariatului? Modificarea este din data de 01.02. iar CFP este din 06.02.Cum se procedeaza in aceasta situatie?
Buna ziua, sunt intr-o situatie in care nu stiu cum se procedeaza si anume: la inceputul lunii februarie us-au emis acte aditionale privind micsorarea salariului iar unuia dintre salariati i s-a aprobat concediu fara plata, mentionez ca salariatul nu a semnat actul aditional . Transmit concediu fara plata ? Cum procedez in aceasta situatie
Daca nu semnez actul aditional ce se poate intampla? Ma poate da afara?Mentionez ca directorul nu este ordonatorul principal de credite fiind societate pe actiuni iar actionar majoritar e consiliul judetean, iar in procesul verbal emis in sedinta ordinara a CA nu s-a aprobat aceasta masura numai cea de micsorare salariala .
Buna ziua,
am o problema privind modificarea CIM si anume: la societatea la care muncesc lucrurile nu mai merg bine financiar si ni se micsoreaza tuturor salariul cu 20% dar mie mi-l mai micsoreaza in acelasi act aditional si durata timpului de lucru de la 8h la 4h , deoarece suntem 2 pe post dar la cladiri diferite, iar colega mea nu mai are de lucru si decat sa o dea afara s-a luat aceasta decizie cu care normal ca nu sunt de acord. S-a emis o decizie pe care inca nu am semnat-o ....este legal asa ceva? sa fiu sanctionata de 2 ori ? ce pot sa fac ...va rog sa ma ajutati ,,,sunt disperata.Va multumesc
Dar la fisc nu imi trebuie şi dovada radierii maşinii? Pot doar cu hotararea mai sus menţionată?
In proces am cerut doar radierea masinii.
Prin ceea ce imi spuneti inseamna ca tot procesul a fost degeaba iar cu hotararea nu pot face nimic , decat sa stau si sa mai astept cativa ani pana ce vine paratul si o radiaza de pe numele meu. Oricum am asteptat multi ani sa o înmatirculeze si apoi am inceput acest proces.Deci eu dau bani la stat pentru un bun care poate nu mai exista si pe care nu il folosesc de multi ani. Ideea e ca un proces nu iti face dreptate? Asa inteleg ....
Obligaţia de a face este specificata in hotarare in fraza " se obliga paratul....., iar în caz de refuz ...." este act apt pentru a demara procedura de radiere a autoturismului. Nu are cum sa fie o greseala din partea judecatorului deoarece specifica, ca autoturismul sa fie sters de pe numele reclamantului de la serviciul de inmatriculari auto si de la finante ....deci se specifica si institutiile.